reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam w ten sloneczny dzien.
Vici mam pytanko ile razy u was lekarz zleca kobietom w ciazy USG?
Aniab a w Szwecji jak to jest z tym USG?

reklama
Hehe Iwonka dobre pytanie.Nie moge ci odpowiedziec bo ja chcodzilam w PL do lekarza i tam tez rodzlam.Jezdzilam na badania co 6-8 tygodni.Pogadam z kolezanka co tu chodzila to ci jutro albo jeszcze dzis napisze.

W sumie moj gin mowil,ze jak sie dobrze odzywiasz i nic ci nie dolega to co 6-8 tyg jest ok.On nigdy nie zaleca czesciej przychodzenia no chyba,ze cos jest nie tak z ciaza.

Vici ok sparwdz to jak mozesz,bo jedna panna z nami sie wykluca ze USG to rzecz wogole nie potrzebna,i ze nawet w czasie ciazy nie da sie zbadac ginekologicznie bo ciaza to nie choroba,a tam gdzie teraz mieszka to jest normalne i nikt tam nie ingeruje w naturalny proces ciazy i nie podglada dzieciaczkow w brzuchu.Wysmiewa nas ze my chodzimy na USG.Zapomnialam w jakim kraju ona obecnie mieszka...sprawdze zaraz

Nie no bez jaj moja znajoma miala 3-4 USG to wiem a do lekarza jezdzila normalnie co pare tygodni ale nie wiem jak czesto.Tu musisz chodzic do lekarza bo prowadzona jest ksiazeczka troche inna jak w Pl.To jest ksiazeczka ciazy a pozniej dziecka takie 2w1 bo to co w ciazy sie dzieje to bardzo wazne moze byc dla dziecka w pozniejszym terminie.

Dzien doobry

U nas narazie zapowiada sie ladna pogoda, swieci slonko ale na polku jest zimno.

Tak powracajac jeszcze do tematu zdjec.... wywolywalyscie kiedys zdjecia zrobione komorka? chodiz mi o jakosc tego.....czy wogole warto:confused: bo jeszcze nie dorobilam sie aparatu;-)

Iwonka ja też chodziłam w Polsce do lekarza i na wszystkie inne badania- moja lekarka robi standardowo 3 usg w każdym trymestrze ciąży po jednym oczywiście:tak:Nie wiem jak to jest w Szwecji ale wiem że tam jest strasznie drogo bo za wszystko się płaci nawet za wizytę u lekarza:tak:A znając szwedzkie podejście do zdrowia to oni w dużej mierze liczą na naturę- przekonałam się o tym jak z moim małym byłam raz tam u lekarza wogóle nic mi nie kazali mu dawać, antybiotyków wg nich się nie daje niemowlakom tylko dużo lemoniady i czasem Panadol:szok:Więc myślę ze oni mogą nie przykładać dużej wgi do usg chociaż na pewno je wykonują:tak:
Ja tam nigdy nie zaczynam od kawy a jak paliłam papierosy(już 4 lata nie palę) to też nie zaczynałam od papierosa- zawsze najpierw śniadanie bo inaczej głowa mi pęka z braku pożywienia:-D
Mateuszku wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu i słodyczy :-)

Witam:-) u nas ciepelko. W domku nam jeszcze nie grzeja:no: chociaz zaczeli nam zawory wymieniac, ale na dworku niezle dzis. Ja jestem dzis tak umeczona ze szok. Moj M dostal w nocy telefon ze alarm w pracy ( 2.50 nad ranem:szok::szok::szok::szok:) i musial wstac i jechac. Przy okazji ten telefon obudzil mi Kubusia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Skonczylo sie na tym ze musialam go wziac do siebie i dospalismy jeszcze do 6, ale przez to ze mnie wyrwano w tak brutalny sposob ze snu jestem niewypoczeta i spiaca jak chol**:angry::eek:. Bylam dzis u lekarza bo znowu mam straszny kaszel i katar:sick:, ale mnie nie przyjeli bo nie maja juz wolnych miejsc do lekarza ( a bylam o 8 rano). Tak sie wku** to im powiedzialam ze jak dzwonie do rejestracji to nikt nie odbiera a przy dwojce dzieci ja nie moge przyjsc o 5 czy 6 i stanac w kolejce:angry: to mnie laskawie na jutro zarejestrowali bo nie moga tak dzien wczesniej ale ze ja z dziecmi to wyjatek zrobia - cos strasznego:wściekła/y:

No ja też Majce nie daje i nie dam tak do tego wieku, i ostatnio teściów uświadomiłam bo chcieli ją nakarmić jajecznicą z grzybami a ja nie pozwoliła ale byli zdziwieni i trochę chyba nawet oburzeni :no:

Moi tez tak maja jak powiem zeby czegos nie dawali to zaraz foch. Moja tesciowa to jeszcze sie obrazala jak lezalam w szpitalu zaraz po urodzeniu a ona mi napszynosila czekolad pomaranczy i obiad z fasola a ja jej powiedzialam ze tego mi jesc nie wolno bo karmie. Normalnie taka zla byla ze :szok:, ale mnie to rybka

Ta grzybica zrobila sie od wilgoci miedzy paluszkami............:confused:

AGATKA ja tez dopiero teraz sie dowiedzialam:zawstydzona/y: nigdy bym nie przypuszczala:no:

Ja bez codziennej miseczki płatków z jogurtem i kawy nigdzie się nie ruszam :no: śniadanie u mnie to podstawa. Potem mogę nie jeść cały dzien, ale rano muszę.....

Ja mam na odwrot rano tylko kawa, bo nic innego bym nie przelknela a sniadanie kolo poludnia albo dopiero obiad jem:baffled:

Idzie miś,żyrafa wielka,
lew grzywiasty,
mysz maleńka,
wszyscy razem z prezentami,
z najlepszymi życzeniami.
Bo to dzień radosny wielce
- masz o jeden roczek więcej!

MATEUSZKU wszystkiego naj z okazji 3 urodzinek:-):-)

Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka, duzo duzo zdrowka,usmiechu na twarzy i powodzenia w przedszkolu...wielkie calusy

Iwonka rozne jets podejscie ludzi do tego tematu....,..tez juz sie spotkalam z takimi opiniami ze ktos podglada dziecko w brzuchu....:baffled: i ze jets to nie dopuszczalne..:baffled: ja tego nie rozumiem i w takie dyskusje z takim ludzi sie nie wdaje....:no:
USG robi sie po to zeby sprawdzic czy z dzieckime wsyztsko wporzadku a nie zeby go podgladac dla przyjemnosci, a ze popatrzenie na swojego malucha jest dla nas przyjemne to skutek uboczny. ;-)

reklama
Iwonka podczytalam te wasze majowki i ona z Irlandii jest.Moze na jakiejs wiosce mieszka bo co Irlandii to slyszalam przeciwne zdanie lekarzy tamtejszych bo tam tez mam kolezanke:-)Ale kazdy moze byc przeciw,w koncu jestesmy rozni i na szczescie zdania tez sa rozne.

Do góry