reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

helloł. :) a co tu taka cisza dziś??

ja dziś po wizycie z dziecmi u alergologa. i jelitowkowo u nas. Znowu ja. No bo kurde kto inny?? zawsze ja!! juz mnie tylek boli jak mysle o kibeku ;/ az strach jesc. dziś dietetycznie pomidorowa na kostce rosolowej. a mam ochote.

dziewczyny ( nie pamietam czy i tu pisalam. Jesli tak .. to bedzie dwa razy ;) ) ja z prosbą. Jesli rozliczacie sie z podatku, albo wsi znajomi i nie wiecie komu przekazac swoj 1 % to nie pogniewamy sie z Filipem jesli to bedzie moj pierworodny :) www.dzieciom.pl/14360 . Dziekuje za uwage :)

Ostatnia edycja:
reklama
renata i co alergolog powiedział?współczuje jelitówki zdrówka oby chłopcy się nie zarazili
mały smarczy kaszle ale jest lepiej niż wczoraj
dziś moja mama będzie po 20 i mały się już nie może doczekać bo widział ją ostatnio na początku listopada
tyle śniegu u nas napadało a my nawet na sanki nie możemy wyjść liczę że mu do soboty przejdzie bo robimy urodziny

Aguska to co zawsze mowi. Filipa natluszczac, nie dopuscić do wysuszenia sie skory.F ma podejrzenie AZS tzn ma, ale narazie nie mamy na to papierka bo za malo razy byl u alergologa. Oskara trza inhalowac i faszerowac montelukastem i contrahistem.

Amelie nawet jak troszke zbierzecie 1% TO ZAWSZE COŚ. roznosc apele wszedzie gdzie sie da.a masz gdzies linka do strony syna???

hej

ja po pracy,w koncu weekend..
Mlody nie byl w szkole,dalej goraczka...

Amaliee renia ja juz sie rozliczylam..ale moze znajomi skorzystaja....mam wasze krs-y...

A wogole u nas dzisiaj minus 10 rano bylo,ziąb ze hoho...

Helloł :) a co tu taka posucha?? ja rozumiem ze weekend ze moze u niektorych ferie..ale zeby tak cicho tu było????
ja dziś caly dzien sie obijam. i zre. Z zolądkiem w dzien bylo w miare ok, wiec nadrobilam to ze prawie nie jadlam w ciągu ostatnich kilku dni. ale coś dziwnie mi teraz cieplo w kiszkach. Oby nie bylo rewelacji w nocy ;/

ja chce wiosny.. spac mi sie chce caly dzien, jakos tak nedznie jest ;/ mogłby juz kwiecien byc.

Witam w ten mega mroźny dzień.

Długo nie pisałam,ale odkąd A. wrócił do domu mam kompletną dezorganizację.Malutkiej też rozregulowały się godziny spania w ciągu dnia,bo A. ciągle zapomina,że w domu jest małe dziecko,które często śpi.Nie żeby była przyzwyczajona do kompletnej ciszy,ale też w hałasie jej nie uczyłam spać,w końcu to czas wypoczynku.A temu na złość zawsze coś upadnie,głośniej kaszlnie,szurnie krzesłem,rozmawia przez telefon stojąc nad śpiącym dzieckiem(nie wiem czemu,zawsze prawie że krzyczy ja rozmawia przez tel.),jakiś taki nieogarnięty ten mój chłopaczyna:dry:.Jak się krzywo na niego popatrzę to robi głupią minę i przeprasza,co mi z przeprosin,gdy mała się obudziła:wściekła/y:.Ale wzięłam się na sposób i w takich przypadkach,daję mu niedospaną,marudzącą córcię na ręce.Wtedy już nie łazi po tym mieszkaniu bez celu tylko siedzi na tyłku i zajmuje się malutką.
Uffff...ciężko jest się przyzwyczaić do jego bycia tutaj.Nie,żebym go nienawidziła czy coś,ale nie znoszę tego braku organizacji gdy wraca.

Poza tym z Matyldą byłam u innego pediatry,diagnoza zupełnie inna-zwykłe przeziębienie,nie ma żadnego zapalenia oskrzeli,tak jak myślałam.Na szczęście dałam jej tylko dwa razy antybiotyk po pół porcji i to zwymiotowała.Mądre dziecko:tak:.Tak czy owak póki co nie mogę z nią wychodzić,no ale w taki mróz nie miałabym odwagi,nawet sama nie wychodzę,-11 na termometrze więc siedzimy w domu pijąc gorące cappuccino ;-).

Zdrowia i ciepła wszystkim życzę! :-)

hej

Renia ja tez chce wiosnyyy....

ekomama no to niezle..zawsze ci budzi mala..no zawsze cos,nie dziwie sie ze masz nerwa czasem...a widzisz cco pediatra to inna diagnzoa..wiesz juz tyle choruje,ze wogole widza dziecko i mowia zapalenie oskrzeli jak cala reszta,wiec nikt nie wie w koncu co dzieciom...

ja zmlodym jakby co w pon ide do lekarza...jak mu nie przejdzie..doszedl katar,kaszel do goraczki...ale obawiam sie czegos wiecej tzn ta sepsa u nichw szkole,wiec jak mu nie przejdzie do pon to jade mowic ze byla w szkoel sepsa,niech go zbada...

u mnie minu 7,,tez sie nie ruszam...

Eko tez kiedyś przechodzilam to samo, kiedy bylam non stop sama, ustabilizowany rytm dnia, dzieci cacy, bez wiekszych problemow i nagle przyjezdzal Ł. Noż by go wtedy.... chęc moduy we mnie sie budzila. wszystko psuł, dzieci rozbestwiał, tez sie darl do telefonu. niewiem czy z gluchymi gadal czy sam gluchy, polecalam laryngologa, ale on wtedy "co???"

potem znowu jechal do pracy, a dzieci takie rozregulowane po dwutygodniowym pobycie taty i ja taka zmeczona, bo jasnie pan sądzil ze ja bede biegac dodatkowo wokól niego ( szybko mu to wybijalam z glowy, ale co wizyta w domu to zapominal ).

dziś zimnica u nas straszna. - 16 jest na zewnątrz ;/ a mi sie tak spac chce. kawe wypilam..i dalej sie chce spac ;/

Heh:-) Widzę,że to normalka u mężów-gości.

Amaliee-- co ja bym dała żeby móc z kimś wyjść do pub'u,ale nie mogę,a jak już będę mogła to nie będzie i tak z kim.Nawet z tym moim nieogarniętym A. nie mamy jak,bo co z dziećmi zrobimy.W sumie to mamy brata A. z żoną,ale czy mała będzie chciała zostać bez mamy?W sumie to można spróbować tak za ok.4 miesiące.Ostatnio razem byliśmy na piwie...w maju 2011.Ale wtedy byliśmy u mojej siostry na Dolnym Śląsku.Ehhhhh,stare dobre czasy.....:-(

reklama
ekomama odbijesz sobie zobaczysz:)))

amaliee ja chetna ja..zabierz mnie...tylko z kim malego zostawie..hmmm..
ren
ia ło matko syberia u was...brrr
ide kawe machnac bom jakas nie teges ktora chceee????????

Do góry