reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ha, ha, tylko jak przy tych naszych dzieciaczkach nic nie robić:confused:.
Aga - złośliwy ten twój facet ;-):-D.
A ja przeciwnie, ładuję w siebie jak najwięcej kalorii:tak:. Właśnie robię sobie wyżej wspomnianą czekoladę, a potem wybywamy na spacer.

reklama
I ja witam sie w Nowym Roku pierwszy raz! Wczoraj nawet nie mialam sily zeby cokolwiek popisac z Wami.Dzis od rana wzielam sie za porzadki i pranie.A przed chwila w telewizji w Wiadomosciach mowili o becikowym od nowego roku w Rosji to rownowartosc pensji z 2 lat pracy czyli na nasze okolo 30.000zl!!!!!!!Za kazde urodzenie dziecka a A Niemczech 25.000euro!!!!!!Normalnie Nogi mi sie ugiely!!!!!

witam w południe
Iwonka jak mogłas cos takiego napisac i nas dołowac:wściekła/y:
widze ze wszystkie wziełysmy sie za pozadki;-) ja tez od rana ze scierka latam,lodowke mam juz nawet odmrozona:tak: pranie juz wczoraj robiłam wiec mam z głowy
maje dziecie znow zasmarkane:-( i kaszle,jutro podejde do lekarza zeby go obsłuchała:eek:

Nie wiem, skad w Polsce takie informacje maja, co do becikowego w Niemczech, bo ja nic o tym nie wiem, a jestem zainteresowana tymi sprawami:tak: :tak: . Pewnie chodzi o roczna sume, ktora bedzie przyslugiwac rodzicom, po urodzeniu dziecka:tak: Od 2007 roku, kazda kobieta,ktora byla zatrudniona i zaszla w ciaza dostanie po rozwiazaniu 67% swojej placy netto, ale max. 1800 Euro miesiecznie. Wychowawczego nalezy sie wowczas tylko rok, a jezeli maz zdecyduje sie rowniez opiekowac malenstwem, dostaje bonus w postaci 3 dodatkowych miesiecy:tak: . Inne kobiety,ktore nie pracowaly, dostana niezaleznie od zarobkow meza, 300 Euro miesiecznie.
Do tej pory platny wychowawczy przyslugiwal do 3 lat i wowczas max. 300 Euro na miesiac, ale byl uzalezniony od zarobkow i czesto sie zdarzalo, iz malzonkowie przekraczali wyznaczona granice rocznych zarobkow i nie dostawali nic:no:. Moj maz sie smieje, ze gdyby wczesniej poinformowano o tych zmianach poczekalibysmy z dzidziusiem do 2007 roku:tak: :-D :-D :-D :-D

TAK NA POCZATEK SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU 2007

WITAJCIE NIEWIEM CZY MNIE JESZCZE PAMIETACIE ALE JA BARDZO SIE CIESZE ZE MAM ZNOW INTERNET, OD PONAD MIESIACA GO NIE MIALAM BO SIE PRZEPROWADZILISMY I BYL PROBLEM Z ZALOZENIEM, ALE TERAZ JEST JUZ OKI
MAM NADZIEJE ZE MOGE WAS CZASAMI ODWIEDZAC NA TYM POSCIE I NIE BEDZIECIE MIALY NIC PRZECIWKO

P.S. CALY CZAS SLEDZILAM WATEK

hej

wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!!!

ja dopiero dzis mogłam zasiąśc przed kompem, wczoraj jeszcze świetowaliśmy, więc dzis nic nie robie, bo trochę główka boli :wściekła/y::no:

CZEŚĆ WSZYSTKIM

jA DZIS CZUJE SIĘ JUŻ SI ,POSZŁAM SOBIE NA KAWUSIE DO KUMPELI,:tak: :-)

Cześć Sylwia ,pisz częściej ,ja Ciebie doskonale pamiętam bo twój młodszy synuś jest w tym samym wieku co moja Emi :tak: :tak: dziś ma dokładnie 22 miesiące i niedługo dwa latka:szok:

reklama
Do góry