reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Hej. U nas dziś w nocy gorączka... mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie bo w week mam szkołę, a T ma dyżur, po za tym w weekendy nie chce po dyżurnych lekarzach z małym chodzić.
Justa, zdarzyłam nadrobić co tam napisaliście już ;) Witam cieplutko :*
Kasia-matyi, to ja pisałam, a Justa to cytowała :p Ja bardziej pamiętam Cię z mam jedynaków aniżeli z twgo wątku, a uwierz mi na nim jestem baaardzo dlugo jakies 4 lata. Zmykam kawę sobie zrobić bo od 3 w sumie nie śpię... Miłego dnia!

łoł nie zauważyłam jakoś ;-) na jedynakach tez się trochę udzielam, ale tutaj więcej no i w sumie zaczęłam właśnie tu ;-) no ale nie jestem na nim tak długo jak ty ;-) chyba w tamtym roku zaczęłam bo wcześniej siedziałam tylko na forum prawniczym i pomagałam mojemu M w sprawie sądowej ;-) potem zaczęłam pisać tu i nagle się tego narobiło bardzo dużo i się okazało, że codziennie muszę coś napisać ;-) jak nie tu to tam ;-)

Kasia-matiy życie mnie pochłonęło na pewien czas, teraz zatęsknilam, więc wróciłam. Nie samym bb człowiek żyje. Teraz mamy jedynaków to raczej mamy w ciąży, starające soe lub mamy kolejnego malucha hehehe :)

Dzien dobry;-)
U nas dzis w koncu piekna pogoda, spalismy do 6.50 Bartek zaszalal:-DŁ wlasnie wyszedl do pracy. O 12 wychodzimy z Bartkiem bo maja byc wynki w przedszkolu, oby sie dostal
Fanta, zdrowka dla Dudusia:tak:poczytywalam mamy na jedynkach i faktycznie jest tak jak piszesz:-Dja znowu im Bartek straszy tym pewniejsza jestem ze zostanie sam. Nie lubie siedziec w domu i na sama mysl o zaczynaniu od poczatku slabo mi:-pa Ł nawet w zartach nie chce slyszec mowi ze jesli mi kiedys odbije i zechce kolejne dziecko bede musiala szukac innego faceta bo nie z nim takie numery:-D

no oprócz mnie, i pewnie jeszcze długo się to nie zmieni ;-) teraz mamy takiego doła finansowego że chyba faktycznie już gorzej być nie może ... gdzie w tym wszystkim drugi maluch :baffled:

u nas wynik z p-la będą 30 kwietnie jestem w trakcie składania papierów ... trzymajcie kciuki bo już mam dosyć, poszłabym do pracy żeby rodzine wspomóć i przestać się o chleb martwić, ale nie mogę bo mi syna do p-la przyjąć nie chcą ... nie mam normalnie siły już do tego, a kobitki sobie po znajomości załatwiają :-( a potem babcie o 13 zabierają do domu żeby nie płacić, mnie nie ma kto dziecka zabrać i muszę go zapisać na 9h .... a za rok zerówka i ciekawe co będzie bo już teraz widzę że problemy są bo brak miejsc i w szkołach i przedszkolach, wnerwiają mnie te kampanie wmawiające nam że posłanie 6-latków do szkoły to taki super pomysł i szkoły są na to gotowe, a taki guzik jak są jak miejsc nie mają bo dzieci za dużo, o reszcie nei wspomne ... ale puszczą potem jakiś filmik z 6-latkami co cieszą się ze szkoły i pokażą jakąś wzorcową szkółkę pewnie prywatną i będą wciskać nam kity!!! ale ja już wymyśliłam że jak mój skończy 6 lat to załatwię od psychologa żeby do szkoło poszedł rok później ;-)

Ja boje sie ze Bartek sie nie dostanie, niby zapisany jest od 8 do 17 ale kto wie, spelnia tylko 2 warunki:sorry2:a pierwszenstwo maja samotne mamy, rodziny wielodzietne, niepenosprawni itd ale zobaczymy jak to bedzie. Mam nadzieje ze sie dostanie bo ja musze isc do pracy, ciezko z jednej wyplaty wynajmowac mieszkanie i zyc:sorry2:
Kasia u nas jesli 3 latek sie nie dostanie to jako 4 latek niestety tak samo, bardzo rzadko zdarzaja sie wyjatki

Ostatnia edycja:
no włąsnie tego boję się najbardziej :-( co prawda Natan był na liście rezerwowej i pani kazała nam o tym wspomnieć, my w zasadzie spełniamy 3 warunki bo jest jeszcze specjalna sytuacja którą może uwzględnić pani dyrektor, u nas są to bardzo niskie dochody i brak możliwości podjęcia opieki przez dziadków :-( sytuacja materialna u nas jest teraz bardziej niż fatalna więc muszę iść do pracy, ale nie mam jak :-(

Kasia u nas nie slyszalam o specjalnych sytuacjach, u nas tez srednio z kasa pewnie dalibysmy rade zyc tak jak teraz ale ja chce juz wyjsc do ludzi, mam dosc siedzenia w domu:-p
No i Bartek sie dostal i to do tego na ktorym nam zalezalo:-D:-Dw maju bedzie otwarty dzien dla nowych dzieciaczkow

reklama
super :-) ale ci zazdroszczę, u nas to praktycznie nie ma szans, wszędzie po 80 dzieci na listach rezerwowych :-( wieść gminna niesie że kobiety z sąsiedniej gminy co pracują u nas w urzędach sobie pozałatwiały miejsca bo tak im wygodniej od razu po pracy sobie dzieciaczka zabiera, ich przedszkola puste a my nie możemy dzieci zapisać :-( taki los ... w tamtym roku koleżanka miała córę na 1 miejscu na liście rezerwowej a troje innych dzieci zostało przyjętych ...

u nas jest 10 pkt jeśli jeden rodzic pracuje na pełny etat, 5 pkt jeśli zapisujesz na więcej niż 8h i 5 pkt - szczególna sytuacja uwzględniona przez panią dyrektor (coś takiego mniej-więcej) ... samotna mama z wejścia dostaje 25 pkt a jeśli oboje rodzice pracują to 20 pkt ... liczę na to że ludzie jednak pozapisują na 5h ... a mieli zmienić przepisy, że ci co mają zasiłek z MOPS będą mieć pierwszeństwo przed pracującymi :-(

Do góry