reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Z tego co wiem, mozmna juz kupic ta szczepionke w polsce. jedyny feler to to , ze jest bardzo drgoa, kosztuje okolo 1500 zl (!!!!!)

reklama
Wiem, ze oplaca sie zaszczepic, jezeli ma sie wielu partnerow sexualnych i sie nie zabezpiecza.:tak:
hi, hi, hi to mnie raczej nie dotyczy:-D:-D:-D
No właśnie u nas też to jest nowość, a myślałam, że u Was ta szczepionka jest już dłużej w sprzedaży i coś więcej się dowiem:-).

A ja bym i tak sie taka szczepionka zaszczepila gdybym mila kase.ta czy inna ktora zabezpieczy mnie przed rakiem a ze ma sie jednego partnera to wcale nie swiadczy ze jestesmy bezpieczne bo nigdy nie wiadomo czy nasz partner nie zrobi skok w bok.Taka jest niestety rzeczywistosc.

A ja słyszałam, że to jest szczepionka dla małych dziewczynek, które nie rozpoczęły jeszcze współrzycia seksualnego...

Leika - też początkowo tak słyszałam, ale to chyba nie do końca prawda.
Iwonka - masz rację, za siebie możemy ręczyć, ale za naszych mężów:confused: Nigdy nic nie wiadomo.
A swoją córkę na pewno zaszczepię, ale na to jeszcze jest dużo czasu.

Hej kobitki! Ja tu ciągle zaglądam :-) Nie zawsze odpisze ale to dlatego, że nie zawsze zdąże. Czasami po prostu wpadne na chwilke i cos podczytam. Przed południem staram sie jak najwięcej wypoczywać póki spokój mam w domu :-D a popołudniu przeważnie mąz okupuje kompa. W nocy zas siedziec mi sie nie chce.
Nudności mnie strasznie męczą i najlepiej czuje sie w pozycji leżącej :confused:

Poza tym starsze dziewczynki chodza na różne zajęcia no i jeszcze trzeba dopilnowac odrabiania lekcji. Codziennośc po prostu.:happy:

Mam pytanko czy ktoras z Was ma w domu moze suszarke bebnowa do suszenia prania lub czy wiecie cos na ich temat:confused: Pomyslalam sobie ze musdze sobie sprawic taki sprzet bo suszenie zima ubran jest okropne.A juz nie mowiac ile wilgoci na mieszkanie idzie.
Witam nowa mame!!!!!

Iwonka my mamy suszarkę bębnową BOSHa Maxx 6 bardzo sobie ją chwalę kosztowała ok.2500 zł ( są modele tańsze) ale uważam że na tego typu sprzęcie lepiej nie oszczędzać .W końcu jest to inwestycja długoterminowa. Nie wiem o jakie dokładnie inf. ci chodzi: typowo techniczne ( wtedy z pomocą przyjdzie mój maż) czy może dotyczące samego funkcjonowania.Jeśli chodzi o naszą suszarkę , wilgoć kumuluje się w specjalnym zbiorniku, po każdym suszeniu należy go opróżnić. ( Są też z opcją usuwania wody tak jak w pralce za pomocą węża bądż wilgoć wyparowywuje na zewnątrz) Mamy opcje suszenia bawełny , materiałów delikatnych jak i sztucznych, możesz nastawićczas trwania suszenia ( z tej opcji akurat nie korzystam ) jak i określić czy rzeczy maja być wyszuszane całkowicie czy też tak jak do prasowania (leciutko wilgotne) Pojemność bębna to równowartość conajmniej trzech prań ( i jeszcze mam luz)
Jeśli masz jakieś konkretne pytanie ,to napisz :tak:

reklama
U mnie niestety przy kazdej ciązy jest coraz gorzej z tymi mdłosciami. A jak cos zjem to mama wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Z jednej strony czuje głód a zdrugiej mnie odrzuca od jedzenia. Kupiłam sobie dzisiaj herbatkę dla kobiet w ciązy przeciw mdłościom. Zobaczymy czy pomoże ;-)

Do góry