reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Moj Kuba jeszcze sypia:-p, ale to nie ma co porownywac bo on jest jeszcze maly;-). No a ja juz obiad zjadlam teraz robie sobie kawke i troche odpoczne bo Kubus usnal a Natalka jutro idzie do LOP-u wiec nie musi dzis lekcji odrabiac:cool2:

reklama
A jednak Was przeczytałam:-D:-D
Moja Majka śpi w dzień tak ok.1-2 godzinki, zasypia przeważnie między 12 a 13:tak::tak::tak:
sikoreczka współczuję choroby i życzę szybkiego powrotu do zdrowia:-):-)
Mi też nie chce się dzisiaj gotować, ale jednak muszę, mam w lodówce brokuła i jak go dzisiaj nie zrobię to zwiędnie kochaniutki więc my z Mają będziemy go jadły w bułce, a mężowi wymyśliłam ziemniaczki z kotletem (wyjętym z zamrażalnika:-):-):-)) i surówką

Ja juz po obiedzie, Macius konczy, a Grzes spi. Przez ta chorobe wiecej spi (wczesniej pospal 2 godziny:szok:-nieraz przez caly dzien w sumie tyle nie spi), ale nie narzekam, przedtem spokojnie ugotowalam obiad, a teraz zjadlam i mam czas odpoczac.:tak:
Vici doczytalam ze twoj Victor przestal ci spac popoludniu:shocked2: a jest chyba troszek mlodszy od Igora, ja zaczynam miec tez ten problem:confused2: maly warjujue jak oszalaly i nie chce spac, wlasnie skonczylam go meczyc ze spaniem bo i tak dzisiaj z tego nic nie bedzie:confused2::eek: Tylko zastanawiam sie tak.....wydaje mi sie ze jets jeszcze troche za maly zeby nie sypiac popoludniu:confused::confused: co wy o tym myslicie? Spia wasze dzieciaczki popoludniu jeszcze?
Moj Maciek juz od mniej wiecej roku nie sypia w dzien. Usypianie go kosztowalo mnie i jego sporo nerwow, a efektow nie bylo,wiec sobie odpuscilam. Czesem Mackowi zdazy sie zasnac w dzien, ale to rzadkosc (i zwykle zasypia kolo 15:baffled:).
No to ide przebrac posciel u nas w sypialni, a potem moze tak dla odmiany odpoczne (jesli Grzes dalej bedzie spal).:-)

Ja tez po obiadku.Bylismy w sklepie i tez zmarzlismy jak wracalismy bo takie wiatrzysko nie przyjemne bylo....Vanesska jeszcze zaczela wariacje w wozku w koncu wrocilismy na piechote i dlugo to trwalo........Moja od jakis tydzien temu ostatnio spala w dzien.Ale ledwo juz siedzi kolo 17:00 i czesto musze jak szybko czyms zabawic zeby tylko nie zasnela a jak ja chce zeby sie polozyla kolo 13:00 to ona nie chce.....No ale o 20:00 to juz dziecka nie ma a nawet wczesniej czasami o 19:00.

Ciekawe co z ta matka sie stalo tych dzieci co z okna wypadly......mowili teraz ze nadal jej nie ma....czuje ze cos sie stalo z nia...

to widze ze tak mniej wiecej wasze maluchy tez przestaly spac w tym wieku co Igor.
Ciekawe o ktorej moje dziecie dzisiaj pojdzie spac po tych calodniowych harcach:confused:

Iwonka jak to byla jakas "normalna" kobieta to mogla naprawde zrobic sobie cos strasznego.....

Witam, witam i o droge pytam...
No ja się czuje troszke lepiej:-):-)Troche lenistwa mi się przydało, choc w końcu nie spałam tylko leżałam.Mojego M nadal nie ma, dzwonił,że jedzie.:cool:Mały śpi..On mi w dzien śpi dwa razy po ok.1,5 h:szok:Ale chodzi spać k.22 a wstaje w okolicach6,7 więc po policzeniu śpi tyle ile powinien.Niedwano spał 3 razy dziennie po 2 h, kiedy to było...Ale trwało to tylko dea, trzy tygodnie.Za to matk jak się tedy rozleniwiła, jaka zadowolona była;-)

My wlasnie przed chwilka wrocilysmy 3 godzinki nas nie bylo:szok:...Hanifka sie nawdychala swiezego powietrza ta wszystkie czasy:-D
prawie caly pobyt na dworze przespala...kupilam mezusiowi czapeczke dwustronna z adidasa...chcialam kupic inna ale ta mi sie nawet spodobala glownie dlatego ze dwustronna...
jedna strona
Zobacz załącznik 60088
druga strona
Zobacz załącznik 60089
a tu jeszcze moje dziecko przed spacerkiem
Zobacz załącznik 60090

KLAVELL fajna czapa!!! Hanife jak zwykle sliczna

hehe, mówicie o śnie dzieciaczków, wiec i ja napisze ;)))) :-D:-D:-D:-D miki dzis spał tylko na spacerze godzinke w dzień i teraz go zmogło... coraz czesciej smyk od szóstej rano do 17-ej śpi tylko godzinke... potem juz jest lepiej, ale poranki i popołudnia należa do nas ;))

dziś po szczepionce juz duzo lepiej... troszke co prawda marudzimy ale nie jest źle (odpukac)

reklama
Do góry