reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam w sobotni ranek. Dzis wyjezdzamy na weekend do rodzinki:-). Pogoda sie troche poprawila wiec jedziemy. Musze tylko isc na zakupy i kupic sobie farbe, bo szwagierka mi od razu wloski umaluje.

VICI nie moge tego odworzycElfYourself™ : Brought to you by OfficeMax� :no:.
CZARNA mam nadzieje ze wszystko w porzadku z nozka:tak:

Dobra nie wiem co komu jeszcze mialam napisac wiec zmykam. Musze sie jeszcze spakowac i do sklepu wyskoczyc. Zycze wszystkim milego i udanego weekendu:tak:

Co do mleka, to my podajemy Nan3, ale czasem Bebiko Junior albo jeszcze inne.Oliwka ma wyjątkową tolerancję i po żadnym nic jej nie jest i każde chętnie pije.Natomiast jeśli chodzi o mleko krowie...Słyszałam już opinię, że to trąbienie że można od 3 roku podawać jest tylko i wyłącznie po to, aby napędzać sprzedaż mleka modyfikowanego (które jednak trochę kosztuje).I dlatego wkrótce spróbujemy zwykłego mleka, jeśli Małej nic nie będzie to będziemy jej dawać takie :tak:.
Oliwka dała dzisiaj mi pospać dłużej niż zwykle, bo aż do 8 :-).Dzień dobroci ma chyba...
Później jeszcze zajrzę.Coś bym zjadła ale nie wiem co...Na obiad najchętniej zrobiłabym lasagne, ale nie mam ani jednego składnika :sorry2:.

inna_22 - wiadomo, że to głownie komercja, na zachodzie po roku podaje się dzieciom już zwykłe, krowie mleko.
Ja jednak wychodze z założenia, że skoro mnie stać na modyfikowane, to niech takie je przez jakiś czas (o ile uda mi się dziecko do niego przekonać, bo na razie nie chce), bo jednak jest lepiej dostosowane do potrzeb dziecka, lepiej zbilansowane.

Hejka dziewuszki
Wczoraj byliśmy z Dawidkiem u lekarza, babeczka po wywijała nim na wszystkie możliwe strony ( nawet wisiał do góry nogami :szok: ), a ten się śmiał :tak::-D, a potem stwierdziła że nie jest tak źle :tak:, kręcz jest ale mały :tak:.
Zapisała trzy zabiegi i miałam iść Go zarejestrować na nie. 2 zabiegi zrobią, na trzeci ( masaż) nie ma szans bo za dużo ludzi w kolejce i mam się w tygodniu zapaytać ale nie mam liczyć że coś się zwolni :szok:, na to ja babie że skoro zapisali masaż to jest potrzebny i mnie nie obchodzi jaka jest kolejka, na to ona swoje. Więc wyszliśmy z przychodni tacy zdegustowani że :no:, i będziemy mu szukać rehabilitacji prywatnie albo w innej przychodni :tak:
A ja mam trochę luzu do poniedziałku wieczora ponieważ Majka jest u mojej mamy :tak::-D.

Mój kotek wczoraj poszedł na noc na lofry i wrócił rano pokiereszowany :-:)-:)-(, biedaczek. Teraz śpi i leczy rany.

Składam solenizantom zaległe życzenia :zawstydzona/y:
Wszystkiego najlepszego i marzeń spełnienia

Zobaczcie jak przed chwilka moje dziecko zasnelo...a mamusia na necie siedziala.....
:-D:-D ale słodki widok
Witam
Tak se przegladam forum i pomyslalam ze dolacze do Mam w domku siedzacych.Siedze moimi maluchami w domu teraz spia wiec mama buszuje po necie :) .
Jestem mama Blizniaczek Mili i Dominiki i Szymonka :)
Dziewczyny sa na etapie robie wszytko co mama i we wszystkim mnie nasladuja a maly Szymon na raczka za nimi bo jeszcze nie chodzi sam:)
Postaram sie post odwiedzac czesciej :) oczywicie jak dzieci pozwola mamie na chwilke przy kompie .Pozdrawiam
Witaj
Terorystka mi rośnie:eek: jak się tylko ktoś do mnie przytuli ( Aduś albo M) to ona z krzykiem leci i beczy dopuki nie zostawią mnie w spokoju:dry:A do tego biega za mną i mamamamamama woła, ręce do góry wyciąga i nosic się chce:szok: Plecy mnie już bolą a ona zadowolona nianiu nianiu mnie głaska i buziole obślimtane daje:sorry2:
Kochana :tak::-D, to takie fajoskie jak taka mała istotka potrafi tak miłość okazywać :tak:.
Mnie też zawsze wzrusza jak krzyknę na Majkę a ona przychodzi pogłaszcze mnie i powie kochana jesteś :tak::-)

Klavell ja polecam salatke kebabowa jest przepyszna jeslio ktos lubuje sie w kebabie....przepis jest gdzies na odpowiednim watku...
:-p:-p Moja mama ostatnio robiła i mi się też dostało :tak:
A my w poniedziałek idziemy do laekarza-ortopedy Dawid mi wykrzwia lewą nóżkę:-(.
Niby lekarz rodzinny nic nie widział żeby wykrzywiał ale ja znam swoje dziecko lepiej niż ona. Przebadała mi dziecko ubrane w rajstopki,skarpetki i spodnie i dziwi się że ona nic nie widzi no ciekawe jak ma zobaczyć:wściekła/y::wściekła/y: dała mi skierowanie do ortopedy na NFZ ale nasza kochana służba zdrowia już na ten rok nie przyjmuje a po nowym roku to też nie wiadomo co będzie-normalnie człowieka trafia jak słyszy coś takiego.
Czarna wiem co czujesz ja jak zobaczyłam kołchoz w tej przychodni rehabilitacyjnej i jeszcze ta zezowata baba która miała masować Dawidka to nas :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: trafi.
A jak po ślubie? Coś się zmieniło?

Dzień dobry!

U nas dziś piękne słonko, zaraz wybywamy na spacerkowe zakupy.

Ania138 wiem co czujesz. Jak Jędrek był malutki i dostał skierowanie na masaże i ćwiczenia, to też był koniec roku i nie było już miejsc na takie zabiegi :no: pani w oknienku mówi, że można się zapisać prywatnie..... no i co miałam robić zapisaliśmy się prywatnie, ale nie w państwowej przychodni, tylko znaleźliśmy taki ośrodek dla sportowców i tam była pani, która prywatnie zajmowała się naszym smykiem. Jędrek miał zapisanych 8 zabiegów. Po pierwszym już było widać efekty.
Ćwiczenia jak ćwiczenia Jędrkowi bardzo się podobało, gorsze były masaże :-( do końca życia nie zapomnę jak on płakał :-(

Leika co do mleka to ja do dziś podaję Jędrkowi modyfikowane. Wolę dmuchać na zimne. Ja jestem okropny alergik wolę oszczędzić dziecku bólu. Zresztą jak rozmawiałam z moim alergologiem to radził, żeby dla świętego spokoju podawać do 3 roku modyfikowane. Tak ogólnie to Jędrek jada serki, jogurty i nic mu nie jest. Może gdybym miała jakąś babcie na wsi i pewne mleczko od krowy to bym się skusiła, ale jak sobie pomyślę o mleku z kartonu to jakoś mnie odrzuca.

Iwona miłego wyjazdu życzę.

sikoreczka fajnie, że dzionek wczorajszy się udał i dzieci zadowolone.

No i nie pamiętam co jeszcze miałam napisać....

Sewa - dokładnie tak samo myślę :tak:
A powiedz mi, jak przekonałaś synka do mleka modyfikowanego? Ja od miesiąca, odkąd ograniczyłam karmienie piersią, próbuję róznych mlek i zawsze, po kilku łyczkach jest plucie :dry:

reklama
dzień dobry grudniowo,,ohoho swieta coraz bliżej...
My juz po sniadanku,a w sumie to ja,bo Matus jajecznice męczy...hehe
Juz mam kawusie i popijam sobie,,no i poczytam...
Wczoraj nic mi sie nie chciało,byłam u siory wrociłam,po 19,,no i nawet nie mogłam wam cos odpisać,bo odpowiedzi na posty mi uciekały,,miałam nerwa i nie pisałam..
ale dzisiaj moge-mam andzieje...:dry:

Dzisiaj siedzimy z matem w domciu,u nas pada,i jest brzydko...
Ja posprzatam,piukładam w szafkach(bo jakis nielad tam mam:-D),obiadek,no i kawa potem,,ot tak nam dzionek zleci...

Do góry