reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie;-)
My po spacerze wyszlismy o 10 wrocilismy po 12, Bartek zasnal w wozku i spi do teraz:tak:A i mam w koncu kolezanke do spacerow, ostatnio kupila na tablicy kurtke po Bartku i okazalo sie ze mieszka 2 bloki przed nami, wczesniej jej nie widzialam bo mieszkala w Anglii. Ocyzwiscie na spacerze bylam z wozkiem bo nie chce zeby Bartek biegal i ocieral siusiaka, wiadomo buntowal sie ale dalismy rade.
Widze byl temat zoo, my najblizej mamy w Zamosciu tylko 60 km mamy, planujemy w wakacje zabrac Bartka akurat problemu nie bedzie bo w piatek za 3 razem Ł zdal prawko;-)
As wlasnie my mamy rivanol tez ciezko z moczeniem ale dajemy rade do tego syrop biseptol a za tydz kontrol:tak:
Wiolunia u nas stulejka niestety spora wg naszej pediatry sie nie cofnie ale czekamy gdy skonczy 2 lata pojdziemy do chirurga, ostatnio slyszalam o kremie ktorym sie smaruje 3 mies jesli nie pomaga kolejne 3 i dopiero niby wtedy zabieg ale zobaczym jak bedzie:dry:
Amelie dla mnie zdecydowanie te 1, mamy podbny styl tez nie lubie tych oklepanych;-)Obraczki tez macie swietne, tak samo nie lubie zoltego zlota:-pmy na razie bez obraczek, moze za jakies 2 lata pomyslimy o slubie:-ppiersciinek zareczynowy mam zloty ale nie tragiczny biorac pod uwege to ze zlota nie lubie:-Dsuknie slubne lubie tylko proste w tym stylu http://slubella.pl/wp-content/uploads/2011/02/suknia-slubna-maciej-zien-9.jpg, te wszytskie szerokie kompletnie nie moja bajka
Aguska daj znac co z Bartkiem

reklama
Mam chwilkę wolnego, więc zaglądam.
Mały nie spał, czekam na T, potem jakieś zakupy i zleci ;-).
Ekomama, współczuję. Zdrówka dla pociech! Jak znajdziesz chwilkę, to zaglądaj i pisz co u Was. Ściskam!
Ameliee, o gusta nie należy się spierać ;-). Teraz jest coraz większy wybór jeśli o zaproszenia chodzi i cały ten ślubny cyrk :-D. Ja swój jakoś przeżyłam, mam nadzieję, że Ty swój również przeżyjesz, a za kilka lat się z tego całego galimatiasu śmiała :tak:.
Kasia, dzieci kosztują, wyjścia kosztują, kosztuje wszystko, a czasem lepiej sobie odżałować i zaszaleć wychodząc co zoo. Ale to jest tylko moje prywatne zdanie. Ładny bociek.
Anula, gratki dla chłopa :tak:. W końcu się udało, teraz będziecie szaleć i jeździć. Suknia fajna, prosta ala grecka :-).
Mi znów podoba się taka:
http://lula.pl/lula/56,111788,11357960,Suknie_slubne_Allure___kolekcja_jesien_2012.html
żałuję troszkę, że nie poszłam w białej sukni do cywilnego, bo nie wypada i było robione na łapu capu. Ale co tam
:-D:-D:-D
Aguska, daj znać jak wrócisz.

Hej z Bartkiem w miare ok dostaliśmy syropek i powinno przejść a jak nie to do kontroli w piątek
jakieś dziecko musiało nakasłać na Bartka :sorry2:

U nas dziś pięknie aż się nie chciało wracać do domu:-D
fanta no kawał drogi między nami:-Dtroche piasku:-Dmoże być:-p:-D;-)
Ekomama zdróweczka ponoć jakiś wirus panuje przed nami u lekarza akurat dwoje dzieci miało jakąś wirusówke:confused:
Anula fajnie że masz nowa koleżanke do spacerów zawsze tak raźniej:tak:ja swojemu póki co nic z siurkiem nie robie bo on nie daje:no:
Kasia fajny ten bociek:tak:

Amalie jeśli chodzi o suknie to jak jest lejący lekko rozkloszowany fason to szerokich bioder nie widać:no:bo jest odcinana w talii
Sama musisz po przymierzać bo nie zawsze to co nam się podoba i nam się wydaje że będzie ok nam pasuje można się zdziwić;-):-D

My już na tatusia czekamy mały marudny nie chce jeść eh...

fanta owszem, ale jak ci brakuje kasy dosłownie na wszystko, to masz w nosie takie wypady jak ZOO czy inne przyjemności, chciałam dzieciakom zrobić frajdę na dzień dziecka ale wygląda na to że trzeba będzie odpuścić ... czasem też bym sobie chętnie zaszalała ... dzisiaj zaszalałam, zrobiłam zakupy za prawie 40 zł :no: a w sumie nic nie kupiłam, same podstawowe produkty .... no i portfel zaświecił pustkami a nie wiadomo kiedy jakaś kasa wpadnie ... normalnie oszaleć można ... zimna woda, chyba że sobie zagrzejesz w czajniku, kupowanie rzeczy którym się kończy terminacja bo wtedy taniej, wyszukiwanie w lumpeksach ciuchów dla siebie i dziecka, to dopiero szaleństwo! kupiłam synkowi body i spodnie dresowe dla starszego za całe 1,60 zł, były fajne buciki ale te już kosztowały 15 zł czyli dla mnie to już górna, nieosiągalna półka ....
dobra, bo się znowu zaczynam nakręcać, niech mnie która palnie w łeb :-D bo w końcu już wam całkiem obrzydnie ta moja wieczna paplanina :-D ... w każdym razie ten mój "niedoszły" ma takie powiedzenie: "musi być źle żeby było dobrze" i tego się trzymam, że w końcu los musi się odmienić :tak:

Amelie, ja tak pokazuje co mi sie podoba ale kto wie jak na mnie by lezala, moze za jakis czas sie przekonam:-pnapewno cos fajnego znajdziesz, czasami na wieszaku srednio wyglada a super sie wyglada i odwrotnie:tak:
Agus, oby syrop pomogl:tak:my tez teraz z siusiakiem nic nie robimy.
Kasia, u nas tez z kasa ciezko ale napewno nie az tak. Doczytalam ze potrzebujesz ubranek, ja niestety nie mam bo moj nosi na 92 ale na fb sa grupy na ktorych mamy oddaja ubranka potrzebujacym.

My bylismy w rossmannie bo promocja byla na mleko nestle junior kupujac 2 dostawalo sie 3 gratis;-)
i w naturze promocja na zielone pampersy bo Bartek po innych ma brzydka pupe. I poszlo ponad 70 zl:sorry2:

hejaaa
No jestem w mega szoku,juz dawno nie mialam do nadrobienia 2 stron:szok:....

Taa u mnie dzis leje,lało,,ale ciepło...choc slonka chwile bylo..

fancia a ty co steskniona za mna?? hee...no spoko,makaron nie trafil w moje okna...

Bodzia super ta lala..i zmawienia rob rob...

Aguska co lekarz powiedzial,zapewne bedzie na drugiej stronie odpowiedz...he

Renia wow grilek,,super,ze masz gdzie...ja mam siostre na wsi,tesciowa i tate...aa robie komunie na wsi,,wieccc zakonczys ie grilkiem oczywiscie...

Justa noo zazdraszczammmm ze ty juz po.....ja mam teraz od weekendu intensywne 3 tygodnie,wiecznie kosciol,msze,spowiedzi,itpppp...az do bialego tygodniaa...wiec jak zaczne teraz 20 kwietnia to koncze jakos 18 maja...o jaaaaaaaaaa.....:shocked2:

No dobra jestem na pierwszejs tronie,,takze moge sie powtorzyc heee...

Amaliee a skoro zyjesz dobrze z tesciowa,to moze ja popros aby z toba po suknie pojechala hmm??

fanta ło matko ja przeczytalam ze ty Juste posuniesz w krzaki:-D:szok::sorry2:.....jacie głodnemu chleb na mysli...heh ja dwa tyg bez chłopa..

Justa fancia aga ja tez chce w krzaki z czyms procentowym,heeee

fancia do mnie masz blizejjjjjj:))))))) i tez nad morze.....

eko jejciu zdrowka,,dobrze ze jutro lekarz....

anula super,ze juz prawko macie,tzn twoj ma,teraz jezdzic,,,tzn jeszcze lac do baku,hee

Zem jzu nie wiem co mialam napisac....musze byc na biezaco bo,,ufffff az sie spocilam...hyhhh

Spać nie moge...Kolezanka urodziła synka i okazało się, ża ma wade serduszka nie do wylrycia w ciąży...Prosze módlcie się za Małego, żeby zadziwił lekarzy i wrócił do domu...

reklama
Heja. wstalismy dziś o 7.25. a chlopaki autokar mają o 7.45. ale trzeba ich dowiezc.. bo on 3 km oddalon od nas. szybki dziś ten nasz poranek byl. ha.. ale zdązyli :)

teraz budze sie kawą.

choroba mnie bierze ;/ nos zatkany i to nie przez alergie, bo i zatoki bolą i zielona wydzilina splywa z oczu, przez nos do gardla. czuje sie jakby mi ktos po twarzy przejechal.A jutro mam do dentysty ;/

na 15.30 dziś z F na zajecia z psychologiem. na bank znowu do chinczyka bedą chcieli zajsc :) U nas chinczyk to jak kosciol dla fanatyka religijnego :)

Kasia ja tez po lumpeksach chodze. U mnie to juz jak nalozg. Sklepowych rzeczy nie posiadam w ubraniach, no chyba ze chlopaki dostaną od kogoś, lub coś dla Ł.. Bo jemu spodnie ciezko doprac bo ma dosc wydatny zadek.
Buty chlopaki albo dostają od kogoś w spadku, albo na ciuchach znajduje. ofkors nie mogą być jakies ,mocno zdeptane bo mną wtedy telepie.Sobie tez czesto znajduje jakies laczki.I ani sie tego nie wstydze. Niedawno kolezanka moja stwierdzila ze ona niewierzy ze moje dzieci oprocz bielizny mają wzystko ciuchlandowe. bo za modnie wyglądają :)
Niema sie czego wstydzić..

a zakupuy jedzeniowe?? Ja tylko widze promocje, wyprzedarze, 5 razy oblicze co mi sie bardziej oplaca kupić czego nie..tezx cierpimy na ciągly brak kasy, bo i musimy oddawac dlugi ktore mamy, musze jezdzić czesto do B-stoku z chlopakami, a to coś w szkole, a to w p-lu. buty sie porwą, coś sie polamie.. auto sie zepsuje.. i kurde.. jak tu powiedzcie odlozyc kase na komunie Filipa???

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry