reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie mamuśki.
Myw stalismy dzisiaj przed 10 i juz nawe zdążyliśmy porozmawiać z tatusiem przez skype. Normalnie ukłony temu kto wymyślił skype,neta itp:tak::-D:tak: Mi to się bardzo przydaje na kontakt z mężem i to baRDZO.
Zjedliśmy śnaidanko i ja kawe spijam,bo wcześniej czasu nie miałąm.
Nie wiem gdzie tu się wybrać z tym moim dzieckiem,chce nad jezioro,a u ans daleko do jezior i te co najblizęj to brudne,zaniedbane-makabra.
Chyba pojad ena plac zabaw,tam są fontanny i woda,dużo dizeci i cały wielki placyk.

Novaczka super,że mas ztakiego pracodawce, wiesz,że praca czeka i jaki tolerancyjny. Superr.
Shady fajnie że teściwoa wpada, a tój synek jeszcz ebabci nie widział??
Sewa nom ta sauna to nie na moje ciało,chętnie się z kimś zamienie??:baffled::happy2:hmm nikt nie chce... A co z jedrusiem,daj znaka co lekarz powiedizał?
Aniab sloiki zrobione:tak: wyszły wszytskie. ale dzisiaj znowu robie,dobrze,ze wcozraj juz za jednym amchem wsyztskos obie przygotowałam tylko robić niama i zapiekać. A co do spania to aj zawsze do 9 minimum śpie,hehe
Vici burza oh jak ja bym chciała żeby u mnie przeszła,to byłoby inne powietrze,takie świeże... a słioki nom mi nikt nie chce pomóc,gadają twój maz tak go anuczyłaś to mu rób teraz!!:szok::-Dno i tyle..
Ania138 no to niezłych mas zteściów,ja bym była taka jak ty,ja nigdy nie zapominam i nigdy nie popuszczam. Mojej teściwoej dot ej pory mam za złe,że kiedyś mi powiedziała,ż eona lepiej by sie moim dziekciem zajęła niż ja:angry::crazy:wredna kobieta...
Pycha oj bidna ta Majeczka,ciągle choruje kobietka nasza mała. życyzmy zdrowienka dla niej.
Cloe no sporo amm tej roboty ze słoikami,od cholery,noa le mój maż stwierdził,zę przecież nie mam nic do roboty. No w sumie nie mam,ale mogłabym całymi dniami na dworzus iedizeć,a tu nie moge bo trzeba niamka robić.hehe. o nad morze chcecie hehe a ja nad jezioro chcę....:angry::happy2::wściekła/y:i to szybko.
Kasiulla23 witaj,po długiej przerwie.Ostatnio nawet cie szukałam na Bb w innych posatch,ale nie odezwalam się. Oj biedna Lenka,skad te choroby u dizeci.Ja nic nie wiem o przepuklinie,ale na pewnoe bediz edobrze. Musi by dobrze...:tak::tak::-):-);-);-)

reklama
Może macie fajne przepisy SPRAWDZONE na jakieśekstra danie i sałatki? to jak macie to dajcie:-)Albo na jakieś danie dla dziecka:tak:

Novaczka fajnie że masz pewnośc powrotu do pracu i takiego szefa to życzyłabym wszystkim powracjaącym do pracy mamom:tak::-)
Pycha następnym razem odrazu zadzwońce na policją czy straż miejską po co chodzic i sobie nerwy psuc?:tak:Ja jak jestem w Polsce to z racji że mieszkam w domku nikt mi nie puszcza muzy ale nieraz pod dom podjeżdżają małolaty i muza głośno leci z samochodu ale ostrzegam ich zawsze tylko raz i mówię że następnym razem nawet nie zejdę tylko odrazu zadzwonię po policję:tak:

Aniu- ja mam 2 sałatki, które u nas zawsz działają- jedna, to typowa greczynka: ser feta, sałata, ogórek, rzodkiewka, pomidor, kukurydza, ja jeszcze lubię oliwki, ale moja mama nie, więc nie dodaję.. a druga to "zaręczynowa"- tak ją nazwałam, bo autoremjest mój Tomi- zrobił ją na rodzinne zareczyny: słodka kukurydza (moze być też normalna), jajka, rodzynki, seler konserwowy (w słoiczku) i majonez.. U nas zrobila furorę.
Co do szefa, to on nie jest ideałem i ma swoje wyskoki, choć ponoć odkąd wywalił sekterarkę bardzo sie zmienil.. ale tu okazał się być normalnym człowiekiem i ja sie bardzo cieszę. To naprawdę duży komfort.
Co do sąsiadów, to jak hałasują przed 22, to policja nic nie zrobi. On się nie awanturuje, nie bije, nie drze.. po prostu słucha głośno muzyki.. o 20 mu wolno.. a ze moje dziecię chodzi tak spać, to nie jego wina.. mogę go tylko grzecznie poprosić i tyle..

Nowaczka super że masz takiego szefa. Ja jak urodzę drugie i pójdę na wychowawczy to jest możliwe że mi umowy nie przedłużą ( tak twierdzi moja mama ), ale ja sprawdziłam w int. że oni chyba nie mają takiego prawa a jak mnie zwolnią to ich do sądu podam co za problem :tak::-D. Ja pracuje w państwowym zakładzie to to łatwiej niż z prywaciarzem, tak myślę.
Pycha ja Ci też radzę od razu dzwonić po policję :tak:, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami na przeciwko mieszkał taki pijak rozrabiaka jak kiedyś zaczął szaleć to porąbał meble a potem je wyrzucał w nasze drzwi ( on mieszkała z matką ale ona uciekła na klatkę ) mój ojciec wtedy zadzwonił po policję i go zabrali. Kilka dni później podziękował moim rodzicom że zadzwonili bo on nie wie jak by się to skończyło :no:.

Aniu, w zasadzie juz odpowiedziałam Ci..

A moje dziecię dziś wstało przed 9.. Byłam w szoku!!! Na dodatek zasnęła w naszym pokoju. Położyłam ja teraz na drzemkę na naszej wersalce, dałam jej zabawki z łóżeczka, jej pościel.. powygłupiała się trochę i zasnęła.. Normalnie szok, bo nie chciała nigdzie indziej.. moze wiec nie będzie tak źle??? Muszę próbować. Mozejej brakowało właśnie jej zabawek z łóżka? Podobno dzieci tak mają, ze się bardzo donich przywiązują.. Ja tak poza tym to niemam kłopotów z jej spaniem, odkladam ją do łóżeczka i zasypia sama.. tak samo na noc.. Moze ona nie umie zasnąćjak ktoś z nią leży?? Sama nie iwem.. musze popróbować i rozszyfrować w czym problem.
A póki co pozdrawiam.. acha, dziś namówiłam sie na obiad do zaprzyjaźnionej knajpki (w podpiwniczeniu mojej pracy) i nie musze gotować.. jaki luz!!

Acha.. jeszcze..
Cloe, Iwonka, w zasadzie ja moge polecić Niechorze- to okolice Pobierowa, zresztą już wspomniane. Ja byłam zachwycona. Ceny rózne, bo to zależy gdzie, u kogo itd.. Teraz już możecie mieć kłopot, bo duzo będzie zarezerwowanych, ja dzwoniłam na ogół w kwietniu, to był wybór.. Tam po sąsiedzku jest jeszcze Rewal, Pogorzelica, Trzęsacz.. to wszystko bliziutko, wiec moze jakoś się uda?

No to jeszcze Wam wkleję fotkę Tyśki jak zasnęla na naszym łóżku.. dla mnie to ważna rzecz..
spanie2.jpg

Pycha ty to się masz:tak:Może Majka faktycznie jakieś uczuleniowe sprawy że dopiero co był kaszel a teraz katar?A czy czasem Maja się ostatnio nie kąpała?Zdrówka dla bidulki:-)

no własnie kapała sie :-( nie mogę sobie tego wybaczyć, że na to pozwoliłam :-( jak na razie bardzo lekki ten katarek i podaje jej leki i kropelki, więc moze nie będzie gorzej

wczoraj bylam z Lena u lekarza
oprocz zdiagnozowanej juz przepukliny pepkowaj z ktora chirurg kazal czekac do ew wchloniecia lub operacji do 4 roku pojawila sie przepuklina pachwinowa oraz brzuszna
nie bylam u chirurga bo wczoraj dostalam skierowanie a onie teraz strajkuja

jestem przezrazona bo podobno pachwinowa sie operuje i jest rzadka u dziewczynek ( slyszalam tez cos o jakis wadach genetycznych)

trzymamy kciuki za Lenke, żeby wszystko było OK

Novaczka fajnie mała zsnęła :-) moja zasypia w łózeczku, ale ja muszę leżeć obok na swoim łóżku

a co do tych nadmorskich miejscowosci, które poleciłaś, to ja tez uważam, że tam jest fajnie, a ceny wszedzie podobne

ja tez polecam Międzyzdroje, choc ogolnie to tam zawsze tłumy, ale zawsze tam jeździlismy ze znajomymi i mam jakis sentyment, w tamtym roku bylismy na jeden dzień z Majką i fajnie tam spedziliśmy czas

Wiecie, ten mój szef nie ma dzieci. Ja myslę, ze on chciał tylko jego kobita jakas taka chorowita i moze się bała?? Tym bardziej ciezy mnie jego podejście do sprawy, bo wiecie jak to bywa z bezdzietnymi facetami.. a co ja mówię, nawet czasem ojcowie myślą, ze jak kobieta jest w domu z dzieckiem to tylko siedzi.. co poniektóre wiecie coś o tym.. a tu taka miła niespodzianka.. naprawdę miła, bo on czasami był nie do życia..

Ewcia ja pewnie też bym robiła ale teściowa sama się pchała to oddałam jej te słoiki:-D:-D
Zdróweczka Lence,oj bidulka mała.Zdrówka też dla Majuni i dla wszystkich chorowitków.
Martynka super zasnęła.Zdięcia boskie.
Matunio super w tirze wygląda i chyba był bardzo zadowolony.
Wczoraj to nawet nie tylko lało to było oberwanie chmury u nas no ale tego potrzeba było.

reklama
Niestety filmiku nie mogę zamieścić bo nie mam kabla od kamery do kompa.Ale zrobiliśmy Victorkowi sesję jak chodzi i zdięcia też dużo pokazują:-)
1181565142

1181564930

1181564780

1181564621

Do góry