reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Ja jestem ciekawa jak długo Oliwkę potrzyma ta nietoleracja na mleko, mam nadzieję, że jej przejdzie, bo męczące jest to całe tłumaczenie dziecku i innym, że np nie wolno jej jeśc czekolady, albo czytanie etykiety wszystkich produktów, bo przeciez w wielu produktach uzywa się białek mleka jako stabilizatorów. Narazie to nie ma problemu bo jest tylko cycek i zupki, ale wiecznie przecież nie będzie tylko tego jadła.
Ja już się przyzwyczaiłam do jedzenia bez produktów mlecznych, ale czasem mnie weźmie taka ochota na jogurt lub twaróg, że aż mnie skręca. A tu nie wolno nawet odrobiny :no:

Lejka, a Oli zupełnie odwrotnie niż Twój synek, uwielbia ten sinlac, cały czas mruczy z zadowolenia w czasie jedzenia tak jej smakuje :-D Ale dziś dostanie kaszkę ryżową bananową na moim mleku, bo szkoda, żeby się mleko rano zciągnięte zmarnowało.

Kasiad We wtorek byliśmy u pediatry i są duże szanse, że Łukaszek wyszedł ze skazy białkowej. Przechodzimy z preparatu Bebilon Pepti na mleczko hypoalergiczne z oznaczeniem HA. Naprawdę męczące to czytanie etykiet, ale warto dla zdrowia maluszka. Też mam nadzieję, że pewnego dnia stopniowo przejdziemy na zwykłe mleko modyfikowane i nie będę się bała podawać synkowi serków itp. Narazie ostrożnie: jogurty, serki żółte ;-)

Witam nowe mamusie.:-):-):-)

hej hej ja juz wyspana;-)
wprawdzie telefon stacjonarny mnie obudził,ale czuje się o wiele lepiej po takiej drzemce
Zuza jeszcze spi ;-)

zmykam coś przekąsić ;-)

Cloe jak Ty to policzyłaś?
Sewa na lutówkach pojawiła się reklama "Oblicz połeć swojego dziecka" weszłam na stronę podałam dane ( typu moja data urodzenia, przybliżony czas poczęcia mojego dziecka) no i mi obliczyło . Wszystko to jeden wielki pic na wodę bo jeszcze z biologii pamiętam że to właśnie od mężczyzn zleży płeć dziecka a moja data urodzenia to już zupełnie nie ma znaczenia, no ale jakby nie było obliczenia zostały dokonane a że nie obraziłabym się na drugą dziewczynkę więc...:-);-)

Cze Dziewczyny!!!
Wpadłam tylko się przywitać z Wam!!!!! Tak tylko sobie podczytuję co piszecie!!! Jakoś nie mam weny na pisanie dzisiaj-czytam książkę!!!!
W sobote idę zrobić sobie tpisy!!!! No to tyle!!!! Buziaczki!!!

My też już po obiadku, ale chyba zrobię sobie jeszcze drugą kawę, bo cały czas spać mi się chce. Na szczęście Oli spokojna. Ostatnio nauczyła się, że jak bedzie pokurczać i prostować nogi leżąc na leżaczku to go rozbuja i potrafi tak przez godzinę leżeć w nim i się bujać :-D
Marlenka, pocieszyłaś mnie trochę. Oby ta skaza cofnęła się przed skończeniem 3 roku, bo ja to jeszcze będę pilnować diety małej ale jak pójdzie do przedszkola to nie wiem czy oni tak pilnują diety dzieci z alergią.
U nas przestało padac, wiec chyba skoczymy na mały spacer. Ile w końcu omozna siedziec w czterech scianach.

Hej kobitki:-) Co to za beznadziejna pogoda dzisiaj, raz leje raz słońce świeci oszaleć można:crazy:. Julka z nudów rozlwea wszędzie swój soczek ja ją karce dziecko w ryk potem się tulimy ....i wszystko zaczyna się od nowa:crazy:
Kinia ciąża jest fajnym stanem głownie we wspomnieniach.Mnie już dopada chroniczne zmęczenie, mam mdłości a tu jeszcze julka dokazuje i nie ma jak odpocząć:sick:Nadodatek już nie chce sypiać w ciągu dnia:sick: Ale może masz rację . Za niedługo poczuję pierwsze kopniaki a to zawsze jest fajnym uczuciem:tak:Widzę że przygotowania dla męża idą pełną parą:tak:Pewnie jak tylko przyjedzie znikniesz nam z oczu:tak:.Tylko nie zapomnij o babyboomie po wsze czasy;-)

reklama
Hej.
Ale dzisiaj miałam fajny dzień ( ZAKUPY :tak::-D:-D:-D ). Mało wydałam dużo kupiłam! Malutki w brzuszku będzie ubrany od góry do dołu.
Właśnie jest u mnie kuzynka i plotkujemy ;-), jak to baby :-D.
czarna gratuluje ( waga) a jak wózek.
Czy ja dobrze kojarzę że ewcia i iwonka są wyjechane?
Nie przeczytałam jeszcze wszystkiego a już mam nowe zaległości :zawstydzona/y:
Do wieczora kobitki

Do góry