reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam :-) ale pięknie słoneczko świeci :tak:

wiolunia sorki, ale tak po prostu z twojej wypowiedzi wynikało właśnie że bierzecie antybiotyk na grypę, a wiem, że sporo ludzi bierze antybiotyki z byle powodu ... ale jak tak głowa boli to ewidentnie zatoki :tak: ja mam z tym problem non stop, ale bardzo pomagają plastry rozgrzewające na czoło na noc

bodzinka dużo zdrówka życzę, będzie dobrze, ja też boję się szpitali ale czasem jak mus to mus ... tak przynajmniej dopilnują i w razie Wu będziecie na miejscu ... trzymam za was kciuki żeby szybko przeszło :-)

Lena a do którego przedszkola zapisałaś małą ?

Koralikowa ja Natanielowi od jakiegoś czasu na takie przeziębienia (kaszel, katar, i jakiś stanik podgorączkowy) podaję Lipomal, bardzo nam się sprawdza :-)

Japaneczka zdrówka życzę :-)

P.S u Nataniela na razie brak jakichkolwiek objawów zatrucia :baffled: ale po tylu dniach to już chyba faktycznie nic mu nie będzie, trochę się przestraszyłam ale na szczęście nie zjadł tego listka ... uff ... wszystkie zęby już ma a paluchy zaczyna do buzi pchać .. no szok normalnie :confused: ... próbowaliśmy dzisiaj na zajęcia pójść (chociaż katar nadal ma) ale odwołali :-( ... od razu mi dziecko zdziczało jak nie ma kontaktu z rówieśnikami :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Bodzinko zdrówka dla małego. Zapalenie oskrzeli z dusznością jest bardzo niebezpieczne, obserwuj go kochana. Masz nebulizator?? Bo inhalacje z Berodualu by mu pomogły, on rozszerza i duszność szybko mija.
U nas nebulizacja i berodual są na co dień bo mały ma astme. Włączyła mu do tego ventolin dodatkowo i odrobine lepiej jest. Dlatego u niego takie niebezpieczne jest każde zapalenie oskrzeli....
Dzięki za słowa otuchy.

bodzinka to faktycznie macie, zapalenie oskrzeli samo z siebie groźne jest, a przy astmie pewnie szczególnie, ale jako zaprawiona mama na pewno dasz radę ze wszystkim :-) zresztą kto zna lepiej swoje dziecko niż matka :tak: szybkiego powrotu do zdrowia dla zucha

Witam :-) ale pięknie słoneczko świeci :tak:

wiolunia sorki, ale tak po prostu z twojej wypowiedzi wynikało właśnie że bierzecie antybiotyk na grypę, a wiem, że sporo ludzi bierze antybiotyki z byle powodu ... ale jak tak głowa boli to ewidentnie zatoki :tak: ja mam z tym problem non stop, ale bardzo pomagają plastry rozgrzewające na czoło na noc

bodzinka dużo zdrówka życzę, będzie dobrze, ja też boję się szpitali ale czasem jak mus to mus ... tak przynajmniej dopilnują i w razie Wu będziecie na miejscu ... trzymam za was kciuki żeby szybko przeszło :-)

Lena a do którego przedszkola zapisałaś małą ?

Koralikowa ja Natanielowi od jakiegoś czasu na takie przeziębienia (kaszel, katar, i jakiś stanik podgorączkowy) podaję Lipomal, bardzo nam się sprawdza :-)

Japaneczka zdrówka życzę :-)

P.S u Nataniela na razie brak jakichkolwiek objawów zatrucia :baffled: ale po tylu dniach to już chyba faktycznie nic mu nie będzie, trochę się przestraszyłam ale na szczęście nie zjadł tego listka ... uff ... wszystkie zęby już ma a paluchy zaczyna do buzi pchać .. no szok normalnie :confused: ... próbowaliśmy dzisiaj na zajęcia pójść (chociaż katar nadal ma) ale odwołali :-( ... od razu mi dziecko zdziczało jak nie ma kontaktu z rówieśnikami :-D
Wojska Polskiego i 3 maja:)

no proszę, ja też na wojska polskiego i jeszcze w tamtym roku do integracyjnego, ale teraz się zastanawiam bo to jednak zawsze trochę drożej (niewiele drożej bo jakieś niecałe 100 zł) no i plan taki że ruszam do pracy, tylko że jak to pogodzić nie mam pojęcia ... bo oczywiście ja będę mogła szukać dopiero jak mały pójdzie do przedszkola, a płacić trzeba będzie wcześniej :-( wolałabym żeby poszedł do integracyjnego, fajne przedszkole i w ogóle zupełnie inne podejście do dzieci, ale na państwowym może uda się uciąć trochę godzin i będzie taniej ... masakra normalnie, sama już nie wiem co robić ... :confused: ... no dobra, ale nie będę was znowu zasypywać swoimi problemami, najważniejsze że wszyscy zdrowi :tak: i słonko świeci, idziemy na obiadek i wyciągam małemu rowerek, niech się uczy bo lato idzie!!! :-D

no proszę, ja też na wojska polskiego i jeszcze w tamtym roku do integracyjnego, ale teraz się zastanawiam bo to jednak zawsze trochę drożej (niewiele drożej bo jakieś niecałe 100 zł) no i plan taki że ruszam do pracy, tylko że jak to pogodzić nie mam pojęcia ... bo oczywiście ja będę mogła szukać dopiero jak mały pójdzie do przedszkola, a płacić trzeba będzie wcześniej :-( wolałabym żeby poszedł do integracyjnego, fajne przedszkole i w ogóle zupełnie inne podejście do dzieci, ale na państwowym może uda się uciąć trochę godzin i będzie taniej ... masakra normalnie, sama już nie wiem co robić ... :confused: ... no dobra, ale nie będę was znowu zasypywać swoimi problemami, najważniejsze że wszyscy zdrowi :tak: i słonko świeci, idziemy na obiadek i wyciągam małemu rowerek, niech się uczy bo lato idzie!!! :-D
Chodzi Ci o integracyjne na Stawowej??Nam babka wyliczyła ok 600zł więc odpada!3 maja bardzo bym chciałą zeby sie Gajeczka dostała, na Wojska Pol. juz z przymusu....jakos mi w ogóle nie odpowiada to przedszkole!

hej
Ja wdomciu...

U mnie rano snieg,,a teraz mega slonko i 10st..prawie...

Bodzia o rany zdroweczka kochana..to ci sie maly rozlozyl...

wiola dobrze ze u was juz ok...

Renia na bank nie odmowiu,jakby mogl...

Lena ale ja słyszałam że przedszkola biorą pod uwagę gdzie kto mieszka i dlatego składam na Wojska Polskiego ogólnie tam są trzy budynki i wszystko zależy do którego się dostanie ... paranoja z tymi przedszkolami, ale nie przyszło mi do głowy żeby na maja składać ... ja wyliczyłam sobie w integracyjnym 550 zł, a w państwowym z wszystkimi zajęciami i opłatami jakby miał siedzieć 8 czy 9h (bo tak się przecież pracuje) to mi wyszło lekko 450 zł ... a jednak standard zupełnie inny ... jaki masz przepis na nadzienie do wafla? moja ciotka robiła genialne wafle, ale nie znam przepisu ...

Koralikowa ja ci tam chyba kiedyś wysmażyłam jakąś wiadomość odnośnie portrecików ... jak jesteś zainteresowana to ja jeszcze będę miała trochę czasu :-) ... na maj mi się szykuje wystawa i jeszcze muszę na komunię dwa portrety zrobić w prezencie ... oj masakra :baffled:

reklama
Lena ale ja słyszałam że przedszkola biorą pod uwagę gdzie kto mieszka i dlatego składam na Wojska Polskiego ogólnie tam są trzy budynki i wszystko zależy do którego się dostanie ... paranoja z tymi przedszkolami, ale nie przyszło mi do głowy żeby na maja składać ... ja wyliczyłam sobie w integracyjnym 550 zł, a w państwowym z wszystkimi zajęciami i opłatami jakby miał siedzieć 8 czy 9h (bo tak się przecież pracuje) to mi wyszło lekko 450 zł ... a jednak standard zupełnie inny ... jaki masz przepis na nadzienie do wafla? moja ciotka robiła genialne wafle, ale nie znam przepisu ...

Koralikowa ja ci tam chyba kiedyś wysmażyłam jakąś wiadomość odnośnie portrecików ... jak jesteś zainteresowana to ja jeszcze będę miała trochę czasu :-) ... na maj mi się szykuje wystawa i jeszcze muszę na komunię dwa portrety zrobić w prezencie ... oj masakra :baffled:
szczerze to bede ja oddawać tylko na 5 godz bezpłatnych, bo szkoda mi bólić za przedszkole!
a wafla zrobiłam takiego, że kupiłam 2 puszki masy jedna orzechowa druga kakaowa i na zmiane przełożyłam wyszedł pycha;)

Do góry