reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dobra dziewczyny jak radzicie?
W wakacje kończy mi się umowa więc zostaję na bezrobociu na rok.
Czy lepiej zarejestrować się jako bezrobotna (i meldować się co jakiś czas na rozmowach o pracę, której nie chcę), czy lepiej podczepić się pod ubezpieczenie męża?

Chodzi o to żebym miała ubezpieczenie jakby co.
Myślę że lepiej pod męża jeśli pracy nie szukasz.Ja też tak jestem bo akurat nie szukałam pracy a denerwował mnie ten cały PUP i co chwilę podpisywanie i pytanie o pracę.

reklama
Hej dziewczyny to może i ja dołączę 🙂 też bezrobotna prawie 14 lat z przerwami😞Syn urodzony w wieku 20 lat po niecałych 3 latach drugi syn.Jak młodszy poszedł do przedszkola to pracowałam trochę.Ostatnio byłam nianią i zaszłam w długo oczekiwana i upragniona ciążę o którą starałam się ponad 2.5 roku.Udalo się i mam w domu teraz 10 miesięczna córeczkę.Takze znowu w domu kilka lat zanim pójdzie do przedszkola bo do żłobka jakoś nie chce dawać🙂
I tak właśnie szlag mnie już trafia z tym siedzeniem w domu.Pogody nie ma i depresja chyba mnie dopadnie.

Gratulujemy dziewczynki do kompletu!
Po to jesteśmy żeby się wspierać. Odganiamy wzajemnie czarne myśli, a sio!

Z przerwami to już 12.5 roku... ale łącznie przerw miałam prawie 2 lata bo chodziłam po ścianach w domu :D A teraz to mi już totalnie bije - jakby nie druty i szydełko to bym kogoś zamordowała :p
Też chciałam trzecie - synka do kompletu, ale teraz jedyne co mi zostaje to adopcja :) A to też dopiero jak Kaja się ogarnie a ja wrócę chociaż na trochę do pracy żeby się z domu wyrwać i kota nie dostać :)

To ja też dołączę od 3 lat siedzę w domu teraz jestem w 19 tygodniu ciąży więc kolejne lata przede mną. Mam dwóch synów prawie 7 lat drugi 3 i teraz w brzuszku prawdopodobnie córeczka

To ja też dołączę od 3 lat siedzę w domu teraz jestem w 19 tygodniu ciąży więc kolejne lata przede mną. Mam dwóch synów prawie 7 lat drugi 3 i teraz w brzuszku prawdopodobnie córeczka
Gratuluję [emoji4] jak się czujesz w ciąży?

Ja też o sobie nic jeszcze nie napisałam [emoji51]
Mam dwójkę dzieciaczkow, mam prawie 24l, syn w maju skończy 6lat, córeczka ma 7msc [emoji4]

Dziękuję to taki nasz mały cud bo synów nie miałam okazji nosić w brzuszku i wszyscy twierdzili że nie mogę mieć dzieci a jednak...
A teraz czuję się już dobrze chociaż mdłości wieczorne czasami łapią i ciągle miętowy tik tak w buzi bo mam taki okropny smak ale nie jest źle bo pierwsze 15 tygodni miałam ciężkie
Gratuluję [emoji4] jak się czujesz w ciąży?

Ja też o sobie nic jeszcze nie napisałam [emoji51]
Mam dwójkę dzieciaczkow, mam prawie 24l, syn w maju skończy 6lat, córeczka ma 7msc [emoji4]

reklama
Do góry