reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

OlaK super że wszystko ok z dzidziusiem:-)
Iwonka2006 a co to za tajemnice . Oj nieładnie tak coś przed nami ukrywać;-):-D
Anaconda spróbuj wymyśleć jakąś zabawę w kąpieli albo zeby lalkę myć albo jakieś bajery właśnie typu płyny.
A ja mam posprzatane, idę deser szykować i ćwiczyc z Madzią. Zajrzę później:tak:

reklama
.Ewcia no, no,jestes nie grzeczna.Napisalam na innym watku i mnie wydajesz...;-)Cichosza:cool:

IWONKA no pochwal sie o co chodzi czyzby o slub??;-):-)

Iwona.c - współczuję nerwów zw z pralką... :no:

:))

LEIKA juz po nerwach wlasnie wyszedl fachowiec pralke naprawil i robie pranko:tak:. Nie opierdzielilam go a to tylko dlatego ze zrobilo mi sie go zal:-p. Jak wszedl i powiedzialam ze dlugo kazal na siebie czekac to sie tak zaczerwienil - to mlody chlopak byl- ze az mi sie smiac zachcialo i zrezygnowalam z op....:laugh2::laugh2::rolleyes2:

OLA to dobrze ze usg w porzadku bardzo sie ciesze:tak:

No nic uciekam bo musze sie dziecmi zajac ( ostatnio za duzo na bb siedze:zawstydzona/y:) a wieczorkiem na tvn jest " nigdy w zyciu" trzeba popatrzec. To pa pa i milego popoludnia:-)

a moje dziekco usnęło sobie przed 16 i śpi dalej,,jakiś apdnięty po przedszkolu,,albo to ta pogoda,,ja tez co chwile ziewam i bym sie zdrzemnęła,,hhehe
siedze i ustalam terminy prac klasowych na zaske,,bo potem bedize mniej roboty...

Ach nie da sie tu nic ukrc:-Dtak w koncu dwa dni temu podjelam decyzje ze jednak teraz bierzemy slub cywilny i nie bede czekac do lata.Nie chce zeby kolejne dziecko urodzilo sie z moim nazwiskiem a w USC bede pytac R. czy przyznaje sie do bycia ojcem i daje swoje nazwisko dziecku,a po drugie ubezpieczenie...bede miala on R a nie z UP gdzie trzeba jezdzic stac w kolejce i wogole tam jest burdel...:wściekła/y:Mielismy brac slub w lecie dopiero i oficjalnie jest odwolany slub bo nie zgodzily mi sie terminy sali na wesele z terminem slubu i dlatego przelozylismy az ze nie odwolalam w USC slubu a do dzis mialam termin przyniesienia danych swiadkow to postanowilismy jedank wziasc slub ten i beda tylko swiadkowie i my no i moze kilka osobek jeszcze.A w latem moze wezme koscielny plus chrzciny jednego dnia:tak::-):-):-):-)
Acha zapomnialam dodac ze nie ma obraczek,stroju nic a nic,zadnego planu,doslownie nic!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Ach nie da sie tu nic ukrc:-Dtak w koncu dwa dni temu podjelam decyzje ze jednak teraz bierzemy slub cywilny i nie bede czekac do lata.Nie chce zeby kolejne dziecko urodzilo sie z moim nazwiskiem a w USC bede pytac R. czy przyznaje sie do bycia ojcem i daje swoje nazwisko dziecku,a po drugie ubezpieczenie...bede miala on R a nie z UP gdzie trzeba jezdzic stac w kolejce i wogole tam jest burdel...:wściekła/y:Mielismy brac slub w lecie dopiero i oficjalnie jest odwolany slub bo nie zgodzily mi sie terminy sali na wesele z terminem slubu i dlatego przelozylismy az ze nie odwolalam w USC slubu a do dzis mialam termin przyniesienia danych swiadkow to postanowilismy jedank wziasc slub ten i beda tylko swiadkowie i my no i moze kilka osobek jeszcze.A w latem moze wezme koscielny plus chrzciny jednego dnia:tak::-):-):-):-)
Acha zapomnialam dodac ze nie ma obraczek,stroju nic a nic,zadnego planu,doslownie nic!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Iwonko z taką decyzją to :-p:-p:dry:...
no to kochana do roboty,,ubiór,,obrączki-podstawa...no i reszta...powodoznka...tylko sie nie przemęczaj za bardzo...

kurkaa mac obcięło mi połowe posta....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
z decyzja to... no i ucieło...a było tak....Zz decyzja to ja msuialam ingerowac,,a co nei chcialas nam sie tutaj pochwalic, sama musialam przejąc inicjatywe za ciebie,hheee
wybacz jesli źle zrobiłam,,a le takie waidomości to my chcemy wiedziec....:tak::-)

Iwonko GRATULUJE podjecia decyzji...
Kurcze dziewczyny wiem, ze do swiat jescze dwa miesiace, ale ja juz zastanawieam sie nad prezentem pod choinke dla meza, zawsze mam problem...moze wy mi cos doradzicie...piszcie jakie macie propozycje, co moge kupic mezusiowi...???
perfum odpadaja bo ma cala swoja szafeczke w lazience wypelniona...
No wiec, co proponujecie???

Iwonka2006 wielkie gratulacje:tak::-)Nie przemęczaj się za bardzo przygotowując to wszystko ale życzę Ci wspaniałego, słonecznego po prostu bajkowego dnia w którym wstąpicie w związek małżeński i pamiętaj- ZERO STRESU:tak::-)
Klavell zależy jakie są upodobania Twego męża i czy to ma być drobiazg czy coś wartościowego- bo pomysłów może być wiele np: zestaw ulubionych kosmetyków, sweter, koszula, bielizna, kapcie;-):-D, film, książka, zestaw kluczy lub narzędzi:-D i wiele wiele innych

Iwonko GRATULUJE podjecia decyzji...
Kurcze dziewczyny wiem, ze do swiat jescze dwa miesiace, ale ja juz zastanawieam sie nad prezentem pod choinke dla meza, zawsze mam problem...moze wy mi cos doradzicie...piszcie jakie macie propozycje, co moge kupic mezusiowi...???
perfum odpadaja bo ma cala swoja szafeczke w lazience wypelniona...
No wiec, co proponujecie???
ja tam zawsze jakiś sweter kupuje albo zegarek ostatnio,,łańcuszek złoty,,lub saszetke dla męża ...no nie wiemmm dla faceta mało można dostać...ja tez teraz nie wiem co,,a miesiąc przed świetami mój ma urodizny i nie wiem co mu kupić...

reklama
Cześć dziewczynki;-):-)
W koncu Was doczytałam. Ale w między czasie pozapominałam kto o czym pisał. Ale pamiętam, że mam:
- złożyć życzenia Elizabeth z okazji rocznicy ślubu -wszystkiego najlepszego dla Cibie i męża. no i życzę spłodzenia dzieciaczka ;-):-),
- pogratulować Iwonce decyzji,
- Ola super dzieciątko -duża już z mniego fasolka;-) no i najważniejsze, że zdrowe
- Iwona -dobrze, że palka już działa, w końcu pranie samo się nie wypierze:-D

A my wróciliśmy z tej poradnii. Chłopaki mi w drodze do domu posnęli. Dobrze, że wzięłam mamę z pracy,to pzrynajmniej pomogła mi Maćka wnieść do domu. A Grześ w poradni był niespokojny-płakał. Chyba był nie wyspany,bo jak mieliśmy wychodzić z dmu, to spał i musiałam go obudzić. Uspokajal się jak był na rękach. A dziś miałam "spotkanie organizacyjne" (-tak to nazwałam) -Pani pokazywała mi jak mam podnosić, nosić Grześka itp. niby tak robiłam, ale zawsze jakieś wskazówki się przydadzą. Następna wizyta we wtorek.

Do góry