reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam kobitki ja tylko na chwilkę.
Sewa szczerze współczuję.
Ja teraz tu mniej będę zaglądać do końca miesiąca bo mężuś zaszalał i za dużo nabił nam neta a to drogo później będzie mamy tylko 4GB i zawsze nam starczało.Teraz on za dużo grał i poszło prawie wszystko:-(więc wrócę na dobre dopiero w czerwcu.Ale będe nieraz tu zaglądać.

reklama
ja dziś kozystaja ze slonca od rana piore piore piore juz teraz nastawilam ostatnie pranko to pierwsze juz wyslocho na podworku :-) Emila wlaśnie zansela a ja zmeczona bo miedzy praniamy sprzatlam caly domek uufff skonczylam:confused:chyba hehe

No i jestem. Już po ślubie, wszystko odbyło się super. Drugi świadek miał straszną tremę, chyba większą niz młodzi.. hi hi. A ja, jako że ze sceną obyta i poblicznymi występami zupełnie spokojnie podeszłam do spawy i jakoś mu sie trochę udzieliło.. Wogóle fajnie wyszło, bo Gosia kiedyś tańczył w Zespole Pieśni i Tańca "Anilana", a oni działają przy Domu Kultury w którym pracuje mężulo i znamy sie dobrze. I oni przyjechali w stojach folklorystycznych i zrobili piękny szpaler i tak bylo dostojnie. A na koniec odprowadzili młodych i przed kościołem odśpiewali "sto lat" i przyśpiewki ludowe.. jak zrzuce zdjątka to Wam pokażę.
A na razie pozdrawiam i spadam na obiad, bo głodna jestem okrutnie!!!!!

ufff...
obiadek zjedzony, dziecko drzemie przed kolejną imprezką (spóźniona Zośka), mężulo robi porządki w Klaunowie, wiec żonka do kompika.
Zrzuciłam fotki i nie jestem zachwycona, bo są ciemne.. tzn. te w katedrze. Robiła moja mama i nie robiła z zoomem, bo nie umie, ale i oświetlenie za małe.. Nie szkodzi, coś tam widać...
tutaj jest ten wspomniany szpaler, a młodzi idą..
lubGosiiGabrysia1.jpg

A tutaj początek życzeń i śpiewanie..
lubGosiiGabrysia2.jpg

a na koniec jak moje dziecko się tam nudzilo..
Niunia.jpg

Pozdrawiam i zyczę milego popołudnia i wieczoru. Ja to juz się chyba nie pojawię po tej imprezce.. więc.. dobranoc

A my właśnie z grilla wróciliśmy. Ja się okropnie zjarałam na tym słońcu- dzieci zresztą też a teraz mamy prawie burzę :-(Spadam kąpać maluchy i później o ile nie usnę z nimi to skrobnę coś jeszcze

Jestem z powrotem:-) Chyba z pół godziny minęło zanim przeczytałam wszystko a i tak po łebkach i niewiele pamiętam. Muszę przyznać że tydzień u teściowej minął całkiem przyjemnie choć pogoda nie dopisała. Codziennie jeżdziłyśmy w odwiedziny do kolejnych ciotek i kuzynek czas minął bardzo szybko i sympatycznie. Mimo to obawiam się że już w następnym tygodniu działałybyśmy sobie na nerwy. No i cały czas nie mogę się pozbyć uczucia że teściowa jest przekonana że byłaby lepszą mamą dla mojej Julki a to, co tu dużo mówić. kładzie się cieniem na naszych stosunkach.Mimo to jeśli zaproszą mnie znów, pewnie skorzystam z zaproszenia;-)
Donatella, Novaczka gratulacje dla dzieci :tak: Teraz to wam się zacznie
Aniab super że wyniki w normie , oby tak już było:tak:
Sewa przykro mi z powodu babci
[*]
[*]
[*]

Sewa bardzo mi przykro... Gdybyś chciała podzielić się sm,utkiem to pamiętaj że masz nas ... Wiem że to nie to samo co bliska osoba która przytuli i otrze łzy ale zawsze to trochę lżej ...
Ja byłam dziś cały dzień na dworze i moje maluchy padły ażmam chwilkę dla siebie i zaraz pędzę poleniuchować w kąpieli. Ciekawe co z pogodą będzie bo wieczorem u nas zaczęło padać i przeszło a prognozują jeszcze ciepełko. Czas najwyższy bo dziś opaliłam sobie ręcę i kawałek dekoltu a za tydzień na wesele idę i muszę doopalac dekolt bo jak będę wyglądać. Wczoraj zaszalałam i kupiłam kieckę i buty na wesele i nawet jestem zadowolona z zakupów.:-) A co do szczepień to byłam z moimi maluchami wczoraj u naszej pani doktor i Magdę mam zaszczepić przed pójściem do zerówki szczepionką Pneumo23. Matiego narazie nie kazała szczepić. Dobrej Nocki.

reklama
witam w niedzielę! Nie mam ostatnio w ogóle czasu na net'a ale może dziś uda mi się troszkę w Wami popisać...

Iwonka - mam nadzieję, że Vanesska czuje się już lepiej?

Do góry