reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hejoo

U mnie sluchajcie,nie wierze,,snieguu tyle ze szok....30cm nasypalo,no tragedia i dalej non stop sypie,.,.50min do domu ejchalm,gdzie zawsze max 20min jade...

As juz widzialam raczkujaca karolcia:)) brawa dla niej:)))

Agusinka witaj:0

Bunny faktycznie zobacz te papcie....

ekomama w srodku nocyyy:szok:.....

Bodzia super i rozumiem na wies wyprowadzka??

anula oby syzbko te nocki budzace minely,.,bo bedziesz jak cien...

reklama
A no w środku nocy,moja panna postanowiła zrobić sobie przerwę w spaniu od 1 do 2 :-\ Fantastycznie za oknem,co?Zaskoczył mnie ten obraz za oknem dziś rano,nie spodziewałam się,kurczę śniegu.Tutaj też dalej sypie,żal. Mógłby ten mój A. już wrócić,bo się zanudzę.

As no pięknie sobie poczyna panna!!!:-)
Koralikowa do miasta obok,ale do dzielnicy takiej domkowej ;-) Gdzie Ty na Śląsku wieś chcesz ;-)

No to taki standarcik te pobudki w środku nocy,zazwyczaj to ok.3,4 wstajemy,czasami na 20min.,a czasami na 2godz.Także wesoło mam. :-| Z trójmiasta rozumiem nikogo nie ma? :-) Japaneczka i jak tam,byłyście u lekarza?

As 76 faajnie, jeju moja Olka raczkowałam roku temu a wydaje mi się, że to tak dawno temu było.

Byłam dzisiaj z Małą u lekarza okazało się, że ma liszajec zakaźny. Mała jest atopikiem i pani doktor powiedziała, że mogła sobie rozdrapać miejsce, które ją swędziało no i mogły dostać się tam bakterie stąd te brzydkie strupki. Dostałyśmy maść Elocom na 7-10 dni i zalecane kąpiele w nadmanganianie potasu no i niestety nici z niedzielnego wyjścia na basen :(

Zimno, biało u nas i ciągle pada śnieg :(

Ekomama, wiem co przechodzisz, moj Bartek nigdy za dobrze nie spal zawsze pobudki byly ale krotkie, pierwsza noc przespalam miesiac temu. Gdy mial ponad rok zaczely sie akcje ze spaniem, od pazdziernika do lutego nie spal w nocy od 2 do 4 godz i tak co noc, nie bylo sposobu na niego. Ja ledwo chodzilam a on nadal nie spal, myslalam ze oszaleje przez te 5 mies. Nagle zaczal spac co prawda od 22 do 5 ale dobre i to bo w nocy nie wstawal ale po miesiacu znowu to samo, juz ze 2 tyg nie spi, poprzedniej nocy nie spal od 1.20 do 3.40:dry:nie wiem czy Cie pociesze ale jakos to wytrzymasz, ja uwielbiam spac a wytrzymalam 5 mies, mam nadzieje ze teraz szybciej mu przejdzie. Oby Matylda zaczela spac

reklama
Ekomama, wiem co przechodzisz, moj Bartek nigdy za dobrze nie spal zawsze pobudki byly ale krotkie, pierwsza noc przespalam miesiac temu. Gdy mial ponad rok zaczely sie akcje ze spaniem, od pazdziernika do lutego nie spal w nocy od 2 do 4 godz i tak co noc, nie bylo sposobu na niego. Ja ledwo chodzilam a on nadal nie spal, myslalam ze oszaleje przez te 5 mies. Nagle zaczal spac co prawda od 22 do 5 ale dobre i to bo w nocy nie wstawal ale po miesiacu znowu to samo, juz ze 2 tyg nie spi, poprzedniej nocy nie spal od 1.20 do 3.40:dry:nie wiem czy Cie pociesze ale jakos to wytrzymasz, ja uwielbiam spac a wytrzymalam 5 mies, mam nadzieje ze teraz szybciej mu przejdzie. Oby Matylda zaczela spac
To ja Was pocieszę .
Wszystko zależy od dziecka i wytłumaczenia na nieprzespane noce takiego konkretnego to nie ma .
Moja córka gdy skończyła miesiąc to już przesypiała całe noce ,ale do czasu .
Po roczku jej się odwidziało i budziła się noc w noc przez kilka miesięcy ,potem spokój i za jakiś cas znów tak samo .
Syn za to przespał swoją całą pierwszą noc jak miał 3 lata i 2 miesiące .:tak:
Ten to był zawodnik nie do pokonania :tak::-D:szok::szok::-D:-D
Potrafił się budzić w nocy 11-13 razy :rofl2::rofl2::rofl2: ,ale też dałam radę .
Potem miał taką fazę jakoś ok.5 lat i znów trzeba było przetrwać .
Lekarze mówili ,że dzieci przeżywają po prostu dzień i te emocje wszystkie im spać nie dają.
Wytrwałości życzę .
A ja skończyłam wczoraj kolejne zamówienie na koszulki świąteczne i zaczynam właśnie kolejne .
W kolejce czeka chustka małej ,która jest już na wykończeniu i kilka rzeczy zamówionych przez klientów .;-):-):-)
to moje koszulki na jajka gotowe do wysyłki

Do góry