reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja już poobiadowana! Zaraz po synka idę.
Ewcia no to miałaś dziś nie ciekawie z tą klasą. A jeśli chodzi o odwiedzanie przez teściowe to ja miałam taki pokaz w sobotę. Byłam u szwagierki i mieli do niej przyjśc też jej rodzice i kuzyn. Zjadłyśmy obiad i telefon że oni nie przyjdą i żebyśmy to my przyszły. No tak nam łatwiej ubrac troje dzieci i w deszczu z wózkami iśc:dry:
Właśnie w radiu mówili że te wiatry i złe samopoczucie jest spowodowane bardzo gwałtownym i dużym spadkiem ciśnienia w całym kraju:szok: A ja się zastanawiałam czemu moja mała się tak wydziera:baffled:

reklama
U nas od rana pada deszcz i do tego silnie wieje dlatego Majka siedzi dzisiaj w domu. Ja przed chwilą wyskoczyłam tylko szybko po zakupy i zapowiada się dzień w domu. Obiad mamy z wczoraj tak więc gotować nie muszę, czeka mnie tylko prasowanie:-:)-(

Hej witam ponownie cos z netem nie tak mialam ale juz naprawilam:-)
Oj na naszej klasie dawno nie bylam zaraz zajze:yes:
A my nie mamy tv:-( kupilismy w sobote monoblock do satki aby lapac i polsat z dekodera ale i astre i mezus tak montowal,ze niechcacy naruszyl ustawienie satki i teraz tylko 1 program mamy z anteny pokojowej:-( ach te chlopy.Maja przyjechac ustawic ale nie wiem kiedy:-(
Ewcia to makabryczni uczniowie:no::no:
Zdiecia super.

A to ide jutro kupic malemu na gwiazdke jest kuchnia dla dziewczynek albo warsztat dla chlopcow:-)(warsztat w dali ale widoczny mam nadzieje)
kw49_mo_12_d.jpg

Hej witam ponownie cos z netem nie tak mialam ale juz naprawilam:-)
Oj na naszej klasie dawno nie bylam zaraz zajze:yes:
A my nie mamy tv:-( kupilismy w sobote monoblock do satki aby lapac i polsat z dekodera ale i astre i mezus tak montowal,ze niechcacy naruszyl ustawienie satki i teraz tylko 1 program mamy z anteny pokojowej:-( ach te chlopy.Maja przyjechac ustawic ale nie wiem kiedy:-(
Ewcia to makabryczni uczniowie:no::no:
Zdiecia super.

A to ide jutro kupic malemu na gwiazdke jest kuchnia dla dziewczynek albo warsztat dla chlopcow:-)(warsztat w dali ale widoczny mam nadzieje)
kw49_mo_12_d.jpg
no niexle narozrabial mąz,,hehe

a prezent fajny
moj amły ma juz stolik majsterkowicza,tata mu przywiozl...

Ja właśnie zjadłam obiadek, zrobiłam sobie dzisiaj ryż z warzywami, pychotka :tak:.
Moje dziecko troszkę zaziębione, kaszle okropnie, na razie dałam syropek, jak jutro nie będzie lepiej to idziemy do lekarza.Miałam iść dzisiaj ale pogoda taka nie bardzo, wkoło wszyscy zasmarkani, mała na pewo osłabiona i mogłaby coś gorszego podłapać.Tak się zastanawiam, czy to przypadkiem nie moja wina, może ostatnio przesadziłam ze spacerami :confused:.Bo te ostatnie dni były nieciekawe, wiało, padało, a ja jak durna ciągałam wszędzie dziecko ze sobą :zawstydzona/y:.
Do tego ja średnio się czuję, gardło mnie boli, ogólnie słabo się mam :baffled:
Co do dzieci i szkoły...Fakt, że dzieci coraz gorsze, ale to w dużej części zasługa rodziców...U nas w mieście normą jest że dzieciaki z gimnazjum palą (nie tylko papierosy), piją, klną...No i coraz częściej 15-latki zachodzą w ciążę.I mają na to wszystko społeczne przyzwolenie.
W końcu Oliwka usnęła.Strasznie późno, więc pewnie wypadnie dzisiaj drzemka popołudniowa.W sumie już jest popołudnie :-D.A ja oglądam powtórki wszystkich możliwych seriali :sorry2:

Ktoś tu pisał że na cyfrowym polsacie nowy kanał z bajkami już włączyli. zaraz idę sprawdzić bo skoro lecą teletubisie to Maja na pewno się w nim zakocha :tak::tak::tak:

Witam, od dzis wracam do rzeczywistosci. Maks wrocil od babci, i w domu sajgon, przez tydzien odwyklam od dwojki dzieciakow. ;-);-);-)
Maja poszla spac, ja tez juz mam obiadek zrobiony a Maks wlasnie zasiadl na seans bajeczek. Wczoraj wrocil z okropnym kaszlem od mamy i pojechalismy z nim do lekarza, niby osluchowo czysto, gardlo w porzadku a chyrla jak gruzlik wiec dzis i jutro nie idzie do przedszkola. Daje mu syropek wykrztusny i witaminy.
Na dodatekj jeszcze wczoraj mezulek byl na pogotowiu bo go tez kaszel meczyl ale suchy i sie okazalo ze ma zapalenie gardla. Dostal antybiotyk ale nie dostal zwolnienia bo musi isc po nie do lekarza rodzinnego. POrazka normalnie. Jak to przy poniedzialku bywa miejsca u laekrza juz nie bylo wiec pojechal do pracy :-(

U nas tez leje, koszmar, nie nawidze dni keidy nie moge wyjsc z dzieciakami na dwor. Zawsze to jakas odskocznia od siedzenia w domu. I mozliwosc porzadnegow ywietrzenia domku :-D:-D:-D:-D

CO do naszej klasy to tez strasznie wciaga a jaka radosc jak sie znajdzie np kogos z podstawowki :-D

Widze ze sa tu osoby z woj. Opolskiego. Ja pochodze ze Strzelec Opolskich. :tak:

Vici - fajowy ten warsztat dla chłopców :))

U nas cały czas leje, odechciewa się wsztstkiego :dry:
Wracam do sprzątania i obiadu.

Dzis wreszcie pójdziemy z Natkiem na angielski, po dwóch tygodniach przerwy :-)

reklama
Woloszki to zdroweczka wszystkim zyczymy.
My rano poszlismy na zakupy i po drodze zawrocilam do meza na zaklad po auto bo zaczelo tak lac a ja oczywiscie wozka malemu nie wzielam:-/ ale na szczescie bylismy niedaleko zakladu i nie zmoklismy za bardzo.
Zaproszenie przyjete w naszej klasie:-)

Do góry