reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam się poniedziałkowo!
Jak przystało na poniedziałek muszę ogarnąć bajzel po weekendowy :dry:.
Kawka już wypita, ślepia otworzone, młody ogarnięty więc się biorę.
Zajrzę jak znajdę chwilkę :tak:.
Miłego dnia!

reklama
doberek

Maly w szkole juz,ja na 11 mam..takze teraz kawusie i snidanko:)

fancia to ogarniaj;;;
aguska no pobycz sie:)
Renia kobiety w necie..hmmm..co za sasiad,na zywo nie szuka:)

milego dnia

Witam i ja po leniwie spędzonym weekendzie.
Rano MOPS zaliczony i mam już decyzję odnośnie zasiłku rodzinnego.
I jest podwyżka, ale jaka?:eek: :no::dry: Na dziecko do lat 5 z 68 zł na 77 zł, a od 5-18 lat z 91 zł na 106 zł .
Też sprzątam.:tak: W jakiś wir wpadłam , bo ostatnio wszystko po kolei z szafek wyciągam, ścieram, niepotrzebne chowam w pudła lub wyrzucam.
Koralikowa cudne te gwiazdki.:tak:
Aga widziałam arcydzieło Bartusia. Zdolniacha! :-D
Fanta a chłop w pracy czy wolne ma?;-)
Miłego południa dziewczyny!

Witajcie .
Doczytałam Was ,ale o odpisaniu mogę tylko pomarzyć .
U nas ciężko ,ale to nie przez malutką
no.gif

mojego brata dzieci w szpitalu .
Od piątku jest Karolek 7 miesięczny ,a od wczoraj rano Mateuszek 6 lat .
Obydwaj mają wirus Rota ,ale w mega silnym wydaniu ,bo to jakieś nowe jeszcze nie wykryte do końca g..o !!!
Biegunka i wymioty tak duże ,że nawet ten 6 latek robi pod siebie i nic nie czuje
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif

Mateusz do tego wszystkiego ma wykryte jeszcze przewlekłe zapalenie płuc ,które jest co najmniej od 2 tygodni ,a Aga we wtorek z chłopcami u lekarza na kontroli była i rzekomo już była końcówka infekcji
realmad2.gif
realmad2.gif

Nóż się w kieszeni otwiera na tych naszych lekarzy .Brat ma zaskarżyć ośrodek ,że nie rozpoznali choroby i doprowadzili do stanu zagrożenia życia dziecka .
baffled5wh.gif
baffled5wh.gif

Adam też załapał od chłopaków ,więc ledwo co ciepły chodzi .
ja obawiam się o małą ,bo byłyśmy w czwartek u mamy ,więc niby kontakt z wirusem już mogła mieć ,ale na razie cisza i spokój .

Tyle u nas .
pozdrawiamy z Karolinką

Witam;-)
Mam chwile poki maly sie bawi, zasiadam z herbatka z cytryna;-) U nas dwie noce w miare jadl i spal, za to w dzien oszalec idzie. Bartek ostatnio chodzi do tylu z zamknietymi oczami a jaka wtedy ma radoche, po mieszkaniu nie mozemy chodzic w ciapach bo maly wpada w szal zabiera i chodzi, boje sie ze sie przewrocic wiec wszytkie duze buty schowane
sorry2.gif

Justa wlasnie w pt zobaczylam ze teraz dostane az 77 zl,kupa kay nie wiadomo co za nia kupic:-D:-D:-D
As, brak slow, wiem co o tym moja siotra przez takich "lekarzy" prawie umarla...
Bodzia a gdzie sie wyprowadzasz?
Aguska, super bryka;-)

justa dzięki za info bo tak się zastanawiałam ile dostane :-D
Anula jeszcze troche i mały zacznie ci się kręcić w kółko!!!!!!wtedy jest masakra a jak zacznie zamykać oczy i się kręcić ...mój niestety tak robił teraz czasem też mu się zdarza :sorry2:
As no oby do was to paskudztwo nie dotarło

A ja po zakupach teraz wietrze mieszkanko i zaraz robie sobie kawusie
kuiłam troche mandarynek dam Bartkowi na spróbowanie i zobacze czy nadal go uczulaja
Mały zdrowy kataru nareszcie nie ma i pewnie teraz wariuje na całego w przedszkolu:-D

doberek

Maly w szkole juz,ja na 11 mam..takze teraz kawusie i snidanko:)

fancia to ogarniaj;;;
aguska no pobycz sie:)
Renia kobiety w necie..hmmm..co za sasiad,na zywo nie szuka:)

milego dnia

a szuka. wszedzie szuka :) tylko jakos znalezc nie moze.W necie chcial sprobowac, a ze sam kompa nieposiada wiec ja go poratowalam :) taka dobra sąsiadka ze mnie :D

Justa ja cale 24 zł miesięcznie wiecej na dzieci bede dostawac :) szal :D juz zastanawiam sie co za to kupić :D tyyyyyyle kasy

As za brata i jego dzieciaki kciuki mocne :)

Aguska, juz sie zaczyna krecic ale jeszcze slabo i cale szczescie oczu nie zamyka:-Dza to rzuca do gory drewianymi puzzalami i patrzy w gpre czy na glowe mu poleca:-Du nas z owocami ciezko maly lubi tylko gotowane jablko, nekatarynke i brzoskwinie, gdy zobaczy banana od razu krzyczy nie:sorry:
Renata ja cale 9 zl wiecej dostane, w sam raz na kasze:-D

Amalie jeśli przekroczy wam dochód to raczej nie dostaniecie z Mopsu nic ale nie wiem jak z tym pielęgnacyjnym jest do końca:no: co do alimentów to już wasza decyzja skoro twój narzeczony chce być prawnie jego ojcem to tylko pogratulować że znalazłaś takiego partnera i że tak bardzo kocha już wasze dziecko;-)szkoda tylko że wtedy kasa przepadnie

U nas słonko wyszło:-)
Anula hehehe patrzy jak na niego spadnie :-Dżeby sobie guza nie nabił ale w oko żeby mu nie spadło!mały agencik:-D

reklama
Ameliee swiadczenia nie stracisz,bo otrzymujesz go dlatego ze zrezygnowalas z pracy aby zająć sie niepelnosprawnym dzieckiem.

a z tym przysposobieniem dziecka. booooziu jaki cudny gest ze strony twego chlopa. normalnie bym mu sie uklonila.czyli są faceci z jajami na swiecie.

a to co twoj tato sądzi, i co sie mu podoba.. olej cieplym moczem. to o twoje dziecko chodzi, to ty i twoj mąż bedziecie wychowywac to dziecko i to wy zdecydujecie czy chcecie alimenty czy wolicie stworzyc swoją wlasną rodzine, bez pana dawcy nasienia ( sory za okreslenie ale dla mnie facet ktory tyl;ko zrobił.. i potem jedyne co on robi to placi to zwykly dawca..), a nie twoj tato, czy jakis inny "wujek dobra rada".

A sąsiad mial juz kilka kobiet. jedną nawet w necie wyhaczył i dosyc sporo sie z nią spotykał.Szkoda mi go. bo fajny sympatyczny chlopak, a sam.. marnuje sie jak nic.

zimno.. a w piecu sie nie chce mi isc napalic ;/

Ostatnia edycja:
Do góry