reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Byłam rano z małymi u lekarki. Adrianek ma nadal zawalone oskrzela i ma brac antybiotyk do czwartku:baffled:

Matko ciągle chory:no:. Adrianku dużo zdrówka i szybciutko zdrowiej,zeby w Swięta był spokój:tak:

My byliśmy na zakupach i jak wychodziłam to wstawiłam pranko, wracam, a tu już pralka w stanie spoczynku :szok::szok::szok: otwieram, a tam ani nie odwirowane, wody pełno :baffled: i teraz nie wiem, czy była przerwa w dostawioe prądu, czy mi programator siadł :baffled:
By to chle*a wzięła :wściekła/y:

.
Nieźle:szok:. Nie chcę cię straszyć, ale mnie ostatnio jak się tak stało to musiałam programator wymieniać - dobrze, że pralka jeszcze była na gwarancji to zrobili za darmo.
A mojej mamie takie zdjecie Vanesski w takiej ramce wysle na prezent(mieszka a Czechach) Ramka mosieżna a ze ma kominek i styl w salonie starodany wiec bedzie bardzo pasowac:)
Piękne!!:tak::tak::tak::tak:
A i zapomniala wam sie pochwalic ze zrobilismy tez szopke wlasnorecznie.Tzn byla w jakiejs gazetce dla dzieci i trzeba bylo po wycinac i po skladac i gdzies to nakleic no i sianka do zucilam....

!

Prześliczna:tak:

Cześć
My dzisiaj rano byliśmy na szczepieniu :tak:, znowu mam wyrzuty sumienia że go trzy razy kuli :-:)-(, ale krzyczał:-(.
Pani dr stwierdziła że Dawid coś ma prawą rączkę słabszą :confused: i mam obserwować ale raczej jej się wydawało bo macha równo obiema i palce też ściska tak samo :tak:

Zapomniałam Wam wczoraj napisać że przy kolacji ucięłam sobie z M rozmowę na temat zachowania teściów wobec mnie. Rozmowa byłą szczera aż do bólu ale tyle tylko że już nie tłumię wszystkiego w sobie, bo mimo że M trzyma moją stronę i rozumie mnie to nie wie co na to poradzić bo gada i gada a oni dalej swoje :no:

Buziaczki dla Dawidka:tak:. Co do męża to dobrze, że trzyma twoją stronę:tak:. Nie ma nic gorszego niż maminsynek, który nie potrafi się przeciwstawić mamusi:baffled:

Co do Wigilii klasowej - było bardzo ładnie:tak:. Ławki złączone, ubrane w białe obrusy, na nich świeczki i aniołki zrobione przez nasze dzieci. Dzieciaki zrobiły przepiękne jasełka, zaśpiewały kolędy, a na koniec wszyscy łamaliśmy się opłatkiem:tak:. Tylko Kuba się trochę denerwował, bo musiał grzecznie siedzieć w miejscu i mu się to nie podobało:blink:.

Sa też gorsze wieści. Przyprowadziłam ze szkoły Natalkę chorą:no:. Ma straszny katar, kaszel i gorączkę. Boli ją gardło, jest jej zimno i nic jej się nie chce nawet jeść:no:. Jestem taka zła, bo przecież byłam wczoraj u lekarza i prosiłam o antybiotyk to mi baran nie dał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.. Jutro mała nie idzie do szkoły tylko do lekarza.:wściekła/y:

No to faktycznie Iwonka nie ciekawie masz z Natalką. Bidulka. Lekarze ostatnio jak ognia unikają antybiotyków. Moja to już na szczęście wie kiedy Adrian musi brac coś mocniejszego. Oby się mały nie zaraził. Też życzymy zdróweczka na święta!!!!!!!
Ja ma do was małe pytanko: Adrianek mi starsznie wybrudził łóżko. Próbowałam je zaprac wodą z płynem ale tam jest wszystko, nawet pisaki. Nie bardzo wiem co mogę z tym zrobic. Próbowałyście może ten vanisz do tapicerek:confused: Może bym tym spróbowała:rolleyes2: albo czymś do tapicerki samochodowej:confused2: Chyba że macie jakieś sprawdzone sposoby? Nasze łóżeczko udało się doczyścic a za chwilkę wezmę się za spacerówkę. Wyciągłam Madzi ten większy wózek ale koszmar z wnoszeniem:no: Umyśliłam sobie że schowam go w piwnicy i się załamałam:baffled: Mamy dwie piwnice. Nie są duże ale sporo tam miejsca. Nie byłam w stanie tam wózka wsadzic:szok: Ten mój cholernik nawet gruz z pieca wyrzucił do piwnicy:wściekła/y: Powiedziałam mu dziś że jak po świętach nie zrobi porządku to go za jaja na najbliższym drzewie powieszę:crazy: Teraz chce się podlizac i mi 100 dał na prezenty dla mnie:-p Hehe! Skorzystam a jak:tak: Ale posprzątac i tak ma:angry: Ja nie będę 4 razy dziennie tego kolosa dżwigac na drugie piętro i spowrotem:no:

Klavell kochana bardzo dziękuję za życzonka. Specjalnie dla Ciebie:
Niech się spełnią świąteczne życzenia,
te łatwe i trudne do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i małe,
te mówione głośno lub wcale.
Niech się spełnią te wszystkie
krok po kroku, tego życzymy w Nowym Roku.
animjul87kt1.gif
Milusiego pobytu w Polsce i czekamy na relacje. Buziaczki!​

Klavell dla ciebie też życzenia wszystkiego najlepszego na Święta:

Życzę Ci nadziei,
własnego skrawka nieba,
zadumy nad płomieniem świecy,
filiżanki dobrej, pachnącej kawy,
piękna poezji, muzyki,
pogodnych świąt zimowych,
odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego co wokół,
chwil roziskrzonych kolędą,
śmiechem i wspomnieniami.
Wesołych Świąt!

Sikoreczka co do twojego pytania to nie mam pojęcia:sorry2: może spróbuj tym vanishem.

No nic ja już uciekam, bo Kuba wstał i marudzi:baffled:

Dobranoc

Kalvell dzięki za życzonka kochana:-)Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku.
Sikoreczka zdrówka.
Iwonka śliczne zdjęcie, piękne.
Leika moja mama to zawołana kociara.Nawet w fundacji się udziela.
Kobietki nie pamiętam co jeszcze miałam wam napisac bo mnie ząb rozbolał:-:)-(

sikoreczka ja piorę takie rzeczy wanishem, takim w spay'u do tapicerki. Jak dla mnie jest super. On kosztuje ponad 20 zł, wydajny za specjalnie nie jest, ale czyści dobrze, zabrudzenia różnego pochodzenia :tak:

Iwona zdrówka dla Natalki

Klavell dziękujemy za życzenia i Tobie też życzymy Spokojnych i Wesołych Świąt.

Iwonka prezent świetny, fota piękna, ramka też :tak:

reklama
A ja sprawdziłam ten program do Fotoksiążek i Rossmann ma dokładnie ten sam program i tam są tańsze te książki :tak:

Ania jak dla mnie 39 gr to taniocha tym bardziej że przysłali do domu, wysłałam też przez internet, przyszły ładnie opakowane i zabezpieczone. A jak się dopyywałam u fotografów to ceny powyżej 1 zł. I robiłam format 10na 15:tak:
Tak to jest tanio ale w porównani do Rossmanna to drogo. Bo tam format 10 jest za 29 gr + 3,99 jak odbierasz w sklepie a 6,99 ja mają przesłać do domu :tak:

Ja ma do was małe pytanko: Adrianek mi starsznie wybrudził łóżko. Próbowałam je zaprac wodą z płynem ale tam jest wszystko, nawet pisaki. Nie bardzo wiem co mogę z tym zrobic. Próbowałyście może ten vanisz do tapicerek:confused: Może bym tym spróbowała:rolleyes2: albo czymś do tapicerki samochodowej:confused2: Chyba że macie jakieś sprawdzone sposoby?
Ja próbowałam Vanish do capicerek i jest dobry - polecam :tak:

Iwonka właśnie piałam prosić Cię o namiary na ten program. Dziękuję :tak::-D

Iwonkac. tak Bogu dziękuję że Mariusz trzyma moją stronę ale co z tego jak do jego starych nic nie trafia ani po dobroci ani krzykiem :no:, ciężkie przypadki :baffled::dry:

Do góry