reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
hej, doczytała :tak:
nie chce mi się za bardzo pisać, bo mam kiepski nastrój.
Atmosfera z teściami jak zawsze - miła na pozór. Nic nie mogę zrobić na sama nawet z dzieckiem na podwórko wyjść bo zaraz napadają na nas ja muchy na ***** :wściekła/y:. Rano drzewo ponosiłam sobie pod bacznym okiem i radami teścia :wściekła/y:, wziął by się do roboty a nie jak nie jest w pracy to piwo za piwem i cwaniakuje!

Po obiedzie poszłam na kawkę do cioci i tam się odstresowałam troszkę, ale w drodze do domu Majka całą drogę ryczała nie wiem czemu bo jak ją pytała to sama nie wiedziała co powiedzieć więc wróciłam zdenerwowana do domu dobrze że Dawidek śpi.

Ja tez juz zmykam. Wszystkim zycze spokojnej i przespanej nocki.
A chorowitkom duuuuzo zdrowka.
I jeszcze obiecane zdjecie -jak Macio dzis zasnal -nie zdazyl wyjsc na spacerek.;-):-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

+

Ania a moze zjadlas cos i mleko nabralo smaku ktory malemu nie odpowiadal:confused: wiem ze napewno tak jest z cebula i czosnkiem ze mleko tym nasiaka......:confused:.
Też tak pomyślałam ale nie mam pojęcia co, bo ani cebuli ani czosnku nie jadłam :confused:. Jeszcze czasem mu się to zdarza i zauważyłą że on nie lubi jak ma jeść na rękach woli ja leżymy oboje na łóżku, wygodny cwaniaczek :confused:

Sniegu ma nie byc podobno na swieta.......
A ja słyszałam że święta mają być białe :confused:, czyli prosty wniosek albo będzie śnieg albo nie :-D innej opcji nie ma ;-)

Witam z rana:-),Olka dzisiaj w domu i obiecał,że pomoże mi sprzątac,zresztą w przedszkolu wymieniają okna i łączone są dzieci po 2 grupy.Mamy bojowe zadanie:
  • poukładac umyte (w zmywarce) naczynia
  • jedno pranie już się pierze
  • nastawic firanki w pralce
  • uprac zabawki (klocki i inne plastikowe wkładam w poszewkę i nastawiam na płukanie z płynem do mycia naczyń)
  • umyc okna,ale tylko od środka,bo wieje
  • i wogóle ogarnąc chałupę:tak::-D.Później się odezwę.
No i jak mój płaszczyk?
Fajny pomysł z praniem zabawek zawsze szorowałam szczotką od dzisiaj koniec :-D

Sewa masz racje i popieram cie w 100% nigdy nie wolno wrzucac ludzi do "jednego wora" widac ze ty taka nie jestes.... wrecz przeciwnie! wiec nie przejmuj sie kochana i nie psuj sobie humoru. Jetses dobrym czlowiekiem i naprawde to czuc nawet przez forum ;-):-D
Tak jest :tak:

A wogole to moj synio byl dzisiaj w teatrze z peckola,,a w piatek jada do takiej doliny dla dzieci na swieta prezenty tam i mikolaj i sozpka z prawdizwymi zwierzetami,,wow...
A do mnie na 15 kumpela przychodzi na kawe i winko,,ale ja najpierw bede leciala po malego...ciekawe cyz mu sie podobalo...
O proszę, to fanie że takich maluchów już zabierają w takie miejsca niech wiedzą że nie tylko przesiadywanie na klatkach schodowych jest fajne jak bywało u mnie na osiedlu :dry:

Sewa specjalnie dla ciebie na poprawę humoru

mam nadzieję , że tym zdjęciem teraz ja nikogo nie uraziłam, ale rozbawiło mnie do łez:tak:
:-D:-D:-D:-D:-D

A wiecie co,,ja zbabciałam,,,bo znalazłam moja wełne i zaczety golf,,no i go kończe,,,czarno-złoty...wciagnęło mnie to troszke,,:baffled::-pnormlanie babcia jestem,:-D

spadam dow ieczorka......aha nic nie nadrobilam:zawstydzona/y:sorry,,potemmm
:-D:-D ledwo mamą zostałaś a już zbabciałaś :-D, pokaż nam to Twoje dzieło koniecznie :tak:

pomocy!!!!! jak zabawić 2-latkę i 7-latke, zeby żadna sie nie nudziła??????
O ja pitole ciężka sprawa :shocked2:, trochę duża różnica wieku

Bodzinka nie mogę znaleźć przepisu na makowiec :no:

ania138 oj jak ja cię rozumiem z tym bacznym okiem teściów, ja też się ciągle czuję jak na cenzurowanym i mam tego serdecznie dość
Właśnie skończyłam formatować dysk i mam nadzieję że teraz już będzie wszystko ok:tak::tak::tak:

Jeszcze czasem mu się to zdarza i zauważyłą że on nie lubi jak ma jeść na rękach woli ja leżymy oboje na łóżku, wygodny cwaniaczek :confused:
Moj Grzes tez najlepiej "wcina" jak lezymy oboje na lozku w sypialni i ma byc cisza i spokoj. A jak np. czytam ksiazke i obracam kartke,lub pije wode, to maly od razu przerywa jedzenie i odwraca glowe.:dry:
ide, bo Grzesio zrobil kupe i marudzi.:baffled:
No to do pozniej.

Dzień dobry! Moje dzieciarki wstały dziś o 6.30:baffled: Myślałam że rozstrzelam, bo pół nocy marudzą na zmiany a potem wstają po ciemku. Teraz Magda darła prawie godzinę już nie wytrzymałam i dałam jej cycusia. Zęby ją męczą na potęgę i katar do tego:dry: Uderzyła się gdzieś kubeczkiem i aż krewka leciała.:hmm: A Adrianek dziś już lepiej. Chyrlo dalej no ale już dużo mniej:tak: Właśnie zbiera zabawki:dry: Już to robi trzecią godzinę. Wywalił wszystko i "nie umi" pozbierac:no: Zaraz M wróci to może jemu się uda do niego przemówic:shocked2: Od rana zajęta byłam, bo troszkę posprzątałam, a potem rodzice mnie nawiedzili. Zawsze jak są na cmentarzu to do mnie wchodzą. Po obiedzie ubrałam Magdę i z mamą poszłyśmy na sklepy. Do niczego takie zakupy. Mama goniła bo dziadek został sam z wnukiem. Ach ci moi rodzice wiecznie im się do domu spieszy:baffled: Jakby im dzieci w doma płakały:cool2: A ja nadal nie mam pomysłów na prezenty i nie wiem co komu kupic. No ale przynajmiej autko dla chrześniaka przyszło.:-) No i dla moich małych też już coś mam. Adriankowi kupiłam puzle ze scooby-doo a dla Madzi taką gąsienicę do ciągnięcia. Myślę żeby dokupic im jakieś z ubrań. Dla rodziców mam na myśli coś z ubrań. Muszę tacie jakieś bluzki na krótki rękaw bo chodzi w takich starociach, no ale pewno tych starych nie wyrzuci, bo jeszcze całkiem dobre są:baffled: Najgorszy problem mam z siostry rodzinką:dry: Nigdy nie wiem co im kupic:no: Dobrze by było jakbym mogła już zmałym wychodzic, to byśmy przez targowisko przeszli i pewno cosik się znajdzie:tak: Alem się rozpisała. Kończę narazie i czekam na M.
Do póżniej:-D

Ewcia co to za autko? mozesz zrobic fotke:sorry2: drogie bylo? moj maly uwielbia auta wiec moze i ja mu taki prezencik sprawie:dry:
:-D
60 zl,,ale u mnie 65zł:dry::baffled:
AUTA CARS DUŻY NOWY GADAJĄCY ZYGZAK Z NAPĘDEM (283172804) - Aukcje internetowe Allegro

malowanie i oglądanie bajek, to własnie ciągle robią i nie wiem co im jeszcze wymyslić????
malowanie buzi,paznokci,,robienie ciastoliny z masy i malowanie jej,,wklejanie jej na kartke...
Pycha pilnujesz tej dziewczynki czy jak???

:-D:-D ledwo mamą zostałaś a już zbabciałaś :-D, pokaż nam to Twoje dzieło koniecznie :tak:
hmmm no nie wiem,,,jak skoncze to pokaze,bo teraz nic nie ma tylko polowa przodu,hehe,,wiec za wiele sie nie zorientujeciee:baffled::-p

reklama
Do góry