reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witajcie dziewczyny.Jeszcze przed chwilką pogoda była super a teraz znów nadciągnęły chmury:wściekła/y:
Iwonka Ewcia dobrze że wakacje się udały choć pogoda nie dopisała
Buziaczek to czekanie może być dobijająde ale już niedługo;-):tak:
Joanna już nawet nie pamiętram kiedy ostatnio pisałaś:tak: Oj chyba nie nadrobisz Mnie nie było tydzień a już nie mogłam się połapac kto jest kto

Dzień dobry w poniedziałek. Pogoda trochę lepsza, więc zrobiłam pranko i właśnie schnie sobie na dworku. Znowu miałam ciężką noc, bo Kubuś budził się co chwila z płaczem - ach te ząbki, niech już wyjdą:baffled:.

Czarna551 , Sewa - dzięki za podpowiedź. Dzisiaj wykąpię małą, bo już jej się należy:-p. Dwa tygodnie bez bycia w wannie to dla niej cała wieczność.
Iwonka 2006 - również cię witam serdecznie imienniczko;-).

Ania 138 - co do imienia to masz rację to jest wasz wybór i nikomu nie musi się podobać imię jakie wybraliście. U mnie było podobnie. Imię naszego małego ( Jakub) też się nie każdemu podoba. Babcia mojego męża mówi, że niepotrzebnie daliśmy małemu " takie stare imię" przecież są ładniejsze. Ponadto też słyszałam od kogoś z rodziny, że to imię żydowskie i bez sensu, że mały tak ma na imię, ale ( za przeproszeniem) sram na to co ktoś myśli nam się podoba. A tak apropos nasi mężowie mają tak samo na imię - mój też Mariusz:-):tak:.
Buziaczek - życzę ci żebyś szybko urodziła bo to czekanie jest naprawdę męczące. Ja Natalkę przenosiłam prawie 2 tygodnie. Za to Kubę urodzilam przed terminem. Głowa do góry:blink:
No nic uciekam sprzątać i obiadek przygotować. Narazie.

o widzę koleżankę z wrześniowych mam- Lilitu1984-:-D
a Buziaczek pewnie już na porodówce...oby lekko poszło:-);-)
powiem Wam że ja przed ten remont na zdrowiu podupadam, od wczoraj niemiłosiernie bolą mnie plecy (ale to pewnie bardziej od Przemcia, któremu bidulkowi 4 zę by na raz postanowiły rosnąć i 3/4 dnia spędza na mamusinych rączkach), w dodatku mam katar,chrypę i obolałe gardło. W dodatku pogoda do d... i spać się tylko chce,a to tyle roboty...
co do imienia, mnie się Dawidek i Jakub podoba(kumplowi ze studiów w końcówce czerwca urodził się syn Kubuś),a mojemu synowi imię wybrała moja mama,Przemcio nam w miarę odpowiada więc nie protestowałam gdy spytała czy mógłby mieć na imię Przemko(ona zawsze chciała mieć synka o tym imieniu).Gdyby wybrała nie odpowiadające nam to nawet bym nie słuchała.
Także dziewczyny nie dajcie sobie w kaszę dmuchać, to WASZE dzieci i Wasz wybór imion.

Mi osobiscie imie Dawid baaaardzo sie podoba i jakbym miala synka to tak bym chciala go nazwac:)Moj Robert nie zabardzo do tego imienia jest przekonany tylko.

Ja tez mialam problem z imieniem...... mojej tesciowej bardzo sie nie podobalo i bardzi protestowala.... najlepsza byla jakkiedys wrocila od jakiegos swojego klienta i powiedizal nam ze tam byl taki pies ktory wabil sie Igor:dull:......... tak jak chcielismy dac synkowi na imie(bo to jeszcze przed porodem bylo)............... ale nic jej to gadanie nie dalo ja ją a szczegolnie jej zdanie mam gleboko gdzies.......

Cos strasznie nerwowa dzisiaj jestem i niewiem jak mam sie opanowac.... macie jakas zlota metode na nerwy???

Buziaczek mam nadzieje ze na porodowce jestes :happy:

Hejka...
Mój mężulo śpi,mały lata. Ja ide zaraz na podpis do UP,a potem chyba podanie zawioze o prace,dzwonilam 25km od domu potrzeuja i czekaja narazie na podania,musze sprobowac,moze dostane robotajke od wrzesnia...

A co u was takie humorki jakies nijakie?????!!!

Iwonka zdrówka,oby @ ci tak nie dokuczałą.
Buziaczek kochana,jejku my juz z toba czekamy i tez sie denerwujemy......szybkiego porodu,bezbolesnego..

Reszcie milego dnia....życzymy ....

Agatka idź na zakupy to humor sie poprawi ci...hehe

Ewcia to zamieniamy sie mieszkankiem na wakacje?? Ja mieszkam prawie w gorach i niedaleko jeziora Zywieckiego ;-)

fajnie ze juz wrocilas... tesknilo mi sie juz za toba:happy: trzymam kciuki za starania:happy2:
Hehe bardzo chętnie,nawet mó mężulo woli jezioro a nie morze...

łooo...z imieniem u nas też były przejścia...ale sądze że MAciej mi sie podoba najbardziej ze wszystkich wczesniejszych naszych pomyslow:)

Anna25-:tak:czesć:)

Musze jechac dzis gdzies kupic terme bo nam nowa zaledwie pol roczna sie popsula:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Nie mam cieplej wody juz kilka dni.:no:Zaraz kawke sobie strzele bo jakas sdenna jestem.A jeszcze wracajac do imion dla dzieci to do imienia mojej corki, mysle ze oryginalnego nikt nie mial zastrzezen,oprocz pana w urzedzie z ktorym doskonale dalam sobie rade:-D:-D:-D:-DA z poczatku zapisal mi ja jako Wanesa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
A u nas z imieniniem to ja weymyśłałąm dla chlopca a mąż miał dla córeczki.
I ja mialam miedzy Maciejem a Mateuszkiem i wybralam matetka...

Do góry