reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć. U mnie pogoda taka sobie. Nie śpimy od piątej. Dziś wizyta u lekarza... Lenia mam ale muszę się uczuć do kwietniowych egzaminów. Potem tylko obrona i wsio :)
Ameliee, częściej będziesz mężusia miała przy sobie ;)
Kasia-matiy u mnie tak samo imprezy komunijnej nie będzie ;). Miłego dnia!

reklama
Lena - sama bym chętnie kupiła taką przyczepkę ;-)

Amaliee - nawet nie wiesz jak ci zazdraszam ;-) nie dość że nad może to jeszcze od teściów daleko ;-)

przerażacie mnie tymi komuniami :-( no ale ja syna nawet nie chrzciłam więc póki co to mnie nie dotyczy, a imprezy pewnie i tak bym nie robiła ...

ale dziś ponuro i szaro, na dworze chyba dziś tylko 6 stopni będzie ... brrrr :baffled: zbieram się z Natanem na Skaczące Nutki
Na skączące nutki trzeba się zapisywać???

tak, składasz deklarację w sekretariacie TOKu, ale możesz przyjść na zajęcia i dopiero wtedy złożyć deklarację ;-) nie musicie też chodzić cały czas, zasada jest taka że po 3 nieobecnościach skreślają ale pani Basia nie wykresla od razu i czeka na wiadomość od rodziców, jak dziecko chore to też inaczej wiadomo ;-) fajnie by było jakbyście przyszli z Gają :-)

Amaliee to gdzie teraz będziesz mieszkać??
Jak jest u Was z rezerwacjami sali na komunie??Nie uwierzycie ale ja Gai juz zarezerwowałam na 2019 bo nie ma miejsc, jakaś paranoja;(

My dla Filipa znalezlismy sale w marcu 2013, a komunia w maju 2014. Ale jedyną jaką znalezlismy to remiza w wiosce obok.Lokale zarezerwowane juz do 2017 są.
Przyjecie robimy, ja początkowo chcialam tylko my, dziadkowie i chrzesni, ale Ł chcial tak jak u nich "tradycja" ze cale rodzenstwo mamy i taty komunisty dodatkowo.

My dla Filipa znalezlismy sale w marcu 2013, a komunia w maju 2014. Ale jedyną jaką znalezlismy to remiza w wiosce obok.Lokale zarezerwowane juz do 2017 są.
Przyjecie robimy, ja początkowo chcialam tylko my, dziadkowie i chrzesni, ale Ł chcial tak jak u nich "tradycja" ze cale rodzenstwo mamy i taty komunisty dodatkowo.
U nas będzie ok 40 osób i to tylko najbliżsi, wiec w domu nie pomieszczę.
A co do szkoły to ja już zarezerwowałam miejsce w muzycznej, Gaja zaczyna grać na skrzypcach. Więc ogólnie staram się nie planować co ma być to będzie:)

Cześć!Ale wątek rozkręciłyście bo jak ostatnio napisałam długo była cisza.
Pisałyście o przedszkolach,ja małą zapisałam do takiego co na podstawie projektu z unii powstać ma dla dzieci z wadami mowy(moja ma opóżniony rozwój,mówi gł.po swojemu),59/30 miejsc jest.Jakby co to mam też złożyć w państwowych,może to że jesteśmy wielodzietni coś pomoże a jak nie to trudno,kolejny rok w domu a jej jak najbardziej potrzebny jest kontakt z rówieśnikami żeby zaczęła prawidłowo mówić.Zapisałam ją na za tydz. do logopedy,tam mają terapie dla dzieci to jakby co coś pomoże.

reklama
Heja. Kasia moj pierworodny dlugo K, G nie wymawiał i wielu innych głosek. w sumie to on do 5 urodzin nie mowił po naszemu. rozumialam go tylko ja.
Do logopedy smigamy nadal. z dwoma panami. Filip nie mowi R, i z nawyku sepleni. wszystkie gloski są juz wywolane, ale zapomina ich uzywac w rozmowie. Oskar mial seplnienie miedzyzebowe. w miedzy czasie bylo wywolywane poprawne L. Obecnie zamiast L wszedzie jest R.

Do góry