reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

aniab - haaa ... wiem jak to jest... przez 1,5 roku miałam weekendowego mężyka... m pracował w innym mieście... i cąły tydzień ja ze wszystkim sama... no i różnie to bywało... no ale ten etap mam już za sobą (na szczęście) i jakby kiedykolwiek znowu praca poza naszym miastem to jedziemy razem....... bo nikomu ta rozłąka się nie przysłużyła:sorry:... człowiek tylko odwyka od siebie............... i jakieś nieporozumienia............

reklama
No właśnie my mielismy przez to maleńki kryzys ale już się unormowało:-)Teraz jest dobrze i ta nasza rozłąka jeszcze trochę potrwa bo chcemy się wybudować i wtedy mąż zjedzie tutaj no i oczywiście chcemy zobaczyć jak sytuacja w naszym kraju się będzie przedstawiać i czy ja pójdę do pracy czy może otworzymy jakis swój interes

Znów to samo z lekarzami u nas:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry: Od 9 rano dzwonię żeby zarejestrowac dzieci do lekarza i france nie odbierają:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry: I jak wreszcie któraś łaskawie odebrała to poinformowała mnie że już dzisiaj lekarza nie będzie:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry: Normalnie granda, żeby z chorym dzieckiem nie można było do lekarza pójśc bo przyjmuje trzy godziny:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry: Jak tylko Madzia dostanie ostatnią szczepionkę to przepiszę ich gdzieś indziej, bo ja już siły nie mam:crazy::crazy::crazy: Znalazłam już dwie przychodnie są dośc kawałek od nas ale jak nie będzie wyjścia to chocbym miała autobusem dojeżdżac to się przepiszę:angry::wściekła/y::angry::wściekła/y:

Sikoreczka oj to masz pecha. Ja jestem już w 3 przychodni i ta mi najbardziej odpowiada bo nie trzeba nawet wcześniej rejestrować dzieci. Przychodzisz, rejestrujesz się i tyle. Właśnie zaraz jadę po Madzię i odrazu jedziemy na kontrol do lekarza. Ciekawe tylko na kogo trafimy bo nasza lekarka na urlopie:-(Tak nie lubię do innej chodzić:tak:Do później:-)

Ja tez mam lekarza gdzie nie musze sie wczesniej rejstrowac po prostu ide i juz.Jak bym miala sie rejstrowac to kicha,moja znajoma tak ma i na wszystko trzeba sie umawiac.
Hana co do twojego pytania to u nas kwitnie:-Djest chyba jeszcze lepiej jak kiedys i mimo uplywu lat rutyny nie widac:yes:

Alez dzis zmarzlam.....prawie 3 godziny na powietrzu spedzilismy.Po drodze z przychodni na plac zabaw musielismy oczywiscie wstapic no i zakupy a to wszystko kawal drogi od domu.Ledwo przylazlam.Rece mi zmarzly a nie mam rekawiczek......Obiadek zaraz gotowy bedzie.
Hana u mnie klapa:-(wogole nie mam checi.....:zawstydzona/y:

Hej Kobietki!

A ja już odliczam dni do przyjazdu męża, dziś na kawke do sąsiadki jutro do kolezanki takze czas do środy szybko zleci, ale mi sie dluzy ze hej!!!

w bydzi tak piekne słoneczko

mam pytanko :czy któraś z WAs podczas karmienia piła zwykła, rozpuszczalna kawe? bo ja jade cały czas na ince, a marzy mi sie kofeinka!
He he Bydzia niedaleko to i u mnie piękne słonko!!!
Tak jak dziewczyny wcześniej pisały mała delikatna kawka nie zaszkodzi...
a u Was jak kobietki w tych sprawach - że teraz ja będę "wscibska":-p:cool::rofl2:
U mnie ? hm? jak męża nie ma , a nie ma go od 4 m-cy to pustaka w łózka, ale jak na weekend przyjedzie to "wióry lecą":-D:-D:-D, tak na prawde to jestem ciekawa jak to będzie jak już na stałe przyjedzie, hm? mam nadzieję ze dobrze:tak:

Ania138- zdjęcia super ale fajna z Was rodzinka, a mąz jaki przystojny, fiu fiu:-)

Sikoreczka pokoik Wam się udał, bardzo przytulny, ja lubię oglądac zdjęcia wnętrz i czerpac inspiracje:tak:

Bodzinka Twój Karolek jak na roczniaka to wydaje sie być dużym chłopcem, fajny jest:tak:

Juleczko dużo zdrówka z okazji urodzin!!!

no to dziewczynki widzę,ze nie jest tak źle:tak:;-):cool:
iwonka2006..... poczekaj jeszcze troszke... ponoć 4, 5 m-c się rozkręca kobitka w ciąży..
sikoreczka - no przykro mi z tymi lekarzami............ oj ta nasza służba zdrowia:no:
elisabeth - oj wióry będa leciec już wkrótce:-D;-):rofl2: fajne takie czekanie:tak:
oki młody znów przysnął... zaliczyliśmy spacerek... do obiadku przygotowane.......... no i chwilka dla siebie.... no ale muszę do córci lecieć
papa

A mój synak spał raptem godzinkę... ale moze to i dobrze bo wykorzystamy ładna pogodę i pójde na spacerek... no to pa Kobitki!!!

reklama
a u Was jak kobietki w tych sprawach - że teraz ja będę "wscibska":-p:cool::rofl2:
O tym ze jestem tez kobieta a nie tylko matka staram sie zawsze pamietac:tak:. Codziennie rano sie maluje ukladam troche wloski od czasu do czasu zmieniam wyglad ( ostatnio zmienilam wlosy z blondu na ciemny braz);-). Z M tez nam sie dobrze "wspolpracuje" ha ha:laugh2::laugh2:. Tylko ostatnio czuje sie strasznie przemeczona i poprostu chce sie polozyc i spac, ale moze jak @ sie skonczy to i przemeczenie minie;-):laugh2::rofl2:.

A tak w ogole to ja juz po spacerku po obiadku i zaraz Kuba pojdzie spac :-)

Do góry