reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

U mnie ładne słoneczko było nawet, ale wieje jak pieron i zimnica... A jutro ma padać. Chętnie bym wyszła na spacer, ale wszystkie mięśnie mnie bolą nieziemsko, do tego jestem na antybiotyku przez infekcję bakteryjną. Nie wiem czy jedno ma związek z drugim, ale chyba bym wolała grypę niż kolejny rzut PM... póki co ledwo chodzę a Naproxen nie działa :(

reklama
U mnie ładne słoneczko było nawet, ale wieje jak pieron i zimnica... A jutro ma padać. Chętnie bym wyszła na spacer, ale wszystkie mięśnie mnie bolą nieziemsko, do tego jestem na antybiotyku przez infekcję bakteryjną. Nie wiem czy jedno ma związek z drugim, ale chyba bym wolała grypę niż kolejny rzut PM... póki co ledwo chodzę a Naproxen nie działa :(

Szybkiego powrotu do zdrowia!

A my mamy jakiegoś wirusa z przedszkola... jedna panna od wczoraj goraczka w okolicach 40° i czekam tylko aż reszya dołączy [emoji849]

A my mamy jakiegoś wirusa z przedszkola... jedna panna od wczoraj goraczka w okolicach 40° i czekam tylko aż reszya dołączy
emoji849.png

Zdrowia dla małej panny i reszty Twojej ekipy! Od jesieni do marca to prawie wszystkie dzieci coś
złapią i zaczyna się horror. Na szczęście zwykle nie są to poważne infekcje, ale i tak każda matka siwieje z strachu.

A dziewczyny mam takie pytanie, już kiedyś poruszyłam ten temat, ale wciąż nie jestem pewna. Mój syn skończył rok. Jest na piersi. Zjada jogurty i inne wyroby mleczne, nie ma uczulenia. Po roku dawałyście dzieciom zwykłe mleko krowie czy mm? Jeśli mm to które polecacie?

A my mamy jakiegoś wirusa z przedszkola... jedna panna od wczoraj goraczka w okolicach 40° i czekam tylko aż reszya dołączy [emoji849]

Zdrówka!!

Zdrowia dla małej panny i reszty Twojej ekipy! Od jesieni do marca to prawie wszystkie dzieci coś
złapią i zaczyna się horror. Na szczęście zwykle nie są to poważne infekcje, ale i tak każda matka siwieje z strachu.

A dziewczyny mam takie pytanie, już kiedyś poruszyłam ten temat, ale wciąż nie jestem pewna. Mój syn skończył rok. Jest na piersi. Zjada jogurty i inne wyroby mleczne, nie ma uczulenia. Po roku dawałyście dzieciom zwykłe mleko krowie czy mm? Jeśli mm to które polecacie?

Moja cora też jest na piersi a ja już podaję mleko krowie np do kaszek jakichś placuszkow czy coś. Jak skończymy za kilka miesiecy przygodę z kp to myślę że nie będę wprowadzać mm.

Ja zaczęłam wprowadzać mniej więcej około 14 miesiąca mleko zwykle z kartonu tłuste (minimum 3,2%). Sprawdziłam reakcję brzuszka i nie było problemu.

Niby tak zalecają, że jeśli dziecko do roku ssie cycucha to po odstawieniu nie trzeba podawać juz mm jeśli chetnie je przetwory mleczne. My odcycuchowani od około 2 tygodni i tez nie podaje mm. Tylko z tym, ze maly ma już 2 latka. Poza tym rano i wieczorem je kaszki owocowe te, które wymagają dodania wody. One też w zasadzie mają w składzie mleko modyfikowane. Przetwory mleczne je. Już dawno podawałam kakao. Nic się nie działo.

Pediatra mi mówiła że te mleka mm to tylko 1 i 2 mają sens, bo to dla tych maluchów do roku i jak cyc nie wystarczy to jest ok.
Ale po roku już dzieci z reguły dają radę ze zwykłym mlekiem więc te mm nr 3 i 4 to tylko trzepanie kasy.

Pediatra mi mówiła że te mleka mm to tylko 1 i 2 mają sens, bo to dla tych maluchów do roku i jak cyc nie wystarczy to jest ok.
Ale po roku już dzieci z reguły dają radę ze zwykłym mlekiem więc te mm nr 3 i 4 to tylko trzepanie kasy.
Może i tak ale jak dziecko niejadek albo konserwatywny co do swoich ulubionych potraw[emoji12] to i ta 3 i 4 mm trochę pokryje zapotrzebowanie na niektore witaminy w diecie.

reklama
Do góry