reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Ja już po robocie, choć dużo tego nie było. Ale cały dzień kompik spędził w szafie, bo robiliśmy przemeblowanie. Choinka już stoi, zrobiłam barszczyk, mięsko na rolady przygotowane, ryby się rozmrażają. Po południu była moja mama i przywiozła nam paszteciki i krokiety. Właśnie sobie wcinam, pyyycha:tak::-).
A co Wy tak strasznie sprzątacie:confused::confused::confused:.

Zuzia ja piernicze sprzatanie :-D :-D sprzatam na biezaco wiec nie musze tego robic przed swietami. A jak widze, ze ludzie tyraja od rana do nocy, piora firanki, trzepia dywany tragediaaaa, co oni robia caly rok? zyja w syfie czy co? :-D :-D :-D

Ja mysle ze ta nagonka na sprzatanie przed Swietami jest wynikiem tego, ze wlasnie w tym czasie chce sie miec w domu szczegolnie czysto i odswietnie. Dlatego swiateczne porzadki zabieraja tak duzo czasu. i nie sa wynikiem tego, ze sie nie sprzata na biezaco:tak: ;-) Mnie dzisiaj zajely ze 3 godziny. Ale poscierac podloge w 80mkwadratowych, a w 30 czy 40 to tez jest roznica:tak: :tak: ;-) ;-) ;-) :-)
U nas jeszcze choinka nie stoi, ale stanie w sobote wieczorem:tak:

Ja też nie szaleję z porządkami. Staram się sprzątać na bieżąco. Mam alergię na kurz, dlatego takie megasprzątanie zwykle kończy się u mnie bólem głowy, nosa itd.
Ojejku, a jutro czekają mnie zakupy ostatniej chwili - jak ja tego nie lubięęęęęęę :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Ale sama sobie jestem trochę winna za złe rozplanowanie czasu,a raczej żadne rozplanowanie

My na szczescie zakupy mamy juz za soba! Jeden wypadzik do miasta i wszystko zalatwione, bo inaczej to bym chyba walnela w karafke przez te tlumy:szok:
Jutro maz bedzie szalal:-D z potrawami,a ja bede wszystkiego probowac:laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:

My "szalejemy" z porządkami, bo uzbierało się trochę takich bardziej "generalnych" rzeczy do porządkowania - min szafki w kuchni i pawlacz. Ale już w zasadzie końcóweczka ;-)

Jutro ostatnie zakupy :-)

No i wreszcie mamy choinkę!

Dobrej nocki!

reklama
Ja tez sprzatam na bierzaco ale i tak przedswiatami jeden dzien musze przeznaczyc na pozadki:-)

W koncu wiem co ze swiatami...jedziemy dzis do Krakowa:-)

Do góry