reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Novaczka tyle ze ona nie dala sie nawet polozyc na lozku zadnym bo wiedziala ze chce ja uspic.i tak przez dwa dni...

Ja Cie rozumiem, bo u mnie też tak było, leciała na twarz, ale położyć sienie dała, a to, że zasypia na kolanach odkryłam przez przypadek, jak ją chciałam po prostu uspokoić, zeby nie płakała.. ale co mi po tym, przecież nie będę z nią całą noc siedziała.. ale nie panikuję zanim nie sprawdzę, po prostu trzeba ją gdzieś wywieźć i przetestować.

A moje dziecko ostatnio bije rekordy w spaniu. Wychodzi jej "4" i śpi czasem po 4 godziny. A w nocy zdarzyło sie, że poszła o 20, a wstała o 9 rano. :szok: Ale to tylko raz, teraz znów wstaje o 7, a o 9 już pada i jak na razie śpi do tej pory! A rano to juz też nie ma spania. :no: Mleczko, nocniczek i potem ewentualnie, ale jakoś ja nie umiem tak, ze ona się bawi, a ja śpię..:no::no:

Iza, no co Ty! Ona ma aniołka wymalowanego na twarzy! Ale wiem, to my mamy potrafimy (w tym wieku- potem czasem się to zmienia, a dzieci potrafią się świetnie maskować) poznać prawdziwe oblicze naszych dzieci.. ;-)

Vici, a jak tam z chodzeniem Victorka? Martyna się boi. Ona to traktuje jako świetną zabawę, wygłupia się i prąży i jak straci równowagę, to zamiast klap na pupę, to leci głowoą na podłogę:szok::szok::szok: Muszę ją chyba nauczyć upadać.. Tylko jak? No i sama nie próbuje. Od nas, czyli "z ręki do ręki" owqszem, ale sama nie ryzykuje. Z jednej strony to się cieszę, bo nie upadnie, ale z drugiej strony kto nie ryzykuje.. A może po prostu brak mi cierpliwości??

No, chyba czas na mnie, bo już słyszę grzechotkę, co oznacza, ze dziecię obudzone i bawi się pieskiem..
Pozdrawiam. W Łodzi upał..

reklama
Witajcie Kobitki;
nadrobiłam wszystko co naklikałyście.Ja już jestem po komunii mojej chrześnicy.Było super.Upał jak diabli jakieś 32 stopnie.W kościele mozna było zdechnąć ale za to knajpa z klimatyzacją więc spoko.Kacperek zachowywał się nienagannie.Mądry synuś /ma to po mamusi;-);-);-)/Komunistka też zadowolona i szczęśliwa i o to chodzi.Wróciliśmy do domu ok.20.Mały wogóle nie spał dopiero wieczorem padł.Ale jak mój mąż poszedł do szwagra wieczorkiem na drineczka bo rzecz jasna w knajpie nie było alkoholu a jak dzieciaczki poszły spać to chłopaki wypili po drineczku i do domu-to mój synuś zaczął się budzić w nocy i popłakiwać.A co matka myślała,że się wyśpi po komuni...:szok::szok::szok:.Chyba mu dokuczają wychodzące trójki Górne już się przebiły a teraz pchają się dolne.Chyba trochę wcześnie jak na trójki.Ta biegunka która go męczyła to też chyba z powodu tych zębów:baffled::baffled::baffled:.Wreszcie dostaliśmy piaskownicę,teraz tylko piasek i mam nadzieję że trochę zajęcia będzie miało moje dziecko.Może uda mi się coś poczytać.Kupiłam "Język dwulatka"-polecam,dla mnie parę fajnych rad się znalazło w tej książce.A co do spania to moje dziecko spało wczoraj popołudniu ponad TRZY godziny-szok,już zaczęłam zaglądać czy nie ma gorączki,ale nie.Chyba ten upał dał mu też w kość.Teraz ponoć odpoczniemy kilka dni od gorąca.

A to moja chrześnica i ja....

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

A tu moje dziecko wcina makaron na przyjęciu/bo rosól niestety nie dla niego/

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

Donatella, fajnie, że komunia się udała i dziecię dobrze się zachowywało! Ja też ostatnio miałam komunię chrześnicy, ale w ogóle nie dane mi było nawet zajrzeć do kościoła, bo musiałam uganiać się za Maksiem bawiącym się na zewnątrz - a w restauracji też nie wysiedział i trzeba z nim było cały czas na dwór wychodzić.
Ładnie dziewczyny wyglądacie na zdjęciu :-)

Maks też przesypia ostatnio po 3-4 godziny po południu chyba woli opuścić sobie najgorszy upał.

Witam:-) A ja dopiero wrocilam od lekarza i jak zwylke uslyszalam inna opinie bo byl inny lekarz i ta powiedziala ze to alergia na proszek a nie uczulenie.Najlepsze jest to ze ja w obecnym proszku piore juk kilka miesiecy ale wedlug niej to nie ma znaczenia i kolejna 100ke wydalam na kolejne masci:wściekła/y::dry:U nas upal ze nie wyrobka a teraz wlasnie sie zachmurzylo i chyba bedzie padac i nawet cos grzmi.Moje dziecko spi i kaszle przez sen,jutro ide do kolejnego lekarza pediatry tym razem bo za dlugo sie to wszystko ciagnie:dry:
Iza Olga jest sliczniusia i Dwidek tez jest caly tatus:tak::tak::tak::tak:A co tak pozno twoje dzieci a szczegolnie Olga chodzi ci spac:confused: Moja to jak zawsze godzina teraz 21 i przewaznie spi:tak:
OlaK mi tez wisi tluszcz na brzuchu ale co tam,kupilam sobie dzis kostium dwu czesciowy:szok::-)
Donatella Fajnie ze komunia sie udala i synek byl grzeczny:-)
Vici no juz jestes,zawsze ty z rana pierwsza sie witalas a tak bez ciebie to nie bylo rannych ptaszkow:happy:
Ewcia u nas w Wawie place od 70 do 100 z cytologia wlacznie;-)
Ania 123 Ty sie kobieto tak nie przemeczaj bo jeszcze urodzisz :-)
Leika Moze i faktycznie lato sprzyja milosci,to sie okaze:tak:Prawdopodobnie wyjezdzamy nad morze:tak::cool2:
Novaczka wogole to powiem ci ze i ja u tesciow nie umiem spac,dla mnie to jest makabra:eek:

ANIA138 NIE MA MOWY NIE SPRZEDAJE .....
IWONKA2006 na tatusia czeka codziennie a Dawidek mial kiepski humorek i dlatego tak pozno poszedl spac....musze ja wkoncu odzwyczaic od tego wlasnie urzadzamy im oddzielny pokoik i moze wtedy.....

My juz po spacerze Uf ale duszno Przydałaby się u nas porządna ulewa. Julcia śpi ale za chwile musze ja obudzić inaczej znów będzie rozrabiać do północy.
Donatella świetne zdjęcie :tak: Fajnie ze impreza udana. Jakieś trzy lata temu miałam komunię w mojej rodzinie , tyle że ciotka robiła ją w domu( czyt w małym mieszkaniu) i wierzcie mi , to nie był dobry pomysł:baffled: Nie dość że wszyscy siedzieli ściśnięci przy stole i żeby wyjść trzeba było chodzić po meblach ( dosłownie:szok:) to gorąc niesamowity. Jedzenie , tu trzeba dać siostrze ciotki, która wszystko szykowała, wielkiego plusa, było przepyszne :tak:Mimo wszystko warunki nie były zachwycające.
Kończę te moje wywody
Iza kiedy sprzedajesz mała babci?

Kupilam dzis dziecku na dzien dziecka basen fotki sa na blogu.Zapraszam :) My siedzimy same w domku bo tatus pojechal na basen sobie.

reklama
Alez sie wku...lam bo podlewalam tyle czasu ogrodek a wlasnie zaczal padac deszcz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Olcia no co po niektore sa juz dlugo ale sa i ciagle nowi tak jak ty :tak:Witaj i pisz cos o sobie:-):-):-)

Do góry