reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Byliśmy dziś na angielskim. Jestem w szoku. Moje dziecko, najczęściej nieśmiałe w większej grupie ludzi, chowające się w sytuacjach kryzysowych pod moją kiecę, dziś brylowało w towarzystwie :tak::tak:tak mu się podobało, że nie chciał do domu wracać :tak::tak::tak: I właśnie takie zachowanie Jędrka utwierdziło mnie w przekonaniu, że zapisanie go na takie zajęcia było bardzo trafionym pomysłem.

Doczytam jutro co u Was, bo padam na twarz.

Dobranoc.

reklama
Wiecie co właśnie robię ?? Siedzę z moją córeczką na kolanach i wcale nie mamy zamiaru iśc spac:huh: Madzia się obudziłą i zrobiła kupkę i teraz się w najlepsze bawimy:happy2: znaczy ona się bawi ja to bym już spała:sorry: Dobrej nocki życzę:tak:

Dzien dobry. Moje dziecko to starsze dostalo temperatury:no: tzn ma stan podgoraczkowy ale u niej zawsze sie to tak zaczyna i pozniej jest tylko gorzej. Nie puszcze jej do szkoly i zaraz pojdziemy do lekarza. Gdybym wiedziala to bysmy sie wczoraj nad ta lektura tak nie spuszczaly;-).

SEWA to bardzo fajnie ze Jedrusiowi sie podobalo:tak:
ASIULINKA no to dal ci Macius wycisk:szok: oby juz dzis nie mial takich napadow

SIKORECZKA o matko:szok::szok: zabawa o polnocy wspolczuje

ANIA ja tez sie tak cieszylam jak Kubus byl maly i moglam sie choc na chwilke z domciu wyrwac:tak:

Wlasnie wrocilam od lekarza niedawno. Natalka ma gardlo narazie nie dostala antybiotyku mam jej postawic banki i robic inhalacje no i oczywiscie rozne syropki, musi polezec pare dni w lozku. Mam jej tez zrobic wymaz z gardla i nosa o ktory zreszta sama poprosilam. Z kolei ja mam sobie zrobic przeswietlenie pluc, bo niby lekarka nic tam takiego nie slyszy ale stwierdzila ze za dlugo mi sie kaszel utrzymuje:sorry:.

Witam
sikoreczka79 dzieki wielkie;-)troszkę lepiej no wy w nocy a mój obudził sie o 5 rano i krzyczy bo na pociag nie zdąrzymy nie wiem skad mu sie to wzieło wyjazd planuje dopiero w poniedziałek ale mieliśmy pobudkę z rana:tak:
iwona.c28 wiem co to znaczy moi starsi chłopcy w 4 klasie sa i czytam z nimi Spotkanie nad morzem bo w razie czego praca domowa i nie bede wiedziała co i jak o czym piszą jakis czas muszę im pomóc a potem beda musieli radzic sobie sami co prawdza przeczytałam streszczenie w necie ale głośne czytanie to dobra sprawa bo mały nawet siedzi i słucha:tak:zdrówka dla chorego dziecka
ania138 ja to bede wyjscie z domku na zakupy traktowała jak przepustke z więzienia:-);-)przy moich dzieciach to bede jak dzika pewnie haha jak wyjdę bez nich:-D
Udanego dnia mamusiom życze

hej

potrzebuję rady: sa u nas w bloku 2 psy, które biegaja sobie bez smyczy i najczęściej jest tak, ze wylatuja nagle zza rogu i szczekają i przez to Maja panicznie boi się psów, juz nawet po korytarzu nie chce chodzić, tylko muszę nieść ja na rekach i wczoraj była własnie taka sytuacja, że idziemy po schodach, jedną reka trzymam Majkę, a w drugiej zakupy, a nagle wylatuje szczekajacy pies, o mało nie spadłam z tych schodów, jak mała mechanicznie podkurczyła nogi i próbowała złapac sie mnie, wiec mówie jeszcze w miare spokojnie do sąsiada, zeby wział psa na smycz, a ten do mnie z mordą, że to ja panikuje i nic sie nie stało i nikt mu nie zabroni, zeby jego pies biegał bez smyczy
i teraz nie jestem pewna, ale chyba jest taki przepis ze pies musi być na smyczy????? i jak jest to gdzie coś takiego zgłosic????? tak myslałam, ze może do dzielnicowego, albo do zarządcy budynku???? tylko że pani zarządca już raz wywiesiła karteczke, że psy mają być na smyczy i nic

Jest przepis, ze żes musi byc na smyczy i w kagancu.Jezeli Twoja Mala boi sie pieskow powiedz sasiadowi, zeby je bral na smycz bo zglosisz to na Straz Miejska.Na naszm podworku tez biegal taki pies i straznicy wlepili mandat.Sama mam psa wiec mniej wiecej wiem jak to wyglada.

reklama
ANIA twoje dziecko o 5 rano chcialo jechac pociagiem:szok: ciekawe dokad:confused:

PYCHA pies musi byc albo na smyczy albo w kagancu. Jesli wlasciciele tego nie przestrzegaja mozesz zglosic to do strazy miejskiej - przynajmniej tak mi sie wydaje. W kazdym razie ja kiedys wlasnie straznikowi miejskiemu zglosilam tylko ze nic nie wskoralam bo pies mial kaganiec na pysku a nie mial smyczy i straznik powiedzial ze jeden z warunkow jest spelniony:eek::baffled:. Tylko ze oni nie patrza na to ze pies w kagancu tez moze zrobic krzywde bo jak to jest duzy psior to przeciez moze przewrocic i podrapac:no:. A swoja droga strasznie mnie to wkurza ze wlasciciele swoich pupili nie licza sie z innymi ludzmi bo uwazaja ze ich piesek nigdy by nikomu nic nie zrobil:wściekła/y::wściekła/y: a ile jest takich przypadkow ze pies atakuje nawet wlasciciela:wściekła/y::wściekła/y:. Oczywiscie nie generalizuje i sa tacy ktorzy przestrzegaja tych przepisow:tak:

Do góry