reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć. U mnie pogoda taka sobie. Nie śpimy od piątej. Dziś wizyta u lekarza... Lenia mam ale muszę się uczuć do kwietniowych egzaminów. Potem tylko obrona i wsio :)
Ameliee, częściej będziesz mężusia miała przy sobie ;)
Kasia-matiy u mnie tak samo imprezy komunijnej nie będzie ;). Miłego dnia!

reklama
Lena - sama bym chętnie kupiła taką przyczepkę ;-)

Amaliee - nawet nie wiesz jak ci zazdraszam ;-) nie dość że nad może to jeszcze od teściów daleko ;-)

przerażacie mnie tymi komuniami :-( no ale ja syna nawet nie chrzciłam więc póki co to mnie nie dotyczy, a imprezy pewnie i tak bym nie robiła ...

ale dziś ponuro i szaro, na dworze chyba dziś tylko 6 stopni będzie ... brrrr :baffled: zbieram się z Natanem na Skaczące Nutki
Na skączące nutki trzeba się zapisywać???

tak, składasz deklarację w sekretariacie TOKu, ale możesz przyjść na zajęcia i dopiero wtedy złożyć deklarację ;-) nie musicie też chodzić cały czas, zasada jest taka że po 3 nieobecnościach skreślają ale pani Basia nie wykresla od razu i czeka na wiadomość od rodziców, jak dziecko chore to też inaczej wiadomo ;-) fajnie by było jakbyście przyszli z Gają :-)

Amaliee to gdzie teraz będziesz mieszkać??
Jak jest u Was z rezerwacjami sali na komunie??Nie uwierzycie ale ja Gai juz zarezerwowałam na 2019 bo nie ma miejsc, jakaś paranoja;(

My dla Filipa znalezlismy sale w marcu 2013, a komunia w maju 2014. Ale jedyną jaką znalezlismy to remiza w wiosce obok.Lokale zarezerwowane juz do 2017 są.
Przyjecie robimy, ja początkowo chcialam tylko my, dziadkowie i chrzesni, ale Ł chcial tak jak u nich "tradycja" ze cale rodzenstwo mamy i taty komunisty dodatkowo.

My dla Filipa znalezlismy sale w marcu 2013, a komunia w maju 2014. Ale jedyną jaką znalezlismy to remiza w wiosce obok.Lokale zarezerwowane juz do 2017 są.
Przyjecie robimy, ja początkowo chcialam tylko my, dziadkowie i chrzesni, ale Ł chcial tak jak u nich "tradycja" ze cale rodzenstwo mamy i taty komunisty dodatkowo.
U nas będzie ok 40 osób i to tylko najbliżsi, wiec w domu nie pomieszczę.
A co do szkoły to ja już zarezerwowałam miejsce w muzycznej, Gaja zaczyna grać na skrzypcach. Więc ogólnie staram się nie planować co ma być to będzie:)

Cześć!Ale wątek rozkręciłyście bo jak ostatnio napisałam długo była cisza.
Pisałyście o przedszkolach,ja małą zapisałam do takiego co na podstawie projektu z unii powstać ma dla dzieci z wadami mowy(moja ma opóżniony rozwój,mówi gł.po swojemu),59/30 miejsc jest.Jakby co to mam też złożyć w państwowych,może to że jesteśmy wielodzietni coś pomoże a jak nie to trudno,kolejny rok w domu a jej jak najbardziej potrzebny jest kontakt z rówieśnikami żeby zaczęła prawidłowo mówić.Zapisałam ją na za tydz. do logopedy,tam mają terapie dla dzieci to jakby co coś pomoże.

reklama
Heja. Kasia moj pierworodny dlugo K, G nie wymawiał i wielu innych głosek. w sumie to on do 5 urodzin nie mowił po naszemu. rozumialam go tylko ja.
Do logopedy smigamy nadal. z dwoma panami. Filip nie mowi R, i z nawyku sepleni. wszystkie gloski są juz wywolane, ale zapomina ich uzywac w rozmowie. Oskar mial seplnienie miedzyzebowe. w miedzy czasie bylo wywolywane poprawne L. Obecnie zamiast L wszedzie jest R.

Do góry