reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ewcia nie kupilismy jeszcze projektu bo nie wiemy na co gmina nam zezwoli. Do pozwolenia dołączymy zdjęcie i jak się zgodzą to wtedy kupimy bo to jednak ponad 2 tys a czeka się tylko 3 dni.
Ja na komary używam też off albo moustidose w aerozolu i to jest dla najmłodszych dzieci a oprócz tego jeszcze fenistil żel juz po ukąszeniu. Nie wiem jak Mati ale Magda po ukąszeniu to ma straszne bąble:szok:
Tu koło 20 st ale Mati chodzi bez czapki i na krótki rękaw. Wogóle zagranicą to dzieci nie noszą czapek i tak Matiego też przyzwyczaiłam chociaż wcześniej nosił bawełnianą lekką. A teraz to jedynie w upał chustę mu zawiązuje zeby się nie przegrzał.:tak:
No i zmykamy na dwór bo moje dzieci się pozabijają z nudów- trzeba korzystac z ciepełka:-)

reklama
No i jestem znowu ale tylko na chwilkę bo Julcia lada moment wstanie a śpi mi juz przeszło godzinę:eek: Pogoda przepiękna ale długie spacery wykańczają a ja jeszcze wysprzątałam cały dom:eek: zamiast do góry d... leżeć i odpoczywać skoro dzidziuś sanął.
Aniab domek śliczny. Gdybym ja miała się kiedyś budować to też zdecydowałabym się na taki typ domku Teraz , odkąd moja mam nie żyje mieszkamy z tatą w olbrzymim domu a że jaj jako siedząca w domu "nie mam nic ciekawego do roboty" to sprzątam tego olbrzyma. A jest co : trzy zamieszkałe kondygnacje:szok:
Co do teściów to mogę tylko powiedzieć że cieszę się że moi mieszkają 120 km dzięki temu tworzymy jakoś zgrana rodzinę. Teraz np. przyjeżdżają w niedzielę. i fajnie. Grunt żeby teściowa nie szarogęsiła się przy dziecku:baffled: choć i tak pewnie będzie ale jeden dzień jakoś przeżyje:dry:
Ewcia to chyba ty pisałaś że teściowa uważa że nie jesteś wystarczająco dobrą mamą dla Matka a przynajmniej ona byłaby lepsza. To zupełnie jakbym czytała o mojej. Według niej wszystko robię źle począwszy od ubierania , karmienia skończywszy na uczuciowej więzi.Na wczasach zagieła mnie stwierdzeniem" Widzisz przy tobie nie chce tańczyć (na wieczorkachdla dzieci) a przymnie to tańczyła":eek: a jak następnego wieczora napstrykaliśmy pełno zdjęć z tańców dziecięcych to mało nie spadła ze stołka ze zdziwienia.

Jezu Novaczka 19 lat starszy!!:szok: :eek: :baffled: Jestemw szoku...
Ewcia- czemóż to? Ot zauroczenie i zaślepienie.. a że długotrwałe..? Byłam na tyle rozsądna, ze nie planowałam wspólnego życia. Facet był fajny, ja sama.. co miałam do stracenia? Nie wyglądał na tyle co ma..
Ale to już historia.. Wiele zmienił w mojej glowie i to na dobre. Moze wiec potrzebny był mi dojrzały facet? Ja juz też jestem panią po 30-tce (wtedy ok.28), to jakos mi to nie bardzo wadziło. A ile muzyczno-zawodowych spraw ułożyłam! Nawet nową gitarę kupiłam, na którą sama w życiu bym się nie zdecydowała. Uświadomił mi mnóstwo spraw.. Wszystko to przygotowalo mnie do małzeństwa z moim Tomkiem i teraz juz poukładana i spokojna wiodę rodzinne życie bez szarpania się. A Tomek to wszystko docenia i jestem naprawdę szczęśliwa. Howgh. (ale wywód:szok: , przepraszam..)
Cloe, trzy kondygnacje!! Ty to musisz mieć kondycję dziewczyno!:szok:

Pozdrawiam..

Czesc, w koncu weekend:tak: U nas gorac jakby juz byl srodek lata. Jutro w takim razie jedziemy nad morze, bo trzeba skorzystac z ladnej pogody:tak:
Wszystkim roczniakom zyczymy naturalnie wszystkiego najlepszego
Teraz wlasnie zapodamy sobie cos z grilla juz mi slinka cieknie:tak: :laugh2:
zycie jest piekne!!:tak:

A jednak moj maz mial racje, u nas tutaj szczepi sie dwa razy w krotkim okresie czasu na MMR, bo Erik dostal ta szczepionke juz po raz drugi w przeciagu 3 miesiecy:tak:

Novaczka zazdroszczę ci tej umiejętności wyciągania wniosków i uczeniu się na tym co było Ty pewnie nie popełniasz dwa razy tego samego błędu. Ja czasem mam wrażenie że kręcę się w kółko. Wchodzę dwa razy do tej samej wody choć nie wiem jak bardzo bym się wcześniej sparzyła.

Hejka:-)Ja tu z kolacja sie rozsiadlam do klikania a tu nikogo nie ma:-:)-:)-(Moje dziecie spi:tak:Ja mysle ze jakbym spotkala na drodze starszego od siebie mezczyzne i sie zauroczyla nim to tez pewnie bym tak jak Novaczka ciagnela.Mialam zwiazek ale kilku miesieczny gdzie spotykalam sie z facetem(o dwa lata starszym) tylko praktycznie na pogaduszki i na sex:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-pNic wiecej nas nie laczylo_On prowadzil swoje zycie a ja swoje.Pewnego dnia tak poprostu nasza znajomosc wygasla,zreszta tak sie umowilismy.
A pogoda na weekend majowy nie za ciekawa sie zapowiada.15 stopni i nawet deszcz przelotny:baffled::baffled::baffled:a w nocy mozliwe przymrozki:-:)szok:

i ja właśnie zasiadłam z kolacja :happy: siedze sobie sama , Maja po wielkim płaczu :baffled: usnęła :happy: nie wiem co sie dzieje, ale dzis była bardzo marudna :-( podejrzewam zabki :no: a mężulo poszedł do kumpla :tak: a ja mam czas dla siebie :laugh2:

co do zwiazków, to u mnie trochę ich było, ale były krótkie i burzliwe, ale wiem że dobrze trafiłam, bo kilku moich eks juz po rozwodach :-( inni dalej szaleją :no: a jeszcze inni nawet cześć nie potrafia na ulicy powiedzieć :no:

ale mnie teraz wzięło na wspominki :-D a męża w domu nie ma :zawstydzona/y:

Pycha to tez ich troche bylo u ciebie:tak:Dobrze ze maz jest dla ciebie trafnym wyborem,moj obecny tez jest dobry choc czasami sa trudne dni w naszym zwiazku.Ale podsumowujac wszystko co nas laczy i te dobre cechy mojego R. to ciesz e sie z tego ze go poznalam i jestesmy razem i mam nadzieje za na zawsze.Ale dzieki temu ze bylo w moim zyciu kilku facetow to inaczej na wszystko patrze.Wyciagnelam wnioski z mojego zycia i teraz wiem czego tak naprawde chce.:tak:oj ale przynudzam;-);-):-p:-p

reklama
WerEla to chyba sie ze swoim facetem rozeszla i on zabral jej kompa,dlatego nie pisze nic juz tak dawno u nas:confused:.A miala z nim jakies nie ciekawe akcje:-(
O teraz wlasnie sprawdzalam to aktywna byla 23 kwietna...no chyba trzeba jej wiadomosc wyslac:tak::-):-D

Do góry