reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A ja sama uszyłam mojej Lence stroj do chrztu (sukienke, spodnie i czapeczke). Pierwszy raz w zyciu cos uszyłam :) i nawet sie nie rozleciało podczas świetowania :) bo my już na szczescie po wszystkim :)
Lenka dała czadu w Kościele. Nic jej sie nie podobało i mocno płakała. Co ksiądz podgłaśniał mikrofon to ona glośniej aż moj mąz z nia wyszedł a ja stałam w pierwszym rzędzie z biała szatką w rekach :) Ale porażka...
Nie życze wam takiej jazdy... Ale na rodzinnym obiedzie była już roześmianą duszą towarzystwa :)

Teściowa mojej siostry jest meteorologiem i mówi ze świeta jeszcze nie beda za cieple (ale to tu u nas we Wrocławiu)

Ale z pogodą to tak jest "Jak na świetego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to drugiego listopada pada albo nie pada...."

Załączniki

• 9.jpg
    9.jpg
    69,5 KB · Wyświetleń: 37
  • 10.jpg
    10.jpg
    71 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Witam witam powrociłam z zimnego Białegostoku i zaskoczyła mnie śliczna warszawaska wiosna ;D ach jak cudownie w wiosenną pogode pospacerować z Kapselkiem :)
Choć już nie wiem jak mam mojego kapselka ubrać :-[ mam paranoje że marznie a potem że jest mu za gorąco

Gratuluje w ten ząbkowy dzień pierwszego zęba Kierownikowi i chyba kolejnego Mai proponuje napisać podanie do zębowej wróżki o jakiś prezent,bo prezenty za wypadające zęby są a co z prezentami za pojawiające się ???

A jeśli chodzi o paskudne torebkowe jedzenie to jestem przeciw same konserwanty :p ale z lenistwa i braku czasu sama wcinam :)
polecam zupki kartonowe krakusa ,pomidorówk bardzo dobra,ratowała mnie już w wielu sytułacjach ;) ;D

Tfutfu nie Mai tylko Emilki ząbek obgratulowałam ::)
A majutek to niezły ciuszek będzie miał :)
dziewczyny to jakoś wyglądają w tych ciuszkach a ja zachodze teraz w głowe w co wcisne Noego jak ju się zbiore i wszystko pozałatwiam do chrztu

Właśnie jak to się robi ,przyznaje sie bez bicia że ja to w kościele nie bywam .... :-[ za często i za bardzo wierząca nie jestem.
Mam poprostu pujść do kościoła i powiedziec ,, Dzień dobry chciała bym synka ochrzcić ,,

Dobra to jak zwykle jak w końcu moge popisać to nikogo nie ma :p
Naczytałam się jak głupia popisałam w eter
Ide jeść kolacje

MIJA :laugh: to tak jak ja z tym kosciołem ...ale jak trza to trzaa ::)

Idziesz do kiedza na plebanie i mowisz : Szczesc boze ...chciałam porozmawiac z Ksiedzem na temat Chrztu Naszego synka .
no i mowisz całe opowiadanie ..tralalala a on ci mowi jakie papiery musisz przyniesc na drugi raz i na kiedy ewentualnie moglibyscie ustalic termin :p
a papiery to :

akt urodzzenia Noesia , Swiadectwa z innych parafi ze byliscie chrzczeni itp. <u nas tego niechciał > ,i zaswiadczenia od przyszłych chrzesnych ze mogą być chrzesnymi ::) < ksiądz im takie wystawi u nich w parafi > no i koperte < ja dałam 30 zeta >

Sorbek ale Majutla wystoisz na ta bibke :laugh: superek

A ja mam problem bo sprzedałam na allegro komplet serwisowy do kawy i teraz musze to wysłac i niewiem jak mam to zapakowac zeby sie niepobiło .CHyba zapakuje w gazety te 21 elementów a potem w jakąs koszulke i w karton .Myslicie ze dobrze ???

Oj Biedronka ale mi teraz do myślenia dałaś ....a co jak tata w prawosławiu chrzczony ??? i jak to czy chrzesni mogą być chrzesnymi ?
A kiedy mogą lub nie mogą....no dobra właśnie rozpoczeła się debata u mnie w domku kto będzie chrzesnym..coś czuje że zaraz sie potniemy ::)

jsorbek pisze:
nie mam pojecia a co też chrzcicie??
masz juz ubranko Pycha to wklejaj !!!!!!!

też chrzcimy,
ubranko, a raczej kurteczkę ze spodniami mam po siostzrenicy, a potem do domciu jakąś sukieneczkę kupię, jak się jutro wyrobię to zrobię zdjęcie i wkleję, bo teraz mi baterie siadły i nie chce mi sie latac z kabelkami

a do księdza to wysłałam męża, bo on niedawno na naszej plebani elektryke robił, to trochę ich tam zna :p

u nas tez jest problem z chtrzestnym, juz kilka awantur było,

L4dY możesz wysłać paczka ostrozną droższa ale bezpieczniejsza. Ja zawsze pisze uwaga szkło a potem jak pytają na poczcie to mówię że zwykła a oni na to: "to muszę skreślić to uwaga szkło" a skreslic się nie da bo pod taśmą jest napisane i do tegop milion razy ;D ;D ;D

reklama
Siemka z rana hehe. Kurcze trzy dni zabalowałam ; a tu takie zaległości w czytaniu że do jutra będe śleczec. Ubranka cudowne, ciekawe kiedy ja zabiore się za opcję chrztu.
Poniedziałkowa kontrola u ortopedy wypadła nam super, usg bioderek też jest gicio wiec na razie z lekarzami mam spokój do poniedziałku :p - czeka nas znowu szczepionka.
A teraz czytam zaległości ;D Pozdrowionka z rana i aby słoneczko wyszło a nie te deszczowe chmury

Do góry