reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam:-):-)
Wczoraj nafaszerowałam się wszystkim czym mogłam i dziś czuję się lepiej, na dodatek idę dzisiaj do gina a tak mi się nie chce:-:)-(

reklama
Anaconda,ja byłam w czwartek,ale tylko po receptę za zastrzyk i go wycycjałam,bo się spytał " Tak bez badania?" i kolejne 70zl do jego kieszeni- -a guzik ,powiedziałam że nie mam czasu i na pałę jechałam od teściów bez kwitów bo zostawiłam razem z Olkiem.Ale za 3 m-ce to już z badaniem Pani Marto.:-)

Mój gin miejscowy oczy by zrobił jakbym porecepte przyszła i badanie chciała.Jak coś się dzieje to ja jade do miasat obok, do tego który mi ciąże prowadził:tak:
Marta a nic Ci się nie dzieje po tych zastrzykach???Ja bym się bała, tabletki możesz odstawić a zastrzyk to nie.Na ale ja mam problemy nawet z dobraniem tabletek, także gin mi odradził zatrzyki i jade na cerezzete i jestem zadowolona:-)Ale jak odstawie małego to zmnienie bo drogie są strasznie.

Ja właśnie też jak ostatnio chodziłam po recepty to zawsze mówiłam że ja to bez badania i ostatnim razem moja gin mi mówi że pani Beato minął już rok i trzeba zrobić badanie cytologiczne, więc ja nie przygotowana szybciutko małe kłamstewko że mam @ i mi się upiekło i oczywiście musiałam obiecać że następnym razem to się wybiorę w taki dzień żeby można było mnie zbadać. I chcąc nie chcąc nadszedł ten dzień, bo recepta mi potrzebna a bez badania to mi jej nie da :-:)-:)-(

No co wy sie tak boicie gina?
Ja bralam juz chyba wszystko plastry ktore sciaglam w 2 tyg bo mialam normalnie zawroty glowy i mdlosci. Tabletki ze 3 rodzaje. Nic mi po zadnych nie bylo. Zastrzyki rewelacja bralam 3 zastrzyki i wedlug mnie to byly najlepsze zadnego martwienia sie zapominania itd..... ale ja juz nie moglam brac dluzej ich ze wzgledu na zdrowie :-(
Tewraz jade na yasminella koszt ponad 40 porazka. No ale to tez dobrane ze wzgledu na zdrowie. :-(Ja do swojego gin jezdze ponad 330km do rodzicow az, bo tam rodzilam dwojke swoich dzieciakow i mam do niego zaufanie chodz musze sobie kogos znalesc blizej bo jakby sie cos dzialo tfuuuuuu. Ja wlasnie miesiac temu bylam na porzadnych przegladzie :tak::tak: cytologie badanie piersi, usg wewnetrzne itp.....

2 tygodnie po I zastrzyku miałam lekkie krwawienie i 2 tyg.przed końcem działania też.W sobotę wzięłam drugi raz zastrzyk i jest super,żadnych nudności,bólów głowy.Ja kupiłam po 37,50zł i jest to wydatek raz na 3 miechy a tabletki co miesiąc po 40zł.Z resztą tebletek teraz bym i tak nie mogła,bo mam osłabioną wątrobę i usunięty pęcherzyk żółciowy z 20 kamyczkami.:tak:

Hej u mnie dziś za oknem " mleczna droga":-DNic nie widać. Przez to nic nie robię. Ale najgorsze że na BB nie mogłam wejść:dry:I jak zwykle zaległości:tak:Mój kaszel mi żyć nie daje więc dzisiaj już inhalacje robię i odrazu lepiej mi się oddycha:tak:A poza tym sprzatam tylko nic nie mogę pokończyć i tak trochę tu coś grzebnę potem trochę innej roboty :no:Normalnie nuuuuuuudy

U mnie kolejne pranie,tym razem nasza bielizna.Chyba pójdę po klucz do suszarni w piwnicy,bo nie mam już wolnych sznurków:-D.Jak mały wstanie to śmigamy po Olka do przedszkola(dziś Pani zakomunikowała,że w przedszkolu panuje wszawica:baffled:).

No włśnie a ja po pierwszych tabletkach jakie brałam czułam się fatalnie, nudności, zawroty głowy i zrezygnowałam całkiem.Po porodzie się bałam tych cerezzete ale mi przypasowały:tak:Innych bym nie mogła brać.Ja mam depresje nawracającą i problem z dobraniem tabletek anty ze względu na hormony.
Woloszki ja się gina nie boje;-)Mnie się az żle robi jak ten tu odfajkuje i do widzenia.Ja miałam ostatnio wypalaną nadżerke i komplet badań:-)Ale oczywiście w Bytomiu bo ten w Zabrzu tylko wyniki cytologie obejrzał i bez badania coś przepisał:no::no::no:Porażka, musze go zmienić.
Aniab to się połóż i leż:-):-)Ja się musze w końcu za ten opbiad wziąść, ależ mi się nie chce...

reklama
Ja biorę regulon, już ponad roki jak dla mnie ok, koszt ok.30zł m-cznie. Jak karmiłam to brałam cerazette ale u mnie się nie przyjęły bo miałam krwawienia między miesiączkami i gina kazała mi je odstawić

Do góry