reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
My byliśmy na zakupach i jak wychodziłam to wstawiłam pranko, wracam, a tu już pralka w stanie spoczynku :szok::szok::szok: otwieram, a tam ani nie odwirowane, wody pełno :baffled: i teraz nie wiem, czy była przerwa w dostawioe prądu, czy mi programator siadł :baffled:
By to chle*a wzięła :wściekła/y:

sikoreczka jak znajdziecie ten sklep, gdzie prawko sprzedają to daj cynk, bo ja będę chętna ;-):tak::-D Szkoda, że mały chory. Życzę zdrówka.

Iwona nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, masz już imprezę urodzinową z głowy :tak:

Co do zdjęć to ja zawsze noszę do Kodaka, miałam teraz zanieść do Rossmana, ale trochę się tu ostatnio oczytałam, więc pójdę tam gdzie wiem, że jest ok. Trochę drogo, ale kolory ładne i oddaje płytkę idę na zakupy do reala, wychodzę i już mam wywołane. Tak, że jest ok.

A mojej mamie takie zdjecie Vanesski w takiej ramce wysle na prezent(mieszka a Czechach) Ramka mosieżna a ze ma kominek i styl w salonie starodany wiec bedzie bardzo pasowac:)

U nas też zawsze mama zrzędzi w wigilię ile to ma roboty,ale my już na to nie zwracamy uwagi a moja siostra to taka śmieszka i przeważnie zacznie ją przedrzeźniać i ją rozśmieszy i zaczynamy wszyscy się śmiać:-):-):-)
na moją to by podziałało jak płachta na byka:no: Eh przecierpimy te przygotowania bo potem to jej już przechodzi:tak:

My byliśmy na zakupach i jak wychodziłam to wstawiłam pranko, wracam, a tu już pralka w stanie spoczynku :szok::szok::szok: otwieram, a tam ani nie odwirowane, wody pełno :baffled: i teraz nie wiem, czy była przerwa w dostawioe prądu, czy mi programator siadł :baffled:
By to chle*a wzięła :wściekła/y:

sikoreczka jak znajdziecie ten sklep, gdzie prawko sprzedają to daj cynk, bo ja będę chętna ;-):tak::-D Szkoda, że mały chory. Życzę zdrówka.
Oczywiście że dam ci znac jak znajdę ten sklep:-D:-D:-D Ciekawe czy od razu wrzucają program do głowy jak w Matrix:-p Oj pralki nie zazdroszcze:no: Przechodziłam przez to niedawno:dry:

A mojej mamie takie zdjecie Vanesski w takiej ramce wysle na prezent(mieszka a Czechach) Ramka mosieżna a ze ma kominek i styl w salonie starodany wiec bedzie bardzo pasowac:)
CUDO:-D A ja zapomniałam ci powiedziec że Madzia jest zachwycona twoim zdjęciem w podpisie:tak: Za każdym razem gada do Vanesski jak najęta. Adrianek też już mówił że to jest śliczna dziewczynka;-)
Muszę mego syna dopuścic do kompika bo marudzi że chce grac:sorry2: Adrianek dziękuje za życzenia zdróweczka
yg33vw4.gif

Kurcze wiecej nie moglyscie napisac.
Ja tylko w skrocie. Maja wczoraj zaliczyla glebe, trzymala rece w kieszeni i biegla za Maksem wywrocila sie na podloge i walnela glowa w drzwi ale rak nie wyjela. Na czole mamy duzego sinego guza i dwa slady po gornych zebach na dolnej wardze, krew sie strasznie lala.Dobrze ze zeby cale , wystarczy ze juz jedynke ma ukruszona. Mam nadzieje ze jej zaden zabek nie obumarl tak jak maksowi i teraz ma ciemnego :-:)-(
.
Kurcze dobrze ze nic gorszego sie nie stalo...
Bryyyy,mały obgryza nogi tarantuli - zębuli.Dzisiaj mam malowac futryny w przedpokoju,poprasowac i nie wiem co jeszcze,ale pewnie wymyślę:-):tak:.
jej skad ty czerpiesz tyle energi non stop cos robiesz jak nie kuchnia to futryny sprzatanie itp. mi sie z fotela nie chce ruszyc...moze wpadniesz do mnie poprzestawiac meble...
A ja robie Foto ksiązke babci na dzien babci,,ale juz zaczynam bo z dwa tyg sie czeka..zatem,,hmm,,a to roboty od cholery,,bo sammeu sie wkleja zdjecia,tla wybiera teksty pipsze,,wiec mam co robic...
super pomysl z ta ksiazka moze i ja w przyszlosci skorzystam

Ja zmykam kleić pierogi. Istne szaleństwo ale mężowi trzeba ulubiony przysmak zaserwować na powitanie;-)
mniam pierozki...ulep wieej i podeslij mi...

Zimno mi...Nie umiem się zagrzać ostatnio...Chyba będe musiała herbatke z prądem, tylko prądu nie mam;-);-)
ja mam ak ze zawsze mi w stopy i dlonie zimno to cos z krazeniem pewnie powinnam wypic lampke wina dziennie

Super prezent sliczna ramka no i Vanesska oczywiscie

A ja z racji tego iz jutro wyjezdzam pragne zlozyc Wam zyczenia, bo pewnie przez najblizszy tydzien mnie nie bedzie...dostep d netu bede miala ale kto by siedzial w necie jak moze ten czas spedic z najblizszymi choc raz w roku...

Tradycyjnie jak co roku
sypią się życzenia wokół,
większość życzy świąt obfitych
i prezentów znakomitych,
a ja życzę, moi mili,
byście święta te spędzili
tak jak każdy sobie marzy.
Może cicho bez hałasu
idąc na spacer gdzieś do lasu,
może w gronie swoich bliskich
jedząc karpia z jednej miski,
może gdzieś tam w ciepłym kraju
czując się jak Adam w raju,
może lepiąc gdzieś bałwana,
jeśli dużo śniegu napada

aniolki.gif

Cześć
My dzisiaj rano byliśmy na szczepieniu :tak:, znowu mam wyrzuty sumienia że go trzy razy kuli :-:)-(, ale krzyczał:-(.
Pani dr stwierdziła że Dawid coś ma prawą rączkę słabszą :confused: i mam obserwować ale raczej jej się wydawało bo macha równo obiema i palce też ściska tak samo :tak:

Muszę się pochwalić że jak zadzwoniłam do męża że jadę na szczepienie to 15 minut i był w domu ( urwał się z pracy ) i pojechaliśmy samochodem :tak:, chyba przypomniał sobie moje przeżycia z poprzedniej wyprawy :baffled:

Zapomniałam Wam wczoraj napisać że przy kolacji ucięłam sobie z M rozmowę na temat zachowania teściów wobec mnie. Rozmowa byłą szczera aż do bólu ale tyle tylko że już nie tłumię wszystkiego w sobie, bo mimo że M trzyma moją stronę i rozumie mnie to nie wie co na to poradzić bo gada i gada a oni dalej swoje :no:

ania138, zazdroszczę Ci tych zakupów, mój by 100 lat myślał i nigdy by nie wpadł na pomysł, że ja chcę porobić zakupy.:-(
Ja sama byłam w szoku :szok::tak::-D

A mnie jak wczoraj M i teściowa wkurzyli to powiedziałam że w piątek ma mnie zawieźć do mamy i chrzanie ich wszystkich, w sobotę wróci moja siostra i będę happy a rodzinę M mam mocno w d...
Wkurzam się bo święta się zbliżają a jeszcze nie przysłali mi kurteczko-płaszczyka co wygrałam na allegro, a tak myślałam że na święta już będzie:-:)-:)-(
Oj my biedne, ja tez powiedziałam mojemu że jak jeszcze raz coś jego rodzina mnie wkurzy to wsiadam w autobus i to swoich jadę i niech się dzieje co chce, nie wrócę :tak:

Ania138 brawa dla męża...... super, że szybko udało Wam się zakupki zrobić :tak:
Ja tez mam takie kalendarze - 3 :tak:
Zakupy poszły szybko bo Mariusz spacerował z koszykiem z dzieciakami a ja z małym koszykiem latałam po markecie :happy2: jak z motorkiem w d.. :-D, ale co zrobić sama to bym musiała autobusem jechać to za dużo bym nie kupiła a dzieci z teściowa nie zostawię :no:. Ale nawet mi sie podobało bo mi nie marudził że się cofam bo zapomniałam czegoś :-D:tak:

To że małej robimy imprezkę na urodziny to było ustalone tylko, że nie spodziewałam się, że M sam pójdzie zaklepać termin, a całą resztą obarczy mnie:baffled:. W każdym razie już byłam wszystko ustaliłam i spokój:tak:

Dziewczyny ja też już nie mam dziadków i babci:-(. A moja Natalka jak miała 4 latka to miała jeszcze praprababcię, bo moja prababcia właśnie zmarła jak młoda miała 4 lata. Tak więc ja pomysłu Ewci nie podbiorę:no:
Matko a ja tylko obiad dogotuję i uciekam do szkoły na Wigilię, ale powiem szczerze, że wcale nie chce mi się iść. Pójdę, bo mojemu dziecku by się przykro zrobiło gdyby mama nie przyszła.

Dobra lecę, bo w końcu obiad przypalę:cool:
Opowiedz nam potem jak było na Wigilii :tak:

Anaconda jutro jeszcze do szkoły:tak:
Ja właśnie byłam po Magdę i się dowiedziałam że jutro na galowo. Nie mogą szybciej dawać znać:wściekła/y:Nie mam białych rajtuz dla Madzi bo ostatnio 3 pary podziurawiła. Ale wieczorem teściowa przywiezie:tak:
Marta ja zamawiam zdjęcia prze foto.wp.pl bo przy dużej ilosci zdjęć są bardzo tanie ceny. Ostatnio wywoływałam 500 i płaciłam po 39 gr
To drogo bo w Rossmannie są 29 groszy bez względu na ilość :tak:
A ostatnio była promocja 500szt to cena za jedno było 25 groszy :tak:
I przez internet wysyłasz, gotowe są juz na drugi dzień a nawet możesz dopłacić 3 zł i do domu przyślą :tak:. Jakość jest bardzo dobra :tak:, mam porównanie z M&J i FotoJoker.

Przepięknie to wygląda :tak::tak:

Maja i Dawidek mają 3 prababcie i 2 pradziadków ale ja nie :no:, ja to nawet mam tylko 1babcię i 1 dziadka

reklama
Ania jak dla mnie 39 gr to taniocha tym bardziej że przysłali do domu, wysłałam też przez internet, przyszły ładnie opakowane i zabezpieczone. A jak się dopyywałam u fotografów to ceny powyżej 1 zł. I robiłam format 10na 15:tak:
Iwonka śliczne zdjecie Vanesski. Powiedz jaki to program jest do takich cudów?
Sewa współczuje przeprawy z pralką i to akurat teraz przed świętami
Klavell wesołych zdrowych i spokojnych świąt:tak:

Do góry