reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oooo coś nowego wózeczkowe.kurcze nie słyszałam,może jeszcze gdzieś będą o tym mówili,albo w necie moż egdzieś jest trzeba poszukać przyda się.

reklama
Ogladalam wlasnie w internecie Teleexpress i to na taki pomysl wpadli w łomży a to ma byc "pieluszkowe" a nie wozeczkowe jak napisalam a dostac je maja matki ktore sa wzorcem czyli przez ciaze dokonaly odpowiednich badan i szczepien a po porodzie przez pol roku karmia piersia nagroda 1000zl :no: :wściekła/y: :baffled: :dry: :szok: Dobre co? A ciekawe jak udowodnia ze matka karmila piersia a nie butelka?:laugh2:
Teraz dziecko oglada Smerfy a pozniej idziemy do wanny na kapiel.Cos zauwazylam ze Vanesska dzis sie czesto dotyka do ucha swojego :szok: Oby to nie bylo to co mysle..:no: :-(

Co sadzicie o zadluzeniu szpitali????

Z jednej strony popieram strajkujące matki z drugiej komornika. Ciezko tak naprawde
wydac osad, bo sa dwa punkty widzenia:

1. punkt widzenia szpitala (chorujących) – co nas obchodza dlugi szpitala?
Placimy składki to się nam należy. Jak można zamknąć szpital? Przeciez w
szpitalu nie leza zdrowi ludzie. To narazenie zycia ludzi, którym odmawia się
leczenia.

2. punkt widzenia komornika (firm farmaceutycznych, hurtowni) – co nasz obchodzi,
ze ludzie nie będą mogli się leczyc. Przeciez pracujemy i produkujemy po to aby
mieć zyski, a nie być darczynca szpitala. Jeśli nie odzyskamy pieniędzy to zbankru-
tujemy a ludzie u nas pracujący straca prace.

powiedzcie któremu punktowi widzenia jesteście bliższe? Bo ja sama
nie wiem im dłużej się nad tym zastanawiam. Jak patrze na matki skamlace o litość dla ich
dzieci przed przedstawicielami NFZ-u siedzącym jak komisja sledcza, to plakac mi się
chce i nawet nie smiem sobie wyobrażać co one czuja. Z drugiej strony właściciel hurtowni
któremu nie placa za materialy., leki nie może pozwolic sobie na litość w stosunku do szpitala
bo ma swoja rodzine i swoich pracownikow, którym musi zapłacić za wykonywana prace.

Ogladalam wlasnie w internecie Teleexpress i to na taki pomysl wpadli w łomży a to ma byc "pieluszkowe" a nie wozeczkowe jak napisalam a dostac je maja matki ktore sa wzorcem czyli przez ciaze dokonaly odpowiednich badan i szczepien a po porodzie przez pol roku karmia piersia nagroda 1000zl :no: :wściekła/y: :baffled: :dry: :szok: Dobre co? A ciekawe jak udowodnia ze matka karmila piersia a nie butelka?:laugh2:
Teraz dziecko oglada Smerfy a pozniej idziemy do wanny na kapiel.Cos zauwazylam ze Vanesska dzis sie czesto dotyka do ucha swojego :szok: Oby to nie bylo to co mysle..:no: :-(

to juz dyskryminacja:no: :wściekła/y: Kogo to obchodzi co je moje dziecko:wściekła/y:

Shady ale pytanie zadałas ,że zaraz wszystkich wymiotło :tak: :-D :-D

Ja tam uwazam że nasz rzad jest za wszystko dpowiedzialny i tyle ,ludzie choruja a oni z góry maja ustalone ile na co kasy przeznaczyc ,a jak trzeba więcej ,wiecej ludzi zachoruje niż ich chore normy to oni nie mają,a nasze składki to to chyba tylko na pensje polityków idą.strasznie to przytłaczające ,i popierdzielone:baffled: :-( :baffled: ja jestem za matkami ,za producentami leków za szpitalami itd. przeciw rzadowi polskiemu,tragedia poprostu

A słyszeliscie o pomyśle że beda badac poziom agresji u przedszkolaków:tak: :no: :szok: :-D :-D śmiechu warte ,dzieci nawet nie będą mogły się popsocić

Ja uwazam ze za zadluzenia szpitali odpowiedzialny jest ten caly system a nie pacjenci czyli my i w 100% popieram te biedne matki i ich dzieci a panstwo niech w koncu zrobi z tym wszystkim porzadek.Mowili ze na dalszy rozwoj metra nie dalo panstwo w tym roku nic z budzetu bo Warszawa nie wykorzystala 100milionow zl z zeszlego roku.Urzedy miasta tlumacza ze wykorzystali 30milionow z tego.Wiec dlaczego nie wykorzystane pieniadze np nie przeznacza na zadluzenie szpitali.Wogole ta nasza sluzba zdrowia ach szkoda gadac..Wogole cala ta polityka mnie w ku....a Sex afery,zlamana reka kaczora....czym oni sie zajmuja?Teraz to pewnie kaczor bedzie mial odsniezane do sucha jak snieg spadnie a inni niech chodza po lodzie i blocie.
Ide sie kapac.Pozniej wpadne.

reklama
Do góry