reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

W dniu Twoich urodzin, w dniu pełnym radości,
najlepsze życzonka, pięknego w życiu słonka,
smutków małych jak biedronka,
zawsze uśmiechniętej buzi,
mnóstwa słodkich całusów,
i spełnienia wszystkich marzeń!!!

Dawidkowi z okazjii ukończnia ! roczku Życzy cioteczka Bodzia i Karollo
006.gif

geb003.gif

reklama
Witam poświątecznie!

Za mną fatalna nocka :/ Dziecko mi się budziło z płaczem co chwilę, jestem nieprzytomna...

Iwonka - zdrówka dla Kubusia! Daj znać po lekarzu..

RENIFER_24 - ja bym się nie martwiła, moim zdaniem jest wszystko ok.
A dlaczego ty kontrolujesz wagę małego co tydzień?

Dawidku - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

By marzenia się spełniły
Trudne sprawy rozplątały
Każdy dzień był bardzo miły
I wspaniały tak jak Ty!
Zdrowia szczęścia pomyślności
Przyjaźni prawdziwej
I wielkiej miłości
Życzymy Ci !!!

Maciusiu tego Ci życzymy z okazjii 3 urodzinek

kindgeb00015.gif

Iwonka daj zmać co Ci lekarz powiedział.
Myśmy siedzieliw domu, co dzień goście i ja co dzień musiałam sprzątać:baffled:Dzisiaj mieszkanie doprowadziłam już do porządku,Paweł ma urlop pojechał się zarejestrować do laryngologa, może wreszcie załatwi sobie aparat:confused:
Karollo był bardzo grzeczny, bawił się z dziecmi i choinka go prawie wcale nie interesuje,Ja ściagnełam Corela i robiłam ramki w wolnych chwilach.Zresztą wrzuciłam dwie foteczki z rameczkami:-)Jak wam się podobały???Tata zLoloem i mama z Lolem:-)
Ale szczeniak teściowej doprowadza mnie do szału, sra gdzie popadnie i już mały miał w kupie ręke.Szału można dostać:dry::dry:

LEIKA kontroluje co tydzień, bo mały na poczatku słabo przybierał i kupiłam sobie wage elektroniczną... położna mi doradziła ze mam go wazyc przez pierwsze dni przed karmieniem i po nim (mielismy trudnosci z dostawianiem go do piersi i w ogóle nie wiedziałam czy on cos z cycka ciągnie czy nie)...
po paru dniach czywiscie wage odstawiłam na bok ale cotygodniowe wazenie w nawyk mi juz weszło.... :baffled::baffled::baffled:

RENIFER_24 - domyślam się, że będzie Ci ciężko, ale naprawdę radziłabym schować wagę do piwnicy ;-) Dla własnego i dziecka spokoju, zwłaszcza, że jak piszesz, mały już ładnie ssa.

Mam koleżankę, która ma obecnie 1,5 roczną córeczkę i która sfiksowała przez taką wagę w zeszłym roku - wystarczy że mała nierównomiernie przybierała na wadze i ta już leciała do lekarza. W efekcie zamiast karmić małą piersią zaczeła ściągac pokarm, żeby sprawdzić w ml ile mała zjada, zaczęło brakować jej pokarmu (bo laktator nie stymuluje piersi tak dobrze jak ssące dziecko) i musiała zacząć dokarmiać sztucznym... po 3 miesiącach przeszła już całkiem na butelkę...
Moim zdaniem koleżanka na własne życzenie zepsuła sobie tak piękne, pierwsze tygodnie z maleństwem :-(
Ja ważyłam dziecko tylko przy szczepieniu w przychodni i wydaje mi się to najrozsądniejsze :tak:

Reniferku Leika ma racje schowaj wage do piwnicy.Dziecko zaczyna więcej się ruszać to ma prawo mniej przybierać na wadze.Lolek jak skończył pół roku to ważył ok.9kg, teraz waży 11:-)Miki czuje Twoje nerwy, schowaj wage i waż małego tylko przy okazjii szczepień.

Ja już po lekarzu. Niestety obydwoje dzieci mają zapalenie oskrzeli:no::-(.

Dla naszych małych Jubilatów: Dawidka - z okazji ukonczenia roczku i Maciusia - z okazji 3 urodzin - życzenia wszystkiego co najlepsze, dużo radości i uśmiechu każdego dnia i oby zawsze świecilo wam słoneczko życzą Iwona, Natalka i Kubuś:-):-)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry