reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dzien dobry w ten mokry,ponury padający dzień....
ja miałam dzisiaj fanjei w pracy,pierwsze 3 godizny siedizałam kawkowałam,jadłam bułeckzi,a na koncu miałam 30 min lekcji,jehehhe,,nic sie nie anrobilam,,uwielbiam takie dni...

a teraz kawa i poczytam co tam u was..ja wczorajw rocilamz matkiem przed 22,,,zatem jzu nie zagladałam,,dzisiaj etz tam ajde do ciotki z nieniec,,normalnie fajan kobieta,a ja jej nie amietam...

reklama
Cześć wybaczcie że narazie was nie poczytam ale jestem tak wściekła że albo zaraz się rozbeczę albo kogoś zatłukę. Wczoraj dostałam wezwanie do skarbówki. Dziś tam pojechałam i okazało się że 4 lata temu nie mogłam się z mężem rozliczyć a się rozliczyłam i muszę złożyć korektę. Mało tego muszę im kasę zwrócić i zapłacić odsetki:wściekła/y::wściekła/y:Teraz właśnie zrobiłam korektę i wynika że mam im 310 zł zwrócić plus odsetki które nie wiem ile wyniosą za 4 lata:wściekła/y:Nie można było wtedy tego sprawdzić tylko po 4 latach sobie raptem przypomnieli nie.Ach te nasze urzędy:no:
oo kurka,,no bez komentarza,,a oni zawsze tak zwlekaja,aby odsetki anciągnąc, my tez kiedys bulilismy,ale 3000zł,,,szokkk

:szok:Ewcia ale masz dobrze tylko szkoda ze w szkole musisz siedziec bo tak to byś długi weekend miała:-D
nommm juz prawie od rana miałam,,hehe,,a teraz juz an pewnooooooooo

Cloe bilans jest co dwa lata:tak:
no właśnie,a ja sie zastanawiałam czy ja tylko tak co dwa lata mam wskazane,ale jednak tak jest...

Cześć Wam.
Ale dzisiaj pogoda, niech ją ... trafi :no:.
Ale mnie dzisiaj wnerwił facet który sprawdzał liczniki od wody :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Dawidek zasną po godzinie lulania i poszłam pod prysznic, słyszę że pies szczeknął, ale nic, myję się dalej, ale słyszę że znowu i Majka zaczęła krzyczeć, zakręciłam wodę i słyszę że dzwonek przy przedniej furtce dzwoni bez przerwy, wybiegłam z łazienki do okna ( po drodze zaliczając glebę na panelach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, mam krwiaka pod paznokciem :wściekła/y:) a tam jakiś facet coś pisze, ubrałam się i idę z mokrą głową wkur** na maxa ( dzwonek w domu napier** ), a on do mnie że tu się guzik wdusił :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Sam się kur** wdusił, dziewczyny zostawię waszej wyobraźni jak ja go opr, no mówię Wam :wściekła/y:, po wszystkim życzyłam mu miłego dnia bo mi już zjebał i poszłam do domu zadzwonić do M jak ten dzonek wyłączyć, a facet był w takim szoku że jeszcze przez chwilę stał przed bramą i patrzył.

A z milszych: to zrobiłyśmy z Majką babeczki z płatkami czekoladowymi Dr.Ortkera :-p, tj prawie całe Majka zrobiła bo ja Dawida karmiłam i tylko nadzorowałam, zdolna bestia, blender ma opanowany :tak:, polecam, wyszły :-pże palce lizać.

sikoreczka ale fucha ;-):-D:-D, GRATULACJE dla córeczki :tak:
iwonka mała dama z Vanesski :-D, a tort wygląda pysznie
ewcia bidulko bo Ty tu w schizofrenie wpadniesz ;-):-D:-D
aniab to faktycznie nie wesoło, ale tak jak iwonka napisała to nie Twoja wina że oni to dopiero po 4 latach znaleźli co Cię te odsetki to ich błąd, dowiedz się co i jak z tym zrobić.
ja pitole Ania,,ja tez zawsze nerwowała bym mu nawstawiała,,hehe
nm mam nadzieje,ze nie wpadne...
A szwagier robił jogurtowe i też mu smakowały, albo cytrynowe :zawstydzona/y:, nie pamiętam ale mówił że pucha.
;-):-D
no wiesz do PUCHY to ja nie chce iśc,,,:-D:-D:-Dale tez sie zastanawialam nad nimi jak smakuja,,,no to trzeba sprobowac...

Zapomnialam napisac ze dzisiejsza nocka byla spokojna - Kubus spal cala noc i goraczka mu przeszla calkiem:tak:
no to super,świetna wiadomość..

Moja Vanesska zaczela chodzic dopiero jak miala rok i dwa miesiace.
Mlode mamusie mam pytanko do was jak teraz zalecaja polozne kapiel noworodkow? taz codziennie czy co kilka dni? A jak jest z moczeniem pepka?
a moj Matuś zaczął chodizc jak miał 8,5 miesiąca,,i przez pierwszy rok to kilometrówke dzienną wyrabiał,,nono stop biegał,skakał,,taki ruchliwy,,teraz sie troszke uspokoił..
Iwonka a ty co,juz zapomniałaś jak to było z maleństwem???

Wiecie co ale jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Mial mi przyjsc gosc do pralki we wtorek zadzwonili z serwisu ze sie nie wyrobi i przyjdzie w piatek. Siedze wiec jak ta glupia i czekam a goscia nie ma. No to zadzwonilam do serwisu a gosc mi wmawia ze technik do mnie wczoraj wieczorem dzwonil napewno. NO ku***:wściekła/y::wściekła/y: dziwne jak podalam w serwisie tylko numer do mnie na komorke i mam ja non stop przy sobie i nikt nie dzwonil:wściekła/y:. Ale goscia zjechalam a ten mi ze do technika mam dzwonic. No to zadzwonilam a typ komorki nie odbiera:angry: a ten z serwisu mi powiedzial ze najwczesniej to sie da w poniedzialek wyjasnic a mnie w niedziele sie gwarancja konczy a prania mam cala sterte:wściekła/y:. Normalnie wyjde z siebie i obok stane

Hej.
U nas słońce świeci ale wieje zimny wiatr, tylko że mimo to i tak czeka mnie wyjście do sklepu :dry:, nie lubię takiej pogody.
Zaraz mi noga odpadnie, bo bujam Dawida na leżaczku już dobre pół godzinki a on leży i patrzy :sorry2:.
Witam z rana. Powiedzcie mi czy z dwumiesiacznym dzieckiem moge juz podrozowac komunikacja miejska i na jak dlugo mozemy sie wybrac na taki wypad?
Ja jechałam 2 dni temu z dziećmi autobusem do przychodni :tak:, Dawidek miał 3 tygodnie z hakiem. A wcześniej jak miała 2 to byłam na zakupach w Polo, fakt w godzinach rannych kiedy jest mało ludzi ale co zrobić jak trzeba to trzeba.
Narazie Julcia drze gazetę i rozrzuca to po pokoju . Przed chwila pobowałam zainteresować ją rysowaniem ale nie podchwyciła No i nie wiem co dalej . Najchetniej przyniosłabym jej stos gazet a sama poszła spać:zawstydzona/y:
Męża kuzyn jak miał 3 lata uwielbiał drzeć papier toaletowy w drobny mak, ciotka kupowała mu całą torbę najtańszego a synek miał frajdę :tak:
Mlode mamusie mam pytanko do was jak teraz zalecaja polozne kapiel noworodkow? taz codziennie czy co kilka dni? A jak jest z moczeniem pepka?
Majkę kąpałam codziennie przez pierwsze 2 tygodnie, ale ona urodziła się latem, a Dawidka pierwsze 5 dni ( po wyjściu ze szpitala ) codziennie a teraz to co drugi dzień. Pępka lepiej nie moczyć bo może się paprać, ale jak się zamoczy to nie ma tragedii. Ja czyściłam patyczkiem do uszu zamoczonym w spirytusie 70% przy każdej zmianie pieluszki. już odpadł i goi się super :tak:
dzien dobry w ten mokry,ponury padający dzień....
ja miałam dzisiaj fanjei w pracy,pierwsze 3 godizny siedizałam kawkowałam,jadłam bułeckzi,a na koncu miałam 30 min lekcji,jehehhe,,nic sie nie anrobilam,,uwielbiam takie dni...
a teraz kawa i poczytam co tam u was..ja wczorajw rocilamz matkiem przed 22,,,zatem jzu nie zagladałam,,dzisiaj etz tam ajde do ciotki z nieniec,,normalnie fajan kobieta,a ja jej nie amietam...
No taką pracę też bym chciała ale codziennie:tak::-D

Moze ktoras z was bedzie w stanie mi pomoc:
zauwazylam ze od paru dni moja mala robi zielone kupki...czy to cos nie tak z nia jest, pragne dodac ze od poltora tygodnia pije inne mleczko z zalecenia lekarza podaje jej antyalergiczne HA 1...

KLAVELL to napewno reakcja na zmiane mleka. Moj maly jak dostal Nan Ha to tez robil zielona kupke a jak mu zmienilam na Bebiko to zaczal robic normalna:tak:

Nic nie mogę zrobic, bo Madzia cały czas za mną raczkuje i płacze. Mam do wyboru albo nosic albo prowadzac:dry: chyba muszę chodzik wyjac:sorry2:

SIKORECZKA uroki malej dzidzi, ale niedlugo nam podrosna i beda umialy sie same zabawic;-):-)

Witam!
O rany ile Wy piszecie... a ja jestem skrupulatna i czytam w miarę dokładnie, tylko potem nie wiem co komu pisać:confused:

U nas pogoda ładna, ale jest zimno strasznie mimo słonka...
Obiad gotowy, posprzątane, tylko odkurzanie zostało czego nienawidzę...

Iwona.c- szkoda mi tej Twojej Natalki, na prawdę, wkurza mnie to wszystko co piszesz, co się w szkole dzieje, najgorsze jest to że każdy nauczyciel myśloi że jego przedmiot jest najważniejszy i ze nie ma już innych a dzieci nie wyrabiają się z tym wszystkim, a przeciez jeszcze oprócz nauki do szczęścia potzrebna jest i zabawa, w końcu to sa jeszcze dzieci...
Teraz właśnie zrobiłam korektę i wynika że mam im 310 zł zwrócić plus odsetki które nie wiem ile wyniosą za 4 lata:wściekła/y:Nie można było wtedy tego sprawdzić tylko po 4 latach sobie raptem przypomnieli nie.Ach te nasze urzędy:no:
Ach ci urzednicy w ciula sobie lecą, a ci ze skarbówki to w ogóle myślą ze są panami, z drugiej strony człowiekowi na samą myśł "urząd skarbowy" skóra cierpnie...

Iwonka to torche mnie uspokoiłaś pisząc że Vanesska zaczęła chodzić jak miała 14 m-cy, bo mój Kuba niby pierwsze kroczki postawił przed rokiem, ale od tamtej pory nic... zaciął się...
A co do kąpieli to ja uważam że powinno się dziecko kapać codziennie, w końcu Ty też nie chciałabyś isc spać nie wykapana, prawda?:-) a z drugiej strony to już jest pewien rytuał ze wieczorkiem sie kąpie... co do kapani ana sucho to uważam że to bez sensu... ja kąpałam normalnie w wanience i w sumie ciężko jest nie zamoczyć pępka... wystarczy tylko po kapieli zmoczyć wacik/patyczek w spirytusie (ja to moczyła w wódce bo nie chciało mi się zozrabaić spirytu) i dokładnie wysuszyć pepuszek, nawet odgiąć ten kikutek i tam alkoholem namoczyć, a potem nawilżyć dookoła pepka kremem lub oliwka żeby skóry nie wysuszyć... o rany ale wykład.. sorki:-D
Moze ktoras z was bedzie w stanie mi pomoc:
zauwazylam ze od paru dni moja mala robi zielone kupki...czy to cos nie tak z nia jest, pragne dodac ze od poltora tygodnia pije inne mleczko z zalecenia lekarza podaje jej antyalergiczne HA 1...
Tez uważam ze to moze byc od zmiany mleka, ja zmieniałam kilka razy i za każdym razem zanim Kubuś się przyzwyczaił to robił rzadkie kupki, a zielone to robił baaardzo długo...

Elizabeth
wszytskeigo naj najlepszego z okazji rocznicy ślubu dla was kochani,,obyście razem przeżyli następne sto lat,,kochając się i sznaując..
060.gif

reklama
Iwona.c- szkoda mi tej Twojej Natalki, na prawdę, wkurza mnie to wszystko co piszesz, co się w szkole dzieje, najgorsze jest to że każdy nauczyciel myśloi że jego przedmiot jest najważniejszy i ze nie ma już innych a dzieci nie wyrabiają się z tym wszystkim, a przeciez jeszcze oprócz nauki do szczęścia potzrebna jest i zabawa, w końcu to sa jeszcze dzieci...
...
nom ja jestem za..chociaz jestem anuczycielka,,ale wiem co to znacyz,,ja staram sie mało,,,prawie wcale,albo dla chętnych zadawać...

Wiecie co ale jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Mial mi przyjsc gosc do pralki we wtorek zadzwonili z serwisu ze sie nie wyrobi i przyjdzie w piatek. Siedze wiec jak ta glupia i czekam a goscia nie ma. No to zadzwonilam do serwisu a gosc mi wmawia ze technik do mnie wczoraj wieczorem dzwonil napewno. NO ku***:wściekła/y::wściekła/y: dziwne jak podalam w serwisie tylko numer do mnie na komorke i mam ja non stop przy sobie i nikt nie dzwonil:wściekła/y:. Ale goscia zjechalam a ten mi ze do technika mam dzwonic. No to zadzwonilam a typ komorki nie odbiera:angry: a ten z serwisu mi powiedzial ze najwczesniej to sie da w poniedzialek wyjasnic a mnie w niedziele sie gwarancja konczy a prania mam cala sterte:wściekła/y:. Normalnie wyjde z siebie i obok stane
o ja,,tez bym go zbluzgała i jeszcze mu ankopała,,co za ludzie sa na tym świecie,,,...

Do góry