reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
to super!!!!
Jak tam, wszystko gotowe na jutro:confused:
Ja wlasciwie nic nie robie, oprocz klejenia uszek i pierogow, Ide do rodzicow:dry: :cool2:

A ja wszystko mam zrobione i aż się dziwię, ża tak szybko i bezproblemowo poszło. Co prawda troszkę się ograniczamy, bo nie lubię jak mi tona jedzenia po świętach zostaje, ale wszystko, co najbardziej lubię będzie.

ja wlasciwie zadowolila bym sie uszkami z barszczem i obowiazkowo groch z kapusta....to sa moje ulubione potrawy, (reszta zbedna.....hahahah)

U nas też musi być barszczyk z uszkami, ryba po grecku, z karpia w tym roku zrezygnowałam na rzecz sandacza i łososia, do tego paszteciki, jutro zrobię jakąś sałatkę. Obowiązkowo muszą być drobne ciasteczka:-). Już mi ślina cieknie:-p. A kapustę z grochem uwielbiam, ale karmię cycem, więc dla samego męża nie będę robić;-). Nawiasem mówiąc, był oburzony:laugh2:.

hahahahah...biedaczek.....
no w sumie ja karpia tez nie lubie wiec Tata kupil tez lososia:-p
Drobne ciasteczka rowniez obowiazkowo...nalepiej jak sie je samemu piecze:-) Pasztecikow nie mamy ale kasza z sosem grzybowym , kluski z makiem ,kutia sa zawsze:) Juz sie nie moge doczekac

Kluski z makiem, powiadasz. Czekam na przepisik;-):-D. U nas nie robi się klusek z makiem (choć z ciekawości chętnie bym zrobiła), kutii, kaszy z sosem grzybowym. A przecież mieszkamy nie tak znów daleko od siebi - mój rejon to śląsk cieszyński. Oprócz potraw na stole musi być sól, miód i czosnek i musowo kasa pod obrusem;-):-D.

u nas daje sie tylko sianko po obrus....jesli chodzi o przpisy to musze to skonsultowac z mama bo ona to przyzadza a ja ni umiem:sick: wlasciwie to jesli chodzi o gotowanie to ja umiem ugotowac makaron:baffled: :tak: :tak:

ide sie wykompac....bede z chwilke.....

reklama
A ja idę na chwilkę się położyć, bo coś mi plecki nawalają. Może w tym czasie kolejne nic nie robiące mamy się pojawią;-).

Do góry