reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Anemi jeszcze nie mam ,ale nawet jak żelazo biorę to tylko ciut sie podniesie hemoglobina ,nigdy nie miałam prawidłowej ,zawsze ciut za mało ,ale teraz czesto mi sie chce spać ,a jak w łóżku już się położe to oczy mi sie same zamykaja:baffled: :dry:

reklama
Vanesska jest goraca i ma rumience na polikach a temperatura mierzona termometrem elektronicznym teraz kupionym pokazuje 37.7 ale nie wiem czy podawac juz jej cos na goraczke czy jeszcze poczekac????.Jest marudna i po 11 poszla juz spac na drzemke i po godzinie wstala....

nam lekarka kazala dawac cos przeciwgoraczkowego dopiero powyzej 38 a najlepiej kolo 38,3 nie wiem czemu ale tak kazala ;-) :-)
nie martw sie wszystko bedzie dobrze, moze podaj jej wit C w kropelkach (my jak cos nas bierze mamy zalecone dwa razy po 10 kropelek):-)
kurcze a Lenka ciagle ma katar tzn taki dziwny bo nie ma go non stop tylko co jakis czas taka gesta przezroczysta wydzielina poleci jej z noska i nie wiem co robic bo w niedziele mamy w gory jechac lekarka nam kazala dalej dawac eurespal i jechac bo zmiana klimatu dobrze jej zrobi, a co jak mi sie rozlozy :-( :-( :no:
troszke martwi mnie ten katar a moze to normalne bo chorobie? mialyscie tak? (ona "zaczela" byc choraprawie 3 tyg temu a tydzien temu skonczyla brac antybiotyk)

a na dodatek nie wiem czy ja cielecina nie uczula bo podaje jej cielecinke juz 4 dni i wczoraj zrobil jej sie czerwona plamka na poliku (mam ciagle nadzieje ze to od wycierania nosa i od sliny)
mam nadzije ze to nie cielecina bo chyba jest tak ze jak cielecina to i mleko :confused: :baffled:

noelia Trzydniowke juz mielismy:tak: Ale moze to te zeby:confused: Nie wiem bo do tej pory juz ma ich 16 i nigdy nie bylo problemow:dry: Moze te piatki wychodza i tym razem ja bola.A mam panadol ktory jest tez na zbkowanie napisany
Ja w ciazy musialam brac zelazo a teraz to nawet nie wiem jakie bym miala wyniki:-p

Witam wszystkie mamusie i ich pociechy,dopiero odpalilam kompa.
Szkoda ze takie choróbki u was,albo jakieś zapowiedzi ,katarki itp.
ŻYCZE POWROTU DO ZDROWOTNOŚCI WSYZTSKIM!!!

Mój synek wstał o 9.30, zawsze wstaje po 9 ale chodiz późno spać bo około 22-23 zawsze.
Juz posprzątaliśmy i wybieram,y się na zakupy,aby cosik zrobić na obiadek,może zupkę jakąś.
Pozdrawiam

Witam!
Ja tam zawsze u miejszych dzieci mierze temperaturę w pupci. Pod pacha nigdy dokładnie nie moge zmierzyć.

Ja od rana dzisiaj w biegu. Ferie się skończyły i trzeba było do szkoły zaprowadzić :)

Z zimy zostały tylko zamrożone kałuże. Śnieg gdzies uciekł nocą ;)

Też bym pospała do 9.00:tak:, ale ja mojego wcześnie kładę (ok.19.30), bo jak będzie chodził do żłobka, to będziemy wcześnie rano jeździć. A poza tym mamy z mężem wolny wieczór;-).
U mnie żelaza też zawsze dużo, nawet pod koniec ciąży:tak:. Noelia - może powinnaś zmienić dietę:confused:. Więcej mięsa, jajek, suszonych moreli, itp:confused:.
Kasiulla - tak jak pisałam wcześniej, u nas katar pojawił się podczas brania Eurespalu i już trochę przechodzi (Eurespal odstawiłam w środę, również z innych powodów).

Zuzia no wlasnie ja chcialam sprawdzic co z tym eurespalem i w sobote rano podalam jej ostatni raz i w sumie chyba ani nie jest gorzej ani lepiej, choc moze tylko ciut wiecej jest tego kataru nie wiem juz sama ale wiem jedno nie chcialabylm by mi sie rozlozyla przed wyjazdem :wściekła/y: :-) :-)

Madziara - masz rację z tym mierzeniem, ten sposób jest podobno u małych dzieci najpewniejszy (jeśli mierzy się zwykłym termometrem), trzeba tylko odejmować zawsze 0,5 stopnia.
Ja mam termometr elektroniczny do mierzenia w uchu i bardzo polecam:tak:.
Kasiulla - u nas też z początku ten katar był większy, aż mu ciekło z noska i bańki się robiły;-), teraz ma taki gęstszy, gdzieś głęboko, ale już chyba mu tak nie przeszkadza. Daję mu Nasivin i mam nadzieję, że niedługo mu całkiem przejdzie. Eurespal brał na kaszel i nic nie pomógł. Teraz daję Flegaminę i kaszel już jest mniejszy.

reklama
Miecho jem ze trzy razy w tygodniu ,nie wiem czy to mało czy dużo ,wydaje mi sie ze w sam raz ,ale chyba kupie sobie schabik ,pokroje ,i zamroże i co drugi dzien sobie bedę gotowała na parze ten kawałek schabiku ,zobaczymy co bedzie po takiej kuracji i potem zrobię znow wyniki:happy:

Do góry