reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ania bardzo chętnie się z tobą podziele.. przesyłam ci wiele energi i pozytywne fluidy :tak::tak::tak:

Aniab ten twoj M to podstępna bestia;-):-D:-D

Sewa ja też wyjeżdżam i nikt nie będzie widział, że tak ładnie posprzątałam, ale to jakoś samo z siebie. Mama od małego mi wpoiła, że na święta to musi być generalny porządek, wszyściutko wysprzątane i błyszczące:sorry2:.

Właśnie skończyłam myć sobie szkło z regału ( niestety mam jeden segment za szybą i tam samo szkło) teraz tylko wytrzeć do sucha i poukladać, a reszta jakoś poleci.

Mam przerwę, bo Kubuś zaczyna odjeżdżać i muszę przy nim posiedzieć

reklama
Sewa ja też wyjeżdżam i nikt nie będzie widział, że tak ładnie posprzątałam, ale to jakoś samo z siebie. Mama od małego mi wpoiła, że na święta to musi być generalny porządek, wszyściutko wysprzątane i błyszczące:sorry2:

Mnie też mama zawsze tak tłumaczyła, a że ja niesłuchana jestem ;-):tak::-D To żart, ja poprostu po ostatnich ekscesach zdrowotnych nie będę robiła nic na siłę :no: szkoda mojego zdrowia.

witam

mnie mama tez wpajała ze musi sie blyszczec na swieta.....ale jakos mi si e nie chce znajac sama siebie to wezme si e za wszystko w ostatniej chwili i pojde jak burza, a za pare dni znowu bedzi ebalagan:dry:

Sewa oszczedzaj sie kobitko oszczedzaj........Jedrus pewnie sie toba opiekuje....

Anaconda wspolczuje wlascicielowi jak go dorwiesz......ja to bym chyba na zawal tam padla...panicznie boje sie psow:no::zawstydzona/y:

Czekamy na zdjecie firaneczek :-)

Ja jak jeszcze nie było Majki na świecie to na punkcie porządków miałam hopla, ale też czas wolny miałam, a odkąd mam Majeczkę to sobie odpuściłam i wolę mniej posprzątać a dłużej pobawić się z nią:-):-):-)

U nas też całkiem ładna pogoda, więc zjemy coś i ruszamy w teren :tak:
Oliwka póki co maltertuje uczoną słuchaweczkę, niestety, musi troszkę posiedzieć w krzesełku, bo umyłam podłogę i trzeba czekać aż wyschnie :sorry2:.
Moje dziecko ma nowy ulubiony kanał z bajkami, CBeebies ;-).Tzn. na Mini Mini nadal jest Elmo, Pies Clifford, Bawmy się Sezamku, Bracia Koala i nie wiem co jeszcze, ale tu też już ma swoje ulubione baje - zawiasa łapie i wgapia się w tv ;-).A jak przeżywa - wzdycha, piszczy, robi : ooooooo!
A co najważniejsze dała mi dzisiaj pospać do 8:30 :tak:.Tak rzadko się to zdarza, że wyjątkowo z odbrym humorem wstałam z łóżka :-)
Miłego dzionka

My już pospacerkowane, Aduś w przedszkolu, a zupka się kończy gotowac;-) Mam tylko ogromnego niechcieja porządkowego:zawstydzona/y: No ale co się dziwic jak mam podłogi całe białe a na wszyskich sprzętach kilka centymetrów kurzu. Podobno panowie jutro kończą ten korytarz to ja zacznę porządki od jutra. Trochę szkoda bo jak są ci robotnicy to mi ma kto wózek nosic:-p Wczoraj to się jeden zdziwił bo przytachał Magdę sam iledwo powietrze łapał. Myślał że ona leciutka a tu baba waży około 11 kilo:-D no i jeszcze wózek do tego:shocked2: Mała się bawi to może uda się chwilkę z wami zabawic. Ja codziennie jak przychodzę po Adrianka to słyszę że jestem za wcześnie bo on się jeszcze nie pobawił:szok: Jak tak dalej pójdzie to w przyszłym roku będziemy zamykac przedszkole:-DDobrze że się tak przyzwyczaił. Muszę zmienic pieluchę bo mi dziecie śmierdzi.......:sorry2:

My wybywamy z domu. idziemy przywitac sie z babcia.:-) A ze ladna pogoda na dworze, to ubieramy sie cieplutko i idziemy na piechotke. :tak:
Milego dzionka wszystkim zycze.:-)

reklama
Ale się dzisiaj wkur... Wyszłam z małą na spacer i przechodziłam koło takiego bloku gdzie biegał sobie młody wilczurek bez smyczy ani kagańca, dobiegł do nas i zaczął skakać na Majkę i ją tak do zabawy podgryzać, ta uderzyła w ryk i musiałam ją wziąć na ręce, a ten głupi psisko dawaj na mnie zaczął skakać i do Majki, a że było mokro to całą mnie pobrudził i Majkę też. Biegł tak za nami przez pół drogi cały czas skacząc na mnie, myślałam że go zabiję ale bałam się go kopnąć bo przecież nie znam tego psa i może by się na mnie rzucił i pogryzł mnie. Ale powiedziałam sobie że tego to nie daruję, ja przyuważę czyj to pies i wtedy współczuję temu właścicielowi bo bez policji się nie obejdzie. Jakie te niektóre ludzie są głupi to dosłownie brak mi słów, jak można puścić samego psa skoro się wie że ten pies skacze na ludzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ludzie to wcale nie myślą:no: Przecież taki zwierz to może dziecku w zabawie krzywdę zrobic. Poluj kochana i dorwij tego idiotę!:wściekła/y:

A u nas była dzisiaj Asia rehabilitantka i powiedziała że bardzo ładnie Dawidek rusza główką i kręcz prawie całkowicie ustąpił i ma go dalej masować ale już jako relaks a nie leczenie :tak::-D:-D:-D
Stwierdziła że mały zacznie szybko mówić, chyba po tym jak zaczął z nią nawijać po swojemu :-D, bo nie powiem gadanego to on ma ( po babuni :baffled:)
To bardzo dobrze że Dawidek już w porządku. Hehe też by mi się przydały masaże relaksacyjne....:sorry2:

My dzis do Bytomia jedziemy odwiedzić hurtem babcie, dziadka i może wujka.Ufff..Mąż wrca pózniej z pracy a ranu już kwękał,że jade do mamy i go samego zostawiam, bo jak wróci to mnie nie będzie taki bidulek:-p;-)
Karolek obudził się dziś o 7 ale od razu z gadaniem i śmiechm, poleciał do zabawek nie zwróciwszy żadnej uwagi na sparzątającą matke.Widać,że wyspany:-)No ale o 4 obudził się i z uśmiechem chciał się bawić, udawałam,że tego nie widze to w koncu zasnął:-p:-p
Ludzie jak mnie nasza-klasa denerwuje.Mam tam wiadomość i nie moge odczytać, bo porządkuja poczte do 11.O tej godzinie to ja będe w terenie:dry::dry:Zajrze u mamy jak mi da;-);-):-p
Miłej wizyty. Ale niedobra jesteś, biednego mężusia samego zostawiasz:-D Mnie na naszej-klasie denerwuje pan gąbka:dry: ale co zrobic jak tylu chętnych:confused:

A mój małżonek wczoraj buszował tu po forum i wynalazł mojego posta co mu pod choinkę kupię no i widzicie nic nie da się ukryć:-DAle jak już wiem to mu teraz zrobię niespodziankę i kupię coś innego ale już nie piszę co bo znowu przeczyta;-)A mam juz obmyślone:happy2:
a to cwaniaczek:cool2: ja to jeszcze nie wiem czy mojemu coś kupię:confused: Bo znając życie ja nic nie dostanę od niego tylko mi powie no przecież są pieniądze na koncie to se kup co tam chcesz:baffled: A ja lubię niespodzianki:-(

Właśnie skończyłam myć sobie szkło z regału ( niestety mam jeden segment za szybą i tam samo szkło) teraz tylko wytrzeć do sucha i poukladać, a reszta jakoś poleci.

Mam przerwę, bo Kubuś zaczyna odjeżdżać i muszę przy nim posiedzieć
kochana jak skończysz to chodż do mnie. Nie mogę się cholerka wygrzebac:no: Druga rzecz że mi się nie chce:baffled:

Mnie też mama zawsze tak tłumaczyła, a że ja niesłuchana jestem ;-):tak::-D To żart, ja poprostu po ostatnich ekscesach zdrowotnych nie będę robiła nic na siłę :no: szkoda mojego zdrowia.
odpoczywaj i oszczędzaj się:tak: Ktoś tu już napisał wcześniej że sanepid kontroli nam nie zrobi:-D:-D

witam

mnie mama tez wpajała ze musi sie blyszczec na swieta.....ale jakos mi si e nie chce znajac sama siebie to wezme si e za wszystko w ostatniej chwili i pojde jak burza, a za pare dni znowu bedzi ebalagan:dry:
też mnie to najbardziej wkurza:wściekła/y::wściekła/y: posprzątam a za dwa dni to samo:no:
Właśnie zjadłam całą czekoladę i wypiłam kawusię:-p Idę pranie poskładac;-)

Do góry