reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ania i Cloe mój matu tez nie z abardzo chce jesć,obiadu nie,tylko picie i gofra,albo zupy troszke zjadł,rano jajówke,,i tyle...

Spał popołudniu,wymęcyzłam go chyba na tym spacerze i ten plac zabaw go zmęczył,ale przyjechała ciocia i go obudziła...

reklama
tuśka21 z tą zamianą to nie taki głupi pomysł, moja siostra tak robi :tak: mają 6 miesięczną córkę i teraz ona się nią zajmuje ale od września ona wraca do pracy a szwagier idzie na wychowawczy :-D. Kilka dni temu byłam świadkiem oznajmienia szwagrowi przez siostrę że do jego obowiązków będzie należało pranie, gotowanie obiadów, sprzątanie i opiekowanie się córką! :szok: dokładnie taką minę zrobił! Wymyślił że ona w wolne dni będzie gotować na cały tydzień i będą odgrzewać... no i się pokłócili :no:. Facet! On myślał że na wychowawczym to się tylko siedzi z dzieckiem i teletubisie ogląda!

Dobre.. he he he :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Nocne płaczki Majki były chyba od ząbków, bo dzisiaj ładnie przespała całą noc bez pobudki (oczywiście ja z przyzwyczajenia obudziłam się kilka razy). Tak więc mam nadzieję że to co najgorsze mamy już za sobą i teraz będziemy wreszcie odsypiać te miniony rok:-D:-D:-D
Tego Ci życzę z całego serca!! Nie ma jak przespana noc.. :tak:

U nas też upał. Nie wiadomo w co to dziecko ubierać. Jak za lekko, to się opala, jak na długi, nawet przewiewny rękaw to znów gorąco i sie poci.. obowiązkowo czapa z daszkiem, żeby słońce nie dawało, ale pod czapą spocone włosy.. W zeszłym roku nie miałam takich dylematów. Postawiłam wózek w cieniu i po sprawie, a teraz już nie usiedzi w miejscu.
Dzisiaj byłyśmy na kontroli u p. doktor i powiedziala, że dziecie zdrowe jak rybka. Osłuchowo nic nie ma i wygląda na to, że wyszła na prostą.. HURRRRRRRA!!!!!
Pozdrawiam i dobranoc.

Mój mały znowu bardzo marudzi... chyba czeka nas kolejna ciężka nocka. Ostro ząbkuje, a ten upał nie ułatwia nam sprawy...

Dobrej nocki!

Melduje sie wieczorkiem.Niedawno wrocilismy do domku.Bylismy na mszy za zmarlego.tzn ja bylam na zewnatrz kosciola bo moje dziecko odstawialo cyrki.Jak ksiadz cos tam zaczal spiewac to ona zaczela tanczyc i spiewac la la la:-D:-D:-D:-D potem pojechalismy do super restauracji z tesciami.Zrobiona jest calusienka w stylu Flinstonow i dinozaury no super tam jest choc ceny nie az tak bardzo ale tesc sponsorowal:-p:tak:Jutro wkleje fotki z tamtad bo dzis juz chyba nie dam rady.Jutro rano idziemy na szczepienia i juz sie boje.Dobrze ze jutro ma byc troche chlodniej,a po poludniu szykuje nam sie grill i piwko z telewizorkiem i chlopaki beda ogladac mecz.Trzymajcie za nas jutro kciuki rano. Jutro wkleje reszte zdjec bo dzis juz nie mam sily.Dobranoc

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

Trzymamy kciuki za dzień szczepienia:-) A ja właśnie spanku się szykuję, jak narazie burzy nie słychac i nie widac bo okna wszystkie mam pootwierane żeby mieszkanie ochłodzic ale i tak pozamykam bo nie lubie jak mi jakiś komar lub mucha brzęczy nad uchem- a pewnie i tak naleciało tego:tak: Dzieciaki mi padły a Mati to nawet bez butli bo że Magda bez kolacji to już prawie normalka- nie wiem co z nią począć nic nie chce jeść a nasza lekarka mówi że taki jej urok i żeby nie zmuszać:tak: Ok spadam lulu. Dobranoc.

Ewcia81 wszystko się zgadza, suwak prawdę Ci powie :tak:. Dodam jeszcze że dzidziuś w drodze to synuś. Byliśmy dzisiaj zobaczyć nowego psa mojej cioci ale to jeszcze szczeniak na etapie gryzienia więc Majka bardziej uciekała niż się bawiła. Jutro jak nie będzie takiego upału to pojedziemy karmić gołębie na St. Rynek. Dobranoc.

Hej w nocy.
Ja na chwilke,bo gadałam z mężem przez skype i tak zaglądnęłam sobie troskzu..

Mój mały znowu bardzo marudzi... chyba czeka nas kolejna ciężka nocka. Ostro ząbkuje, a ten upał nie ułatwia nam sprawy...

Dobrej nocki!

Ojej życze,aby była przespana,i te ząbki szybko wyszły:tak:;-)

Melduje sie wieczorkiem.Niedawno wrocilismy do domku.Bylismy na mszy za zmarlego.tzn ja bylam na zewnatrz kosciola bo moje dziecko odstawialo cyrki.Jak ksiadz cos tam zaczal spiewac to ona zaczela tanczyc i spiewac la la la:-D:-D:-D:-D potem pojechalismy do super restauracji z tesciami.Zrobiona jest calusienka w stylu Flinstonow i dinozaury no super tam jest choc ceny nie az tak bardzo ale tesc sponsorowal:-p:tak:Jutro wkleje fotki z tamtad bo dzis juz chyba nie dam rady.Jutro rano idziemy na szczepienia i juz sie boje.Dobrze ze jutro ma byc troche chlodniej,a po poludniu szykuje nam sie grill i piwko z telewizorkiem i chlopaki beda ogladac mecz.Trzymajcie za nas jutro kciuki rano. Jutro wkleje reszte zdjec bo dzis juz nie mam sily.Dobranoc
He no to dobra mała w kosciele,co tam potańczyć,hehe. No czekamy na te foteczki z restauracji. A te oteczki super,mała jaka elegancka laleczka,faceci będą się oglądać za nią... Życzymy miłego,bezbolesnego szczepienia dla Vanesski. Ale super popołudnie się zapowiada u was,miłego gerilkowania.
Ale pewnie jutro jeszcze zaglądniesz i tak..

Acha moje dziecko zaczyna chorować,katar jak cholera i ja też łąpie powoli,takze oba będizemy chyba chorować.Śpi dzisiaj z emną,bo co chwile budzi się z zapchanym nosem...
No to dobranoc,spadam spać.

Ewcia81 wszystko się zgadza, suwak prawdę Ci powie :tak:. Dodam jeszcze że dzidziuś w drodze to synuś. Byliśmy dzisiaj zobaczyć nowego psa mojej cioci ale to jeszcze szczeniak na etapie gryzienia więc Majka bardziej uciekała niż się bawiła. Jutro jak nie będzie takiego upału to pojedziemy karmić gołębie na St. Rynek. Dobranoc.
Wow Aniu to super,że chłopczyk. NIe ma jakt o parka dzieciaków. Buziole,papa

Ania witaj u nas :-D:-D
Witam z ranka hehe a tu jak zwykle nikto;-) Zaraz budzę małęgo jak sam nie wstanie bo na basenik trza jechać i jeszcze koleżankę namówiłam.U nas znów gorąc będzie ufffffffffffffffff.
Vanesska śliczna och napatrzeć się nie mogę:yes:

reklama
Dzień dobry :-) Witam po powrocie - wróciłam w poniedziałek wieczorem i od razu mnóstwo pracy ech...
W Warszawie było fajnie, odpoczęliśmy sobie, pospotykaliśmy się z rodzinką i fajnie było do momentu kiedy Maksik zachorował na zapalenie gardła - nadal biedaczek nie doszedł do siebie. Pilska lekarka kazała go przytrzymać w domu parę dni - niby jak? Taka piękna pogoda :baffled:

Iwonka, miałam tyle zajęć (a potem chorego Maksia), że niestety nie udało mi się do Ciebie odezwać. Prawdopodobnie przyjadę w czerwcu na jakieś 10 dni, a że sprawy urzędowe mam na razie załatwione, to może się uda spotkać?

Miłego dnia, dziewczynki, postaram się zaglądać regularnie!

Do góry