reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hejj
Głowa mi peka,,u mnie wiatr pizga,,,pogoda jakas jesienna i pewnie cisnienie mnie dobija..
nawet na angilski nie skoczylam,bo sil nie mam...

dominisia witaj,milo cie poznac..goscic...

kasiu stówka super sprawa..i z pracka,,,super,,fajnie weekend ci sie zaczal..

eko dobrze ze juz lpiej i przeszlo...

amaliee oczywiscie pochwalisz sie wyborem sukni...:)))

reklama
Koralikowa ja od wieków najbardziej polecam na ból głowy pić dużo wody :tak: niektórzy by się zdziwili jak często to pomaga ... okazuje się że odwodnienie jest najczęstszą przyczyną bólów głowy, oczywiście mówię o małym odwodnieniu czyli o tym że pijemy za mało wody w ciągu dnia :-) ... ale jak problemy z ciśnieniem to oczywiście pomoże tylko w niewielkim stopniu, ale ponoć herbata z lukrecją obniża ciśnienie ... no i można uciskać okolice oczu (łuk brwiowy) stopniowo coraz dalej i kilka razy powtórzyć... to naprawdę pomaga :tak:

Z tego co wiem jednym z objawów zatrucia salmonellą jest ostra biegunka czego mój syn nie miał.Pediatra powiedziała,że gronkowca też można złapać w m.in. lodach.Na szczęście trwało to wszystko 2 dni.Co do lodziarni to jest sprawdzona,nawet przez nas,bo latem zawsze kupowaliśmy tam,ale nas zawiodła.Także koniec z lodami,sama będę się bała już zjeść loda z tamtej i z jakiejkolwiek lodziarni. Byliśmy na dworze,A.myślał,że mały od razu z chęcią usiądzie na rower i będzie jechał kilometry,a ten dosłownie chwilkę pojeździł i już chciał zejść,bardziej interesowały go kamyczki i patyczki na ziemi.No,ale dla mnie to nie dziwota,wszystko ma swoją kolej.Przyjdzie czas i na rower :-)

Hej kobietki.
Przyznawać się,która zakosiła mi słonko,
i co najmniej 5 stopni z termometra
sorry2.gif
.

Aga mój m.wczoraj mi wspominał,
że nawet do 25 stopni ma być w przyszłym tygodniu.

Pochmurno,i jakoś tak drętwo na dworku.
Mieszkanko sobie posprzątałam,dwa prania zrobiłam.
Zaraz wyjdę na jakieś drobne zakupy,
bo większość zrobiłam wczoraj.
Maciek mnie morduje,żeby mu piernika upiec,
i chyba zrobię,chociaż nie chce się.
M.w pracy,Maciek poszedł do moich rodziców,
a Emil w lego urzęduje.

Miłego weekendowania.

Piękna suknia Ameliee, bardzo podobają mi się w sukniach odkryte ramiona :-)

Ekomama powiem szczerze, pierwszy raz w życiu słyszę aby ktokolwiek zaraził się gronkowcem poprzez lody, coś się chyba pomyliło tej twojej lekarce, popieram w tej kwestii Ameliee. Poza tym zatrucie salmonellą to nie tylko biegunki ale także wymioty, jak np. przy "jelitówce". A większość ludzi ma już w sobie gronkowca który jest uśpiony a u niektórych się uaktywnia i wtedy pozbyć się go jest niezwykle trudno. A co do lodziarni to no cóż, nawet najlepsze czasem zawodzą :( poza tym jest dopiero początek sezonu.

Byliśmy dzisiaj z Natem na pierwszej wizycie u dentysty i muszę powiedzieć że jestem z mojego synka bardzo dumna :tak: szokiem było dla mnie to że nie wpuścili mnie do gabinetu :szok:, takie mają zasady ... ale dentysta dał rękę Natanowi, przywitał się z nim i mój synuś poszedł z panem nawet się nie oglądając za mamą, pokazał wszystkie ząbki (co w domu graniczy z cudem) i ani razu nie zawołał "mama". To chyba jednak dobra metoda, żeby mama nie wchodziła z dzieckiem do gabinetu, bo tak to by na 100% uciekł do mnie na ręce i nic by nie wyszło z wizyty. Jestem z niego bardzo dumna i powiedziałam że w nagrodę może sobie coś kupić ... oczywiście chciał samochód :-D wybrał sobie fajnego machboxa w Tesco i teraz się z nim nie rozstaje :-D a mamusia za znalezioną stówkę kupiła dekoder, bo nam w poniedziałek wyłączają sygnał i myślałam że zostaniemy bez TV ... no ale najważniejsze że wszystkie ząbki Natek ma zdrowe i piękne, co też mnie zdziwiło bo słodycze to moje dziecko lubi ale myć już zęby to nie bardzo :-D

Przesyłam wam kolejnego boćka :happy:

Zdjęcie0385.jpg

(nie wiem co zrobić żeby ta fotka była większa :no:)

Załączniki

• Zdjęcie0385.jpg
    Zdjęcie0385.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Do góry