reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej.
sewa współczuję ale bądź dobrej myśli czemu od razu sepsa :szok:, tak długo takie upały może to ma jakiś wpływ. Bądź dzielna.
A ja zaraz idę na kawę do teściowej :baffled::oo: ratunku!
Tak się u nas chmurzyło :-D i nic ani kropelki :hmm:.

reklama
Ania138 Gratuluję. Widzę, że przed Tobą studniówka (niekoczniecznie u teściowej;-)).

Sewa Biedactwo. Mimo wszystko życzę spokojnej nocy. Dużo zdrówka dla maluszka.

A co do sąsiadów, to w końcu dostanę zawału. Głośno grająca muzyka przeszkadza im, ale tylko wybiórczo (tzn. nie czepiają się wszystkich). Ale wiertarki i młotki do 21.30, to OK. Do tego u sąsiadki na balkonie ktoś pali papierosy i cały smród wlatuje do pokoju synka. Jedyny ratunek to uchylenie lufcika. Do tego jakiś osioł rzuca na wycieraczkę sąsiadki papierek po cukierku - ciągle ten sam. Wczesniej wrzucał do skrzynki mojej mamy.
Kiedyś ok. 23.00 słyszałam, jak ktoś wchodził po schodach, zaglądam przez wizjer a tu syn sąsiada z góry przystawia ucho najpierw do moich drzwi, a później sąsiadki.:rofl2::crazy:

Po za tym po osiedlu kręci się jakiś dziwny typ, co martwi mamy. Gapi się na skrzyżowaniu, którym przechodzą dzieci do szkoły. Wcześniej widziałam takiego w okolicy przedszkola, ale nie wiem, czy to ten sam. Podobno szkoła to zgłaszała - tylko szkoda, że nikt nic więcej nie robi. Sprawdzę jutro na drodze do szkoły...:szok:Jak to ten sam, to trzeba działać i to szybko. Lepiej sprawdzić niż narażać dzieci.
Tutuaj raczej wszyscy w miarę się znają i niestety czasami zbytnio interesują życiem innych :no::wściekła/y:, ale tego typka nie kojarzą.

Juz postanowione:tak:1 lipca jedziemy nad morze na tydzien,:-)le fajnie w 13 osob:szok::-):-):-)i moja siostra z Czech jedzie z nami tez:-)
Marlenka to rzeczywiscie trzeba to sprawdzic samemu jak nikt inny tego nie robi,rany takie typy sa najgorsze...

Nareszcie mam neta!!!!!!!!!!!!! ale zaleglosci zaczynam czytac...piszcie co u was........wanesska coraz piekniejsza.......u nas odliczenie do wakacji...planow jeszcze zadnych konkretnych...no moze byle razem jaknajwiecej czasu razem,,,,,pozdrawiam goraco wszystkie forumowiczki:-)

Dzień dobry!!
My wczoraj wylądowaliśmy nad jeziorem, ale nie było za fajnie bo wiatr się zerwał- mimo to dzieciaki się wykąpały:no::szok:Ja do wody bym nie wlazła gdyby nie oni:-DA dziś z samego rana pobudka i już jestem na BB:tak::-)Ale zaraz uciekam pod prysznic bo mnie Mati bananem smaruje:confused2:
Sewa dużo zdrówka i mam nadzieję że szybko przejdzie:tak:
Witaj Joanna fajnie że w końcu będziesz mogła byc na bieżąco ale uwazaj bo BB jest jak narkotyk:-Djak już zaczniesz to nie przestaniesz pisac
Iwonka to udanego wypadu a na pewno tak będzie skoro taka ekipa jedzie:tak:
Marlena sąsiadów nie zazdroszczę ale trzeba sięzając podejrzanymi ludźmi. Lepiej na zimne dmuchac:tak:
Ania i Cloe teściowych niezazdroszcze

Witam z rana a tu znowu ktoś mnie ubiegł:-D no Aniab bo ci w krew wejdzie;-)
Ja tylko na chwile-jak zwykle w środy-bo basenik czeka:yes:no i do skarbówki pitta w końcu złożyć muszę.
Dziewczyny oj macie się z tymi teściowymi.Moja nie jest idealna ale aż tak narzekać nie mogę może i dlatego,że daleko mieszkamy:confused:

Witam, a myślałam że będę pierwsza :-D może jutro się uda.
Ale wczoraj u mnie sie burza zapowiadała że się przestraszyłam jak zobaczyłam błyski i czarne chmury :szok:, ale jak to tu jest zawsze przeszła bokiem a u nas parę kropli :no:.
Oczywiście wczorajsza wizyta przebiegła jak ostatnio, teściowa nadawała jak wolna europa, teść robił wszystko żeby małą z domu wyciągnąć mimo naszych zakazów. Majka jeszcze do tego najadła się czekolady ( oczywiście nikt się matki o pozwolenie nie zapytał tylko dziecka czy chce :wściekła/y:)i z kolacji nici. W drodze do domu ( a mamy dwa kroki bo przypomnę że to jest na jednym podwórku ) mężuś gdzieś wsiąk a mała odwaliła akcję że do domu nie idzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. pół godziny z nią walczyłam no i teściami którzy twierdzili że mam jej dać spokój niech się dziecko wybawi bo im więcej na powietrzu tym lepiej. No zgoda ale nie o 21 30!!!!:wściekła/y:gdzie ona powinna już dawno spać. Tatusiowi oczywiście dostał zjeby w domu i to takie że aż mnie gardło bolało. Obiecał poprawę no zobaczymy.
Dzisiaj przyjeżdża do mnie siostra z córeczką :tak::-D, spotykamy się na mieście, spacerek po sklepach a później do mnie na obiadek :rofl2:.
Marlenka blokersi to najgorszy gatunek jaki znam a znam bo mieszkała w bloku i też to przeszłam. A z tym zbokiem to koniecznie trzeba coś zrobić ( może nie koniecznie na własną rękę ) zanim on coś zrobi.
iwonka super że tylu Was jedzie im więcej ludzi tym weselej.
Joanna@ miło Cię poznać.
aniab
Fajnie że macie jezioro ( tu jak czytam to jest takich kobitek pare ) ja to mam tylko rzekę koło siebie ale małej nie pozwalam się tam kąpać bo prąd jest dość silny a ja sama się o nieszczęścia prosić nie będę.
Ciekawe ja nasze zdechlaczki dzisiaj się będą czuły ( sewa, Jędruś i Majka ).

:-DNa pewno mi w krew nie wejdzie takie ranne wstawanie:tak:Dziś to wyjątek bo mój mały wstał tatusiowi dac buzi przed wyjściem do pracy:-)a teraz śpi:wściekła/y:a ja nie bo druga wstała i trzeba sniadanie robic:-) Ale miałam zlecenie bo mąż chce auto sprzedac i kazał mi na allegro wystawic:nerd:jak zwykle wszystko ja mam mu zrobic na necie a informatykę to on studiował a nie ja:happy2:No dziewczyny u mnie wczoraj wieczorem wiatr się zerwał i przez noc padało a teraz ma się ochłodzic:happy:Niedługo wychodzę z domu to zobaczymy:-)
:szok:Moja córa sobie śniadanko zrobiła;-)jogurt i chipsy:-Dniezły zestaw:tak:
No to ide segregowac pranie bo mnie dziś czeka i ogarnąc chałupkę:-)bo banan jeszcze po podłodze wytaplany:-pAch te dzieci- ciągle trzeba sprzątac

Dziendobry:-) Ja tradycyjnie ze sniadankiem przed kompem:-pMoje dziecko dzis samo zalozylo buty na nogi:tak::-)wiem ze to przypadek ale i tak jestem dumna:-)
Ania133 No i dobrze ze mezowi dalas wycisk ale uwazam ze i tesciom powinnas powiedziec co ci sie nie podoba w ich zachowaniu.Ja bym tak zrobila bo przez to tylko nerwy sa,a moze cos to da?????:-DMam nadzieje:tak:
Joanna@ Witaj ponownie,pisz co u was:tak::-)
Aniab jeziorko super sprawa.lepsze niz rzeka bo cieplejsze:tak:
Tam gdzie my jezdzimy na dzialke na Mazury to tez mamy rzeke Krutynie a zimna jest jak lod:szok: Ale da sie wytrzymac i jest zajefajnei czysta:tak:

reklama
Do góry