reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dziewczynki narazie lece bo zaraz M przyjedzie i musze obiadek podgrzac. mam nadzieje ze uda mi sie dopchac jeszzcze dzisija do kompa i zajrzec tu.
bardzo was prosze jeszcze o wasze opinie i doswiadczenia na temat odstawiania tabletek. Dzieki wielkie z gory to dla mnie bardzo istotne.

reklama
a ja wczoraj zafarbowałam włosy na jasny brąz, dodoam, ze prędzej miałam bardzo jasny blond https://www.babyboom.pl/forum/[URL=...tosik.pl/115/e4bf32dc209883e9.jpg[/IMG][/URL]
Ladny kolor i ladna fryzurka
to jeszcze raz ja kochane. na galerii BB zalozylam album dziewczynkom. jesli chcecie zobaczyc moje skarby to ten album jest na stronie 16 "czarna83". Pozdrawiam serdecznie i wszystkim chorowitkom zycze duzo zdrowko, ich mamom duzo wytwalosci bo nocki nie przespane. 3majcie sie cieplutko!
Dziewczynki a urocze...mam nadzieje ze swoje problemy szybko rozwiazesz podejujac sluszna decyzje
witam sie

ja dziś miałam noc pt"mega wzdęcie" godzine spałam, godzine masowałam i tak do rana - do pierwszej kupy...
moje zadanie na dzis : zrobic nalesniki na obiad... i chyba sie od razu za nie zabiore, bo pewnie bede miala osiem przerw... mikuś cos niespokojny...
czy to prawda ze dzieci mogą miec temperature do 37,5 stopnia i jest ona uznawana za normę??

szkoda ze o sepsie robi sie znów głośno...

ściskam mocno...
ja slyszalam ze taka temp jest calkowicie u dzieci normalana nie ma powodow do obaw
Chcialam was jeszcze zapytac.... ile wczesniej trzeba odstawic tabletki antykoncepcyjne zeby "bezpiecznie" starac sie o dzidzie???Podjelismy z M decyzjie ze do kwietnia/maja fasolka musi byc:-) tylko ze ja sie boje zeby przez te tabletki cos zlego sie nie przydazylo:-(
z tym czekaniem to bywa roznie ja np ostatnia tabletke zjadlam 21 listopada 2007 miesiaczke dostalam 26 listopada a w swieta juz bylam w ciazy nie czekalismy na nic od razu wzielismy sie do roboty lekarz nic na to nie mowil powiedzial ze to normalne ze odstawiajac tabletki latwiej zajsc w ciaze i nawet w niektorych przypadkach bezplodnosci poleca sie kuracje tabletkami antykoncepcyjnymi cala ciaze przeszlam bardzo dobrze w ogole nie odczulam ze w ciazy bylam dzien przed porodem krecilam sie na karuzeli hustalam na hustawkach bieglam na autobus z wielkim brzuchem ludzie tylko sie na mnie dziwnie patrzyli, dnia nastepnego urodzilam zdrowa coreczke a porod trwal 15 min...moja kolezanka zas po odstawieniu tabletek 8 miesiecy czekala i cala ciaze przelezala w szpitalu grozil jej porod przedwczesny dzidzia ma dwa tyg i jest zdrowa...

Dzień dobry kobitki:-) Ależ mi dzieci dziś dzień dobroci zrobiły:tak: Wstaliśmy 10.20 i to tylko dlatego że moja siostra zadzwoniła:-p A o 11 przybyła moja mama to nas jeszcze w piżamach zastała;-) Posiedziałyśmy, pogadałyśmy, w sklepie byłam, a teraz pojechała. Madzię uśpiłam więc postanowiłam doczytac. Teraz mykam Adriankowi zupki dac a odpiszę za chwilkę. Buziam i na kawkę za chwilkę przybywam:-D

Inna ja jak tu w weekend nie zjrzałam to nie byłam w satnie nadrobić;-)
Vici ja nie umiem jezdzić na nartach za to doskonale umiem grać...."na nerwach":-)
Asiulinka mnie też głowa boli a nie chce brać tabletki ze względu na małego:-(
Znalazłam właśnie na gg moją dawną przyjaciółke i tak od słowa do słowa dowiedziałam się,że mój były chłopak w sobote się żeni...Dziwnie mi jakoś bo byliśmy prawie zaręczeni, kiedyś bardzo go kochałam a on bardzo mnie skrzywdził...Ale jak patrze na Karolka to się ciesze,że wyszło jak wyszło:-)

Agatka ta farba to Palette Permanent Natural Colors, kolor jasny brąz, nr 600
a co do tabletek, to ja odstawiłam jakos w drugiej płowie sierpnia, pod koniec wrzesnia już byłam w ciąży, a w listopadzie straciłam maleństwo :-( także ja radzę troche pozcekać, może nie koniecznie pół roku, ale chociaz te 3 m-ce

a na nartach to ja raz jeździłam, fajnie było, a jaki tyłek pobijany potem miałąm :-D

A ja prosze nie chwalic mi sie tu kto umie na nartach lub desce jezdzic a kto nie tylko pakowac sie i juz do mnie:-D:-D

Ja tez nie potrafie:-( ale bardzo chetnie przyjade i sie naucze nawet za cene zbitego i posiniaczonego tylka;-):tak::-D:-D

Tak to jest, nie ma reguły, jak ma być dobrze to będzie i nieważne kiedy były odstawione tabletki
No wlasnie pewnie masz racje - ale ja bym jednak zalecala jakas przerwe tak dla pewnosci:tak: a najlepiej porozmawiac z ginem
. Buziam i na kawkę za chwilkę przybywam:-D

To ja tez kawusie poprosze:-)

Matko dopiero lekcje skonczylysmy a juz dzisiejsze do nas dotarly:baffled: ale zrobimy je jutro - tylko ze juz zaczela sie tabliczka mnozenie to trzeba bedzie Natalke do nauki zagonic

a ja wczoraj zafarbowałam włosy na jasny brąz, dodoam, ze prędzej miałam bardzo jasny blond [URL="http://www.fotosik.pl"][/URL]
ślicznie ci w tym kolorku:tak: U mnie farba od dwóch tygodni leży na półce i nie chce na włosy wskoczyc:-D No ale najpierw muszę się ciachnąc, a potem zmolestowac męża co by pomógł. Hmmm przydałoby się na sobotę odświeżyc:sorry2:
Dzien dobry.
Mnie od rana boli glowa.:baffled::-( Z reszta noc tez byla nie fajna -Grzes z nami spal, bo nie mogl sie odessac. Niby spal, ale jak poczul,ze nie ma cycusia, to sie budzil.
A wczoraj tez mialam przeboje -o 15 "popsuly" sie moje dzieci. Grzesiek obudzil sie, ale niedospany i plakal. Nie chcial jesc i nie mogl zasnac. Non stop plakal i nie mozna bylo go uspokoic. Jak w koncu (po godzinie placzu) zasnal, to Maciek zaczal. Mial swoj histeryczny placz-krzyk. Gdy Macius sie uspokoil i postanowil pojsc do lozka spac, to Grzes sie obudzil i robilam za smoczek, az do powrotu m. z pracy, czyli kolo 18. Nie pytajcie jak bylam zmeczona...:-(
Mam nadzieje, ze dzis bedzie lepszy dzien.:tak::tak:
no niestety pogoda jest taka że nikogo dobrze nie nastraja. Moje tyż zmierzłe i na zmiany humorki pokazują, a ja na wieczór taka wypompowana jestem że drażni mnie nawet to jak Adrianek do mnie mówi, albo Madzia płacze:baffled: No ale głęboki oddech i trzeba przetrwac:tak:

witam sie

ja dziś miałam noc pt"mega wzdęcie" godzine spałam, godzine masowałam i tak do rana - do pierwszej kupy...
moje zadanie na dzis : zrobic nalesniki na obiad... i chyba sie od razu za nie zabiore, bo pewnie bede miala osiem przerw... mikuś cos niespokojny...
czy to prawda ze dzieci mogą miec temperature do 37,5 stopnia i jest ona uznawana za normę??

szkoda ze o sepsie robi sie znów głośno...

ściskam mocno...
buziolki dla ciebie i Mikołajka. Aż serducho ściska jak się patrzy na cierpienia maluszka. Jeszcze troszkę i będzie dobrze:tak:

Witam wszystkie Mamusie.
Jakoś nie wpadłam wcześniej na pomysł, aby tu zaglądnąc, dopiero dzisiaj mnie natchnęło, a jakby nie patrzeć jestem mamą siedzącą w domu i to od bardzo, bardzo dawna, bo od 7 miesiąca ciąży, a Oliwka ma już prawie roczek ;-).
Więc, jesli nie macie nic przeciwko, to dołączę do Was :-)
Pozdroofka
a witam szanowną koleżankę:-D Ty to masz dobrze z Oliwką:tak: Moje jak tylko zauważą że mama do kompa siada to na zmianę czegoś "kcą" i mogę najwyżej z 1,5 godzinki. No ale jak zasypiają to nadrabiam i z siorką potrafimy do 1 w nocy buszowac:laugh2:

Chcialam was jeszcze zapytac.... ile wczesniej trzeba odstawic tabletki antykoncepcyjne zeby "bezpiecznie" starac sie o dzidzie???Podjelismy z M decyzjie ze do kwietnia/maja fasolka musi byc:-) tylko ze ja sie boje zeby przez te tabletki cos zlego sie nie przydazylo:-(
niestety nie doradzę. Ja od odstawienia do zafasolkowania miałam długą drogę. W sumie podejrzewam że problemy były przez pigułki, a po porodzie wzięłam dwa zastrzyki anty i z Madzią też nam trochę zetrwało:sorry2:

Nie nie bylam bo nie umiem jezdzic:-D i do tego nikt nie chce przyjechac kto umie.Na przystankach juz widze ludzi z nartami i deskami a ja nic.Victor nawet sanek jeszcze nie ma ale na weeckend jedziemy do PL to kupie.Tu kosztuja okolo 50 euro i dodatkowo musze dac za oparcie a w Pl tansze oj duzo tansze.Wykozystam sytuacje i kupie odrazu:-)
Co do wlosow to ja nigdy blad nie mialam ale i nie chce:pza to kiedys kilka razy trwala mialam:yes:
to ja się pakuję i ruszam do ciebie na sanki:-D U nas jak był super śnieg to nie dało rady pozjeżdżac ,bo mali chorz, a teraz się już wszystko rozpuszcza. Więc jak się wyleczymy to du** nie będzie zjeżdżania:crazy:

To ja tez kawusie poprosze:-)

Matko dopiero lekcje skonczylysmy a juz dzisiejsze do nas dotarly:baffled: ale zrobimy je jutro - tylko ze juz zaczela sie tabliczka mnozenie to trzeba bedzie Natalke do nauki zagonic
więc dla ciebie też kawusia :-D i mam jeszcze ciasto do tego bo mi mama murzynka przywiozła:laugh2: Tą córę to ci zamęczą! Zdróweczka:tak:
Narazie tyle. Kawusię kończę i biorę się za jakieś sprzątanko. Jak mi się nie chce:baffled: No ale muszę się do soboty uwinąc:tak:

reklama
Do góry