reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Iwonka no dobrze ale syn Leiki ma 11m-cy a tej laski dziecko ma dopiero 4 miesiące:szok: i jak slyszę że tak małe dziecko ma przesypiać całą noc to mnie krew zalewa!Jedno potrafi spać calą noc a drugię potrzebuję mleczka!!! I co nie dalabyś Vanessce jeść w nocy jak miała 4 m-ce:confused::confused:????? Bo ja bym nie miała serca:no:!!!!!! Skoro się budzi na jedzenie to znaczy że ma dostać jedzenie-to jest nasz matczyny obowiązek:angry:!!!!!! A jak tam inna laska piszę koniec piersi-zaczęła się butelka-zaczął się regulamin i dziecko dostawało co jakiś tam czas jedzenie:confused::dry:!!!!!!!
Jak przeszłam z Dawidę na butlę to on jadł prawie co godzinę jakieś 50 ml i co miałam mu nie dać po tej godz.jak się domagał jeść:confused::confused:??? Bo dziecko ma wytrzymaywać 3 godz.bez jedzenia:crazy:??? Iwonka jesteś matką dużej pannicy już i powiedz czy nie dawałaś Vanessce jedzenia kiedy chciała??? Chyba też karmiłaś na rządanie??Prawda?? Bo one tam jeszcze napisaly że karmienie na rządanie to głupota!!!
nie odbierz tego jak ataku:no:;-):-)

reklama
Ja tez bedac w ciazy czy po urodzeniu Vanessy prze studiowalam duzo roznych ksiazek na temat sposobu obchodzenia sie z dzieckiem.Ale i tak mimo madrosci autorow moj instynkt wiecej mnie kierowal w zyciu.Tak samo jak i opinie naszych mam czy babc i nie zewszystkimi ich starymi metodami sie zgadzam.Ja chowam swoje dziecko po swojemu.Niechcialabym zeby i z moich wypowiedzi na ten temat wyszla jakas dyskusja dziwna.Zreszta to nie ten watek;-)
IwonaC to prawda co napisalas,bo i ja nie raz tez sluchalam godzinnego placzu swojego dziecka,napewno ja bym dala mu cyca czy butelke z mleczkiem dla swietego spokoju,bo jednak to male dziecko jeszcze.Mi chodzi tylko o tak szybka krytyke w obec niej.To tak jak napisala Cloe co miala na innym forum

.Dobra dajmy sobie spokuj i nie ma co sie denerwowac,napewno i tak ta dziewczyna zrozumiala aluzje innych mam i pewnie tak nie robi juz ale to juz jej sprawa.:tak:
No dobra zmykam juz spac naprawde.:tak::-):-):-):-)

Miałam coś jeszcze napisać ale wole sie ugryść w język!!!!!

Leika
jest wątek zamknięty na grudniówkach!!! To było napisane na otwartum-skąd mogłyśmy wiedzieć że jakieś wścibskie babska czytają nasze posty???? Teraz przynajmniej wiemy ze jesteśmy sławne!!!!!!:-):-):-):-):-)

Czarna to fakt ja karmilam na zadanie swoja corke,ale tez jest prawda ze pediatrzy tez maja rozne opinie na metody karmienia,ja osobiscie znam dwie pediatry i kazda ma swoje zdanie,jedna mi kazala karmic dziecko na zadanie a druga na godziny a w miedzy czasie dawac dziecku np wode.Zreszta kiedys to nawet tak bylo i w mojej ksiazeczce zdrowia dziecka ktora mam do tej pory moja mama mialaa wpisane przez lekarza godziny mojego karmienia.Niektorzy do tej pory uwazaja ze tak jest sluszniej.Choc ja nie.

Nie wypowiadam się więcej na ten temat. Tak jak napisałaś iwonka2006 - to nie ten wątek:-);-).
Dobra kobitki uciekam spać, bo poprzedniej nocy mało co spałam i oczy mi się same schodzą.
DOBRANOC SŁODKICH SNÓW:-):-):-)

Dzień dobry!

Tak jak napisała Iwonka, faktycznie w zeszłym tygodniu nie dałam małemu piersi od razu jak się obudził, ale to dlatego, że to nie było wołanie z głodu, a z przyzwyczajenia jedynie. Nauczył się traktować pierś jak smoczek i ciumkać ją sobie co godzinę przez całą noc.
Po 10 miesiącu dziecko nie musi, a nawet nie powinno już jesć w nocy, bo w nocy organizm ma odpoczywać a nie trawić, no i szkodzi to na zabki.
Teraz Natek je 200 ml gęstej kaszki na kolację, dopija cycem, a do wstania rano jeszcze dwukrotnie opróżnia pierś. I on lepiej śpi i ja. A płakał tylko pierwszej nocy, wiadomo, zmiana przyzwyczajeń nie zawsze jest prosta dla takiego malucha.

Natomiast 4 miesięczne dziecko musi jeśc w nocy, zwłaszcza jak jest na piersi. Niemowlę instynktownie wie, że w nocy pokarm matki jest tłustszy niż w dzień, i nocne ssanie zaspokaja jego rosnące potrzeby energetyczne.

To tyle w temacie.

Dzień dobry. Upałów ciąg dalszy.
Właśnie w tej chwili mój m jedzie na sale operacyjna:-(. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i szybko do nas wróci.

Witam:-) U mnie tez slonecznie ale jakos znosnie nawet na razie:tak:Juz wstalam bo nie da sie lezec jak dziecko po mnie od rana skacze po zoladku i brzuchu a do tego juz od rana dostalam 1000 buziakow i jestem cala za sliniona:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Martwimy sie wszyscy bo moj tesc w czwartek pojechal z kolega do Holandi po jakies cZesci do samochodu rajdowego.Mial wrocic w srode lub czwartek.Od 3 dni ma wylaczony telefon.Jest jeszcze podejrzenie ze mogl wyjechac ze swoja kochanka i ja mysle ze raczej tak.Nawet mi sie dzis snilo to.Dla wiadomosci nowych mam na watku to napisze ze moj tesc w styczniu wrocil do domu do mojej tesciowej po ponad dwu letniej przerwie bo mieszkal z kochanka.W miedzy czasie dwa razy sie schodzili i rozchodzili.I czuje ze znow cos sie dzieje nie tak:no::-(Ale ja nic na to nie poradze.To jest ich zycie i ich decyzje.Pewnie ze szkoda zeby sie rozpadlo ich malzenstwo ale z drugiej strony ile mozna to ciagnac.:dry:
A teraz z innej beczki,czy swiadkowie musza byc w jakims odpowiednim wieku,moga byc malzenstwem itd.Jakie sa przesady czy ogolnie reguly:confused:
Iwonac Wszystko bedzie ok z mezem:tak:Trzymam kciuki:-)
OlaK czekamy nadal ba jakies fotki z wakacji:tak::-):-p

reklama
Dzien dobry
ale sie tu wywiazala wczoraj w nocy dyskusja:szok: ktos w pewnym momenice napisal ze to nie ten watek i mial stu procentowa racje.....:tak:

iwona.c28 trzymam kciuki za meza napewno wszytko bedzie ok

Leika ile dzis spinkalas w nocy? dal ci maluszek pospac?

My buszujemy po domku od 7.30 upal i duchota w dalszym ciagu, ciekawe kiedy sie to zluzuje:confused:

Do góry