reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziewczyny, a to nie jest przypadkiem tak, że jak zaczynają się szczepienia to jak kupi się skojarzoną to potem do końca tak trzeba szczepić, a jak zaczyna się normalnie to ciągnie się do końca standardowe szczepienia z kilkoma kłuciami :eek:

reklama
Renifer - lekarka coś kombinuje... nie wiem jaki ma w tym cel... ale nie mówi ci prawdy, że "nie wolno". Jeśli i tak chcesz kupować skojarzone i cię na nie stać, to się postaw! To nie jest różnica tylko w ilości kłuć, szczepionka skojarzona jest nowsza technologicznie, wysokooczyszczona i acelularna - jest bezpieczniejsza dla dziecka!

Sewa tak czy siak zaczyna sie ta serie w 6 tygodniu zycia czyli w tak zwanym drugim miesiacu.Sprawdzilam w ksiazeczce i mam wpisane Infarix Hexa w 6 tygodniu szczepienie byla takie :)

Iwonka przychylam się do tego co piszecie i jestem zaskoczona postawą pediatry :eek: coś babeczka kombinuje

Nie mozliwe jest ze w roznych miastach jest inny kalendarz szczepien.Jedynie co to lekarz moze tylko za sugerowac zeby szczepic taka a nie taka szczepionka lub wogole odlozyc szczepienie na pozniej wlasnie z powodu goraczki czy choroby.Ale jesli mama chce szczepic skojarzona to nie moze ci zabronic i jesli nie ma jej w przychodni do kupienia to musi wystawic ci recepte na zyczenie i wtedy sobie kupujesz w aptece sama ta szczepionke

Paranoja normalnie żeby konkretnej odpowiedzi nie dostać od pediatry:no:Ale co ona może sobie wymyslać wprowadzając w błąd przy szczepieniu:eek:A to co dziewczyny piszą to prawda:tak:Reniferku może zasięgnij porady innego lekarza jeśli masz taką mozliwość?

Ja się wybieram na szczepienie jutro z Matkiem. Zaszczepie go póki jest zdrowy:tak:A przy okazji Madzię skontroluję. No ale ja mam normalne szczepienie na 17 miesięcy co wypada. Oj nudzę się strasznie. Ale za niedługo ma teść przyjechać i przywiezie półtusze wieprzowe bo kupujemy na święta mięcho i będziemy swoje wyroby robić tzn. teść wędzi boczek, szynki i kiełbasę dla nas.

Aniab pyszniutkie beda swieta :) A moge wiedziec po ile kupujecie ? My ,ielismy kupic ale w koncu po swietach kupuje tzn po nowym roku wedzic nie bede ale bede piec,piec i smazyc :)

reklama
Dzien dobry.
Ja juz jestem po lekarzu -tym razem z Grzesiem.:baffled: Wczoraj zaczal tak brzydko kaszlec...:-( No i dzisiaj na szczescie osluchowo jest czysty, ale za to bardzo brzydkie gardelko i antybiotyk dostal.:hmm:
A mial byc jutro szczepiony, Nie lubie przekladania szczepien.:-(
No i kolejny tydzien siedzenia w domu -to juz trzeci.:wściekła/y:

Bodzinka, Sikoreczka super zdjecia. Macie sliczne dzieciaczki.:tak::-)

i juz nie wiem co jeszcze mialam komu pisac, bo zaczelam chyba z pol godziny temu, ale w miedzy czasie Grzes sie przebudzil i chcial cycusia. a jak wrocilam, to duzy pokoj wygladal, jakby tornado przez niego przeszlo. Ale to tylko Macius sie bawil.:baffled::sorry: A teraz lece, Grzes zrobil kupke i domaga sie przewiniecia.:eek:

Do góry