reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Cloe sorry, że się wtrącam, ale na ewentualne problemy jelitowo-żołądkowe musisz zabrać Loperadmid lub Laremid (albo inny lek na loperamidzie). Wprawdzie nie byłam w Egipcie, ale wiem że to sprawdzone leki.

cloe z tego co na ta chwile to wiem ze raz nazekal ze ja boli brzuch od jedzenia ale wiecej szczegolow nie znam.A moja mama byla tam z kolezanka i jej synkiem

Zastanawiam sie jak teraz bedzie mierzone moje dziecko na badaniach kontrolnych tzn czy znow beda ja mierzyc na lezaco czy juz moze na stojaco na tej wadze dla doroslych?Noa nie lubi jak sie ja kladzie i wiem ze bedzie znow protest!

Iwonka właśnie też się nad tym zastanawiałam. Będą mierzyć już chyba na stojąco. No i ważyć chyba też. Inaczej sobie nie wyobrażam. Właśnie sobie ostatnio tak myślałam, że moje dziecko pójdzie pierwszy raz na własnych nogach do lekarza.:tak: Mamy tylko jeden problem. Aga nie umie chodzić w butach.:-D :-D :-D Jak jej coś zakładam na nogi, to natychmiast siada na tyłek.:-D

Wracając do tematu Egiptu to mieliśmy tam ostatnio firmowy wyjazd integracyjny. Załapałabym się, gdyby nie to że miałam małą Agulę. Wiem, że wiele osób miało jakieś tam dolegliwości, ale jak się uważa to nie jest ta żle. Trzeba wszystko myć przegotowaną lub mineralną wodą (nawet zęby:szok: ), a nigdy kranówą. No i oczywiście nie kombinować z żarciem byle gdzie.

Magda No tak,moja tez pierwszy raz bedzie szla na wlasnych nogach do lekaza:-) ale moja to w butach bo na szczescie lubi,od poczatku lubila.Na spacerki tez chodzimy pieszo:tak: a wazenie na tej wadze dla niemowlat tez mnie zastanawia.U nas w przychodni jest taka przed wojenna metalowa mala i zimna.Jakbym miala kase to bym im kupila jakas nowoczesna zeby te dzieciaczki sie nie meczyly na niej:no: Moja corka tez nie lubi jak sie ja tam sadza:no:

Iwoka jeśli chodzi o waszą wizytę u lekarza to mierzyć będą Vanesskę na pewno na stojąco ale warzyć będą na tej samej wadze co wcześniej tak przynajmniej mierzyli i wazyli Julcie:tak:.

A jeślo chodzi o pytania dot. wyjazdu to:
1. Jak wyglądała odprawa na lotnisku z uwzględnieniem ważenia bagażu. Łączą ciężar z walizką czy rozdzielają to w jakiś sposób i jeśli mama by wiedziała , jakie są ewentualne dopłaty przy przekroczeniu wagi. (ostatnio mam problem z dodzwonieniem się na lotnisko w Pyrzowicach:wściekła/y:)
2. Lot samolotem: można się poruszać czy czeka nas cztery godz siedzenia w jednym miejscu:szok:
3. Jaka waluta jest najbardziej opłacalna i jak to jest z kantorami w Egipcie
5. Twoja mama korzystała z wycieczek jakie proponowali jej w hotelu czy z miejscowych biur podróży? (podobno dużo taniej)
6. Na miejscu jedli i pili wszystko co im serwowali czy zwracali na coś szczególną uwagę (np. owoce płukane w wodzie)
7.Czy zdażyło się zeby ktoś dostał rozstroju żołądka i jak wyglądała opieka nad nim
8. Jak dzieci znoszą tak długą podróż i różnicę temperatur

Na tę chwilę to byłoby na tyle.
Iwonko jeśli nie sprawi ci to kłopotu bardzo prosiłabym cię o pomoc.
Z góry ślicznie dziękuję.

No nie! U nas jest już elektroniczna! Ale też zimna. Tylko coś na nią sie kładzie. W przychodni kardiologicznej, do której chodzę z Agą mają taki przedpotopowy sprzęt. Zanim pielęgniarka nastawi ten odważnik to dziecko ze skóry wyłazi. W ogóle wszystko tam jest tragiczne. Zupełnie jak żywcem wyrwane z "Misia" Bareii. Co chwilę dzwoni okropnie głośny, stary, zielony telefon z taką tarczą do wykecania numerów. Można skonać!:szok:

Klade sie do wyrka juz chyba bo cos zaczynam ziewac.Jutro przyjezdza do nas na noc brat moj z zona i dzieckiem tak wiec bedzie wesolo.:-D :-D :-D
:-D :-D :-D :-D Dobranoc :-D :-D :-D :-D

reklama
Elektroniczna to juz cos a te antyki to koszmar na tej tez za nim ustawi te odwazniki to sie czeka jak na skazanie..............

Do góry