reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

aguska oj to dobrze :-)
As taa ... Nataniel jak był malutki to też mi całe nocki przesypiał :tak: a teraz nie chce chociaż już dawno cycucha nie ciągnie :-D to co ci mogę poradzić to jak mała chce spać to jej nie budź, załatw sobie laktator i odciągaj w nocy mleko a dzidzia niech sobie śpi, to będziesz miała chociaż przez chwilę spokój ... Nataniel po ostatnim chorowaniu noc w noc się budzi koło 12 lub pierwszej w nocy i kwiczy żeby go wziąć do łóżka ... masakra, bo ja się nie umiem przy dziecku wyspać, co on ruszy ręką czy nogą a ja już nie śpię :-) ... pamiętam że jak byłam z małym w szpitalu (jak miał 6 tyg) to tam kazali dziecko co 3 godziny budzić do karmienia!!! wariatki, na początku ich słuchałam, ale potem sobie pomyślałam, co ja mam dziecku sen zaburzać jak on najwidoczniej nie jest głody i sobie dałam spokój, a jak się pytały ile dziecko jadło w nocy to mówiłam że dziecko w nocy śpi!!! autentycznie w tym wieku potrafił mi już przespać noc :-D

Bodzinka fajniusie masz te lale :-)

reklama
Kasia dzięki za rady ,ale w boju zaprawiona.
Kuba przespał mi pierwszą noc jak miał 3 latka i 2 miesiące :-D:-D:-D

Z laktatorem nie przejdzie bo moje dziecię to żarciuch i nie mam jak jej potem tego mleka z butelki podać ,a mniejszą ilością cyca to ona tylko ochoty nabierze ,a nie sie najje.
Moje dziecię gardzi każdym rodzajem smoczka i bez znaczenia czy to butelka czy uspokajacz.

Taki egzemplarz mi sie teafił ,że na widok smoczka oczy z orbit jej wychodzą i ma odruch wymiotny :szok::szok::-D:-D:-D
Moja spała całe noce do 3-4 miesięcy ,a potem jej się odmieniło...

As wiem że ty to stara wyjadaczka jesteś, ale bardziej chodziło mi o to aby odciągać mleko żeby cyc nie bolał, a nie żeby potem dzieciakowi pchać butlę do buziaczka :-D a z tym spaniem i budzeniem w nocy to ludzie mają różne teorie, w sumie to chciałam po prostu wyrazić swoją opinię niż jakoś specjalnie doradzać, tak dla dobrej wymiany zdania :tak: a mój Nataniel też od małego smoczków nie tolerował, butelkę ciągnął, ale wszystkie smokusie od razu wypluwał :-) tak mi się właśnie przypomniało że jak w tym szpitalu kazali mi odstawić Nata od cycka (z powodu nieustępującej żółtaczki) to odciągałam swoje mleko, wylewała do zlewu i normalnie płakałam przy tym :-D ... tyle co nauczyłam syneczka porządnie cyca ciągnąć, to mi się znowu przez te dwa dni odzwyczaił i wszystko od nowa ... a tego kto wymyśli laktator powinni utopić w Wiśle, na pewno to był jakiś facet który w życiu tego nie musiał używać :angry:

hejag

uska tak jest,,auto robi..
w
iecie ile mnie wyniesie,,1300zł-1500zł napraawa..hyh,,teraz to chyba te auto ma u mnie dozywocie....heee

As woww,,tyle lat no cudnie,,brawa brawa....wow,,zaraz bedzie cwierc:))

Bodzia ja wrzesien.....ii lala boska kochana....jak idzie sprzedaz??

Hej dziewczyny.

Nie wiecie może czy bukszpan jest trujący albo coś? Mój synek gdzieś wynalazł tę koszyczkową ozdobę i zżuł jednego listka :szok: mam nadzieję, że nic mu po tym nie będzie, wiem że na niektóre rośliny ogrodowe trzeba bardzo uważać :baffled:

Hej u nas dziś piękne słonko na pewno wyjdziemy po obiedzie na rowerek z małym
Szkoda że jeszcze temperatura nie jest wyższa ale chociaż śniegu nie ma:-D
Kasia bukszpan z tego co wiem to jest trujący ale mały pewnie go całego nie zjadł więc może nic mu nie będzie ale obserwuj może go tylko przeczyści
Ja zaraz rosołek nastawiam:-)

U nas także słoneczko od samego rana :-) aż od razu chce się żyć!!! Śnieg jeszcze gdzieniegdzie zalega, ale powoli się topi. Jak nam dzisiaj było miło i przyjemnie na niedzielnym spacerku. Natanielowi na razie po bukszpanie nic nie jest, całe szczęście że mi się wydał podejrzany trochę i mu powiedziałam, żeby pokazał co ma w buzi. Ja nie wiem co temu dziecku do głowy przychodzi żeby całego lista do buzi wsadzić. Próbował pogryźć, ale zjeść nie zdążył. Mam normalnie wrażenie, że to moje dziecko zaczyna się cofać w rozwoju :-D nigdy za bardzo do buzi niczego nie brał, to mu teraz się odwidziało :szok:.

Hej dziewczynki znalazłam chwilkę by Was odwiedzić;)U nas zmiany jak zawsze:)Oby na dobre;)jutro mam wolne więc będę się lenić po świętach:)

reklama
Do góry