reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzieki dziewczyny za zyczenia....

OlaK takie szybkie tetno? Czyżby kolejny chłopiec? he he...:-)

Klavel ja tez bym poczekała. A czemu podajesz HA? czy dzieciątko ma alergię? a skoro znowu zmienisz na inne mleczko to znowu moga być zielone kupki, z drugiej strony takie kupki wcale nie musza oznaczac czegos złego i nie martwiłabym sie tym tak bardzo, a skoro Cie cos bardzo niepokoi to przeciez zawsze możesz spytać się pediatry...

Iwonka.c no tak porządny ochrzan czasami skutkuje... dzięki za odpowiedź w sprawie tego bilansu, bo myślałam że w mojej przychodni się opierdzielają...a szczepioka to chyba za m-ąc...

reklama
Ojej Elisabeth, a czy tętno wskazuje na płeć dziecka? Nie miałam pojęcia....
Jak dla mnie może być i drugi chłopak, a może być i dziewczynka, sama jestem zdumiona, jak bardzo jest mi to obojętne... w pierwszej ciąży bardzo się nastawiałam na dziewczynkę, a teraz widzę, że chłopaki też są super!
No cóż, ważne że nie bliźnięta ;-) ;-)

Dziewczyny alez mi sie chce smiac jak czytam wasze posty,ale dziekuje za odpowiedzi.Zawsze mozna na was liczyc:tak::-)Oczywiscie ze pamietam jak sie kapie dziecko i jak pielegnuje pepek......tylko co rok to sie zmienia opinia pediatrow.To samo jest z noworodkami.Kiedys po porodzie odrazu kapali a teraz nie bo ta mazia chroni skorke maluszka od zarazkow czyz nie jest tak? Wioec dlatego sie spytalam jaka teraz jest moda na kapiele noworodkow i pytanko skierowalam do mlodych mamus ktore nie dawno rodzily:tak::-):-):-):-)a chcialam wam pokazac zdjecie dziecka(noworodka) ktore jest kapane w wiadrze.Tak w plastikowym wiadrze gdzie jest wypelniniony woda i wklada sie tam dziecko i trzyma za glowke jakby,wtedy dziecko czuje sie jakby w brzuchu u mamy i calkowicie jest pokryty woda ptrzez co napewno nie marznie.Taka jest praktyka w niemczech.Mojego R.siostra tam mieszka i tak ja nauczyli w szpitalu kapac dziecko.Sa takie specjalne wiadra do kapieli dzieci.I co sie z tym wiarze pepek jast caly czas w wodzie.Jak znajde fotki to wam pokaze.:tak:No a ze ja rodzilam dwa lata temu wiec i u nas mogly sie zmienic rytualy kapielowe noworodkow.
Ewcia no, no,jestes nie grzeczna.Napisalam na innym watku i mnie wydajesz...;-)Cichosza:cool:

Elisabeth Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kwiaty030.gif

Anaconda jest tyle bajerow do kapieli ze hej.NIe wiem czy twoje dziecko lubi piane bo nasz uwielbia.Czy jest alergiczka bo sa do kupienia specjalne plyny ktore zabarwiaja wode na rozny kolor lub specjalne flamastry do rysowania po wannie.......i oczywiscie zabawki do kapieli superowate.

OlaK nie wiem czy tetno to jest sposób na określenie płci dziecka, szczególnie w tak młodej ciąży, ale jak ja chodziłam na kontrole tetna dzidziusia to położna mówiła ze u chłopców (ok 150) jest ono zazwyczaj wyższe niz u dziewczynek (ok 130)...

Iwonka2006 no to niezły musiałaś mieć ubaw jak czytałaś mojego posta... a ja się tak starałam:-D... A czy to co niby miała wygadać Ewcia to może przygotowania do ślubu? bo o ile dobrze kojarze to chyba miałaś kiedyś w planach?

Moja Vanesska zaczela chodzic dopiero jak miala rok i dwa miesiace.
Mlode mamusie mam pytanko do was jak teraz zalecaja polozne kapiel noworodkow? taz codziennie czy co kilka dni? A jak jest z moczeniem pepka?

U mnie to było już rok temu, co prawda, ale zalecili kąpać codziennie i pępek moczyć można było, jak już kikut całkiem odpadnie.
Ja jednak stosowałam zachodnioeuropejską szkołę - myłam wodą i mydłem pupkę przy każdej zmianie pieluszki, ale kąpałam raz na dwa dni maluszka, dopóki był maleński. Dopiero po kilku miesiącach, jak zaczął być bardziej ruchliwy to zaczeliśmy go kąpać codziennie.

reklama
Elisabeth - wszystkiego najlepszego dla Was!!!
U nas w przychodni nie robią żadnych bilansów. Jedynie mierzą i ważą dziecko przy okazji szczepienia.

Iwona.c - współczuję nerwów zw z pralką... :no:

OlaK - super, że na USG wszystko ok :) Niech maleństwo zdrowo rośnie :))

Do góry