reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam wieczorkiem :-) Ja chyba sie rozloze na lopatki bo juz mnie wszystko boli i gardlo ach szkoda gadac:baffled: Jutro caly dzien bede sama z dzieckiem bo firma zamknieta z powodu pogrzebu ktory odbedie sie w Bialymstoku wiec z przyczyn oczywistych ja nie jade bo to wycieczka na caly dzien:-:)-:)-(
anaconda oj dlugo sie nie odzywalas kobietko :tak: co tam u ciebie slychac ciekawego a jak corcia sie chowa :confused::-)
sewa na ospe sa dwie dawki ale druga po 8 miesiacach dopiero,to samo jest z WZW typuA
Mi w tej chwili pediatra rozpisala taka kolejnosc szczepien
meningokoki + ospa po 6 tyg
WzW typu A , Po 8 miesiacach od kazdego z tych szczepien powtorka.
2 rok zycia -pneumokoki

reklama
Witam serdecznie....i skladam moje kondolencje:-:)-:)-(

Mam pytanie moje kochane, moze ktoras z was jest psychologiem albo ma jakas znajoma albo znajomego??Potrzebuje jakis test na diagnoze cech wolicjonalnych.....Prosze o pomoc a ja z psychologi jestem noga.

Hejka...
A ja siedze na wsi u szwagierki i pijemy browarki we trzy,bo tyle nas zawsz ejest,hehe. kumpeli od piwka...
Weszłam tylko na chwilę.
Właśnie się dowiedziałam, że zmarła moja babcia :-( Wiecie co? W takich chwilach człowiek nie może być sam. A ja jestem.....
Dobranoc!
Sewa oj ale mi przykro,i to bardzo,bo wiem co to babcia, buziaki..
KObietko napisz kiedy bedziesz w Ustce,tzn kiedy sie wybierasz??

Joann@ ja nie jestem,bo ja matematyk i informatyk,hehe,takze nie pomoge,a w necie nie ma nic do znalezienia??:baffled:

Zdrówko wasze...he Iwonka fajnie zmieniasz blogaska....Nie rozkładaj się kobietko,,zdrowiej,a jak tam vanesska??

Anaconda witaj kobietko,zaglądaj czesto i gęsto...

Co wy z tymi szczepieniami teraz??? Normalnie na wsyztsko szczepicie,mój mały do przedszkola idzie,moze cos kurde tez musze się podjąć tego szczepienia gadka mojego,bo zaraz cosik mi przyniesie...:confused::happy::baffled:

;-):-)Wiecie co jak fajnie ogbadac tych facetów z kumpelami przy piwkuu...:-);-) TEGO BYŁO MI BROKKK>...
A mąz mi tego zabrania,nawet pisac tutaj,szok,,ale się kobietkom wyrzaliłam,tego normalnie chyba potrzebowałam...
Hehe moż eto browarki takie odwazne a nie ja,,hehe,,, ale super,buziollee, mój mąż wyjeżdza w niedizele rano,a teraz pija ze szwgarem w garażu,bo tma szwagier auto robi,a my same i pełen LUZIKKKK

Ewcia Bidulko, to gdzie miałabyś się wyżalić, jak nie tu. Dobrze, że ja mogę sobie klikać bezkarnie, oczywiście, jak nie stoi obok mnie akurat wszędobylski smyk.

A ja ze zwykłego kataru dorobiłam się zakażenia krtani i tchawicy. Po wizycie u internisty nie było poprawy, dlatego wybrałam się do laryngologa.:sick::sick:
Nawet pisać za dużo nie miałam siły.

U nas noce przespane (oprócz momentów ząbkowania :szok:) już od dłużeszgo czasu. Za to w dzień :no: Czasami śpi tylko pół godziny w ciągu dnia. Widać, że jest śpiący, ale walczy ze snem jak lew, czyt. marudzi, płacze, wyrzuca wwzystko z łóżeczka.
W sumie roczny maluszek średnio ok. 13 godzin, z czego w dzień pasowałaby jedna konkretna drzemka, tak ok. 1,5-2 h. Ale to statystyki, a w życiu same widzimy, jak to bywa ;-)

Witam w sloneczny i chyba cieply dzien i ma byc z dnia na dzien cieplej
pogoda_21.gif

Ja siedze dzis caly dzien sama z Vanesska bo pojechali na pogrzeb i dopiero wroca kolo 7 wieczorem.Zaplanaowalam sprzatanie a pranie juz sie kreci:tak:
Ewcia no pewnie ze fajnie tak sie wyzalic komus raz na jakis czas.

Ja nie mam komu sie wyzalac i nawet nie zabardzo chyba potrafie.No czasem tu na forum cos czlowiek kliknie i jest mu lepiej.A jesli chodzi o facetow to moj akurat nic nie ma przeciwko zebym sobie siedziala w necie i pisala o swoim zyciu,tylko zakazal swoich zdjec zebym wklejala:-D:-D:-D:-D:-D
No to milego weekendu wam zycze kochane :happy::happy::happy::happy::happy::happy::happy:

Mam pytanie moje kochane, moze ktoras z was jest psychologiem albo ma jakas znajoma albo znajomego??Potrzebuje jakis test na diagnoze cech wolicjonalnych.....Prosze o pomoc a ja z psychologi jestem noga.

Jaoanna, nie jestem, ale kiedyś na forum (w innym miejscu) wypowiadała się kate-less, że jest psychologiem i zaprasza nawet on-line i podała adres, może ją odnajdziesz, albo skorzystasz tak..?
www.e-psycholog.net.pl

Sewa, strrasznie mi przykro.. ja Ci tu trułam o kubku, a Ty przeżywałaś smuteczki.. współczuję..

Ewcia, to Ty masz terror.. Mój to się denerwuję, jak ja siedzę przy kompie, a dziecko gdzieś po podłodze rozrabia, bo uważa, że ona jest najważniejsza i powinnam ten czas poświęcic na zabawę z nią.. a ja uważam, ze jak się trochę sama pobawi to nic jej nie będzie, w końcu musi nauczyć sie znajdować sobie zajecie.. Przecież to oczywiste, ze jak coś się dzieje, to zaraz rzucam wszystko i lecę do niej!! Zresztą ona już nie daje mi posiedzieć bez niej na kolanach, więc teraz sama się odłączam, bo co to za robota jedną ręką i jeszcze jak wali mi łapką po klawiaturze i uruchamia jakieś dziwne funkcje..

A wyżalić mogę się Wam i czasem to robię, a czasem swojej koleżance mamie parkowej, z którą widuję sie często, choć ostatnio przez chorobę Tyśki, długi weekend, wyjazdy ichnie i ichnie choroby też się nie widujemy.. ale w przyszłym tygodniu jeśli pogoda pozwoli już będziemy gadać do utraty tchu.

Pozdrawwiam Was i spadam robić się na bóstwo, bo o 14 świadkuje na ślubie koleżanki, a za pół godzinki ma przyjechac mama do Małej i być może pojadą ze mną, ale usiądą sobie gdzieś z boczku.. Zreszta na razie Mała śpi to też trzeba wykorzystać..

reklama
Miło iwonka2006 że mnie jeszcze pamiętasz, jakoś ostatnio nie mam czasu siedzieć przed komputerem i jak wreszcie znajdę czas to klikam na styczniowych mamach 2006. Tu u was zawsze bardzo dużo napisane i nie mam czasu wszystkiego czytać, a jakbym tego nie robiła to gdzie jest sens pisać tam gdzie się nie wie o czym mowa:tak::tak::tak::tak: Postaram się chociaż raz dziennie przeczytać wasze posty i skrobnąć swoje co nieco:-D:-D:-D U mnie wszystko w porządku, poza tym że Majka zrobiła się bardziej wiercąca i trzeba jej non stop pilnować, do tego nie chce przesypiać całych nocek co dla mnie jest wielkim uciążeniem, bo chodzę codziennie jak cień człowieka. Usprawiedliwiam te pobudki nocne ząbkowaniem (może jestem naiwna ale zawsze trzeba mieć nadzieję że coś się zmieni:-)). Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzidziusie i zmykam prasować. Postaram się jeszcze dzisiaj tu zajrzeć

Do góry