reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A ja zjadłam śniadanko, wypiłam herbatkę i mam wielki pan zabrać sie w końcu za sprzątanie :tak:.Na razie umyłam jedną dziesiątą naczyń i zabawki Oliwki powkładałam do kartonu (trzeba było wymienić na większy, jej zabawki mają chyba zdolność do rozmnażania się:-D).Teraz mam w planie wszystko to co niepotrzebne, a zalega na półkach, biurku, itd. (np. gazety) wrzucić do worka i wywalić jak najdalej domu ;-).No i chociaż umyję drzwi balkonowe (bo największe ze wszystkich okien ;-)).Myślę, że do czwartku zdążę ze wszystkim, bo w piątek znowu szkoła, w sobotę też, więc nie będzie czasu.
A najgorsza jest niedziela...Jest msza w Kościele z okazji roczku Oliwki, a mnie na niej nie będzie, bo muszę jechać na zaliczenie z psychologii :-(.Pechowo wyszło, bo msza jest o 9:45, a psychologia zaczyna się o 9:30 :wściekła/y:.Mam nadzieję, że nikt nie zauważy mojej nieobecności w kościele :zawstydzona/y:.
Dobra, idę kończyć myć naczynia.

reklama
My na nogach od 7-ej,Julek zasnął o 23:20 i chrzpał do 7-ej,Olka ciężko było zwlac z wyrka do przedszkola,ale w końcu wstał.Zaprowadziłam go z małym i powlokłam się do opieki zanieśc zaświadczenie że jestem bezrobotna i odebrac zasiłek okresowy,całe 20 zł.Przy okazji załapałam się na 10 litrów mleka.W pośredniaku lipa - nic dla mnie nie ma,ale co miesiąc muszę się stawiac,bo wklepują w komputer czy się było.Teraz nastawiłam ciuszki Olka.Jak Julek zaśnnie to wrzucę przepis na drożdżówki.:tak:

Oj nic ciekawego w tym dzien dobry tvn nie pokazali koszule spinki do mankietow, jakas koszulka na dyskoteke swiecaca czy cos takiego same pierdoly...mojej hanifce chyba to ojowe mleko nie pasuje pije je tydzien buzka sie polepszyla ale z brzuszkiem dzieje sie cos iedobrego co noc budzi sie z placzem, twardym brzszkiem po kilka razy a dzis strasznie sie meczyla robiac kupke cisla i cisla w koncu udalo jej sie troszke zrobic no i kupka tez jest inna taka jakas ubita tak jak plastelina boje sie zeby jej hemoroidy nie wyszly od tego meczenia sie nie wiem czy to mozliwe u takich malych dziei...a tak poza tym to nudy, nudy jeszcze raz nudy

Marta żartujesz???20 zł???Na żywność nic nie macie???My mamy 120 zł a w ostatnich dwóch miesiącach podskoczyło do 360 a w tym prezent na święta 300 zł:-):-)Kończy im się okres rozliczweniowy to rozdają kase a na początku roku znowu będzie mniej:no:
Miałam zasiłek stały dopóki mąż miał umowe złecenie teraz ma umowe na 5 lat i zasiłku stałego i okresoweko kicha.Tylko na żywność.Ale dobre i to, dajemy rade:-):-)

Bodzinka,na żywnośc dali jednorazowo 120 jako zasiłek celowy specjalny.Te 20 to miałam przez 2 m-ce,wcześniej miałam też na 2,to dali 29,57zł.Paczki żywnościowe będą po Nowym Roku,tyle dobrze że sponsorują Olkowi obiady w przedszkolu a dodatek do mieszkania dali 79,94 do końca lutego.A o mleku to znajoma mi powiedziała,ale nie musiałam się dopominac,bo facetka sama zaoferowała(nawet się machnęła,bo na 4 osoby dawali 8 litrów a wpisala 10):-D.Mały śpi,zapraszam na drożdżóweczki.

Dodatek mieszkaniowy ja dziś załatwiałam bo mamy do grudnia.Ja mam grupe inwalidzką i zasiłek pielęgnacyjny, który się w żaden dochód nie wlicza:-):-)
Teraz się ciesze bo jak Paweł ma normalną umowe to przynajmniej jakiś kredycik można wziąść;-);-)A po Nowym Roku to zobaczymy ile na żywność sypnął;-);-)

Agatka,jeśli pobierasz rodzinne z opieki to twój dochód nie przekracza kryterium.Możesz zgłosic sie do pracownika socjalnego,który ma Twój rejon,wtedy baba przychodzi na wywiad środowiskowy i spisuje dochody i wydatki,jak masz samochód starszy niż 20 lat,to możesz powiedziec a jak nowszy to lepiej nie mówic,bo przecież możesz go sprzedac i miec kase na życie.Pyta się o oszczędnosci i tez lepiej mówic ze nie masz.Mogą też pytac się czy rodzice nie mogą pomóc,to też,że nie mają z czego pomóc.Moją kumpele sąsiedzi podskarżyli ,że ma samochód to wstrzymali jej zasiłek (chwała Bogu,że nie musiała zwracac) ale paczki żywnościowe pobiera,tylko kazała baba,żeby mąż nie podjeżdżał tam gdzie wydają samochodem.U nas wydają paczki też w Kościele,tylko trzeba miec karteczkę z opieki.

Czyszcze komputerek i zabrakło mi płytek...Dobrze,że sklepik nie daleko to się przejde póki natchnienie mam.Karollo dostał ciastko i właśnie wciera je w mój dywan.RATUNKU

reklama
Czesc dziewczyny,
u nas nic nowego siedzimy dalej w domu jutro jedziemy do kontroli. A ja mam chrype z tego okropnego kaszlu :-(Maks mysle ze juz w srode wroci do przedszkola i nie bedzie sie juz nudzil. A Maja prawie przestala kaszle czasami jak pogania to jej sie odrywa ale dostala dzis katarzysko naszczescie leci jej jak z kranu a nie siedzi gdzies gleboko.
Pogoda u nas brzydka pochmurno leci drobny deszczyk feeeeeeee
Wiecie, tak piszecie o naszej klasie, to w piatek znalazm mnie kumpel z podstawowki co w 4 klasie wyjechal do Niemiec i zostal tam na stale. Nomrlanie byla w szoku Od piatku nadrabiamy zaleglosci i chodze spac okolo 2 w nocy jeny kiedy ja to dospie chyba u rodzicow jak pojedziemy na swieta :-D:-D:-D:-D

Powiedzcie co moge zrobic na obiad z piersi kurczaka tylko nie kotlety bo byly w sobote. Wczoraj zapomnialam wyjac jakies miecho do rozmorozenia wiec szybko wzielam cycki bo najszybciej sie rozmrazaja. Dajcie jakis pomysl na cos szybkiego.
I zeby nie za duzo rzeczy bylo potrzebnych bo lodowka prawie pusta po weekendzie

Do góry