reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Różyczka ale ta znajoma to świnia normalnie to po co obiecywała:dry:a Olo pewnie chce mieć mamę tylko dla siebie hehe i jak się nastawiasz na przedszkole?od 1 września mały idzie?
krolcia dziecko i mąż śpia hehe jak bartek mały był młodszy to tak samo było:-D a teraz u nas jest tak dziecko wariuje a tatuś chrapie:-D

reklama
aguska Od 3 wrzesnia idzie:tak: (bo 1 to sobota) jeszcze nie wiem nic w sumie w sprawie wyprawki czy jakiegos spotkania przed:no: Pierwszy tydz Olek pewnie bedzie chodził na kilka godzin potem juz dłuzej:tak: a dopiero w pazdzierniku na cały dzien tzn do 14.30. W tym przedszkolu nie ma lezakowania i troche sie boje bo Olek potrzebuje snu w dzien i spi tak ok 13-14. I nie chce sam jesc:baffled: jak był u mamy to jadł sam posiłki a tylko ja jestem to nie... Mam nadzieje ze z dziecmi bedzie jadł:tak: Stracha mam:-) ale na razie staram sie o tym nie myslec... hehe

krolcia mowisz uspiłas panów:-D

U mnie non stop leje:baffled:

Krolcia mi reklamy tylko co jakiś czas sie pokazuja
różyczka dziwne że nie maja leżakowania zazwyczaj w przedszkolach jest.A z tym jedzeniem to się nie przejmuj;-)da sobie radę;-)mojego dokarmiaja:-D bo powiedziałam Pani że on nie zawsze chce coś spróbować no i zawsze mu wciskaja łyżeczkę żeby spróbował i jak chce to sam je a jak już marudzi i mówi sam nie to go dokarmiaja:-D póki się nie oswoi to powiedziały że nie ma problemu:tak: a Olo na pewno da radę;-)gorzej pewnie z tobą.......
mebi witaj i zapraszamy mamy dzieci w różnym przedziale wiekowym

Bartek oczywiście odmówil zupki ale mu dziś daruję

mebi witaj.
Nooo 5 latka plus mój 6 latek plus mój 20 miesięczniak.....Ale spoko, mysle , że pierwsze dni będą fatalne a potem już będzie O.K.
Ide pyry obierać i trzeć..ręcznie :-p

Hej dziewczynki :)
Moj dzien zaczął sie od złości....
Najpierw bolesny palec a pozniej pojechalismy do ortopedy który nie umawia na godziny, paranoja jakaś!
Od godz 8 bylismy chyba z 30 w kolejce z Gają!Pytam babek bo same stare ropuchy siedziały czy przepuszczą mnie z dzieckiem? żadna Cię nie przepusci czekałam tak do 11,30 aż moja cierpliwość puściła i poszłam do rejestracji i pytam: czy dziecko w wieku 2 lat ma czekać w tak długiej kolejce bez żadnej ulgi??Babeczka zapytała czy pytałam ludzi, mówię ze tak ale nikt nie przepusci!No to ona tel do pielegniarki która siedziała z doktorem i co 5 min i my weszlysmy!Ja przeprosiłam doktora za taka sytuacje ale mówię, że Gaja juz nie daje rady!Stópki ok ale coś kolanka mu sie nie podobały mamy jechac do kontroli za 5 miesiecy i wtedy powie czy cos jest nie tak bo Gaja jest jeszcze za małą by stwierdzic jakąkolwiek postawę!No i mówi, że fest baba jak na jej wiek:)
Także widzice jak to jest z naszymi rodakami, umierasz na korytarzu ale nikt Cię nie przepusci!Ja chyba za dobra jestem bo zawsze przepuszczam ustepuje!Ale wkurza mnie, że jak ja potrzebuję to nikt nie przepuści!

Lena ja kiedyś tez taka dobra bylam i przepuszczalam, zazwyczaj starsze kobiety, bo one " tylko na chwile ", a jak mi sie spieszylo to kicha.. wszystkie gluche. To i ja sie zrobilam glucha. a bywa i tak ze ktoś sie prubuje wepchac przede mnie. bo on tu niuby kolejke zarezerwowal. a ze ja pyskata i nerwowa. strasznie nie lubie jak ktoś na mnie coś wymusza to zaraz z gebą skacze.,

Kiedyś jedna baba stwierdzila ze ona musi wejsc do gabinetu przede mną bo za pol godZIny jej serial sie zaczyna. no myslalam ze padne. nie wpuscilam jej i nasluchalam sie ze ta mlodziez dzisiejsza to sama cholota, ze mlodoą kur..a jestem ( z dziecmi bylkam akurat ), ze chamska, itd.. na to ja jej zeby sie stulila i siedziala dalej w kolejce..a jak wyjde to jej w twarz dam. i doopa.. wyszlam a tej baby juz nie było :)

nie lub ie z dziecmi jezdzić po lekarzach, nie lubie siedziec w kolejce.. i zaraz mnie coś trafi.. godzine chlopcy jedzą obiad.!!

W biedronce myslalam ze ich dziś zostawie. takie cuda odstawiają, O dodatkowo histeriami probuje wymuszac coś, a F twierdzi ze jest na tyle duzy ze mu wszystko wolno.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mebi witaj:) rozgosc sie!

bodzia mowisz dajesz rade:-D

lena wspolczuje czekania i jeszcze sie nie dowiedziałas w sumie nic konkretnego:baffled: mysle ze chyba ortopeda sie myli.... ja bym skonsultowała z innym, bedzie czekał 5 miesiecy az nozki całkiem sie wygna? nie wiem co myslec o tym...

krolcia u mnie bb chodzi dzis bez zarzutów!:-D

aguska wyobraz sobie ze do tego pedszkola chodza maluszki ponizej roku i lezakowania niema:no:maja wydzielony kącik do spania jak ktróres dziecko potrzebuje:tak: a z karmieniem no wole zeby sam jadł ale wiem ze panie tam karmia:tak: moj brat tam chodził i czasem jak nie chciał jesc to go karmiła pani Halinka nawet jak był juz w zerowce! hehe I Wojtek ma swoje ulubione potrawy to pani z kuchni specjanie mu gotowała np pierogi czy co tam chciał a inne dzieci jadły juz wszystkie to samo:-D Boje sie jeszcze ze Olek nie bedzie wołał siku i bedzie robił w majty.... bo tylko ze mna i z babcia chodzi do toalety z nikim innym nie chce:no::-( Sporo obaw... musze sobie melise kpic. Bartus cwaniak po co zupe jesc jak frytki beda:-D

Olek wreszcie spi:-):-D

A u mnie dalej leje... non stop od rana:eek:

reklama
Lena oj współczuję tyle godz. z dzieckiem w kolejce ludzie to są na prawdę wredni, takie sytuacje nie stet mają miejsce ja będąc w ciąży to się ustałam nie raz w kolejce żaden człek mnie nie przepuścił a stój se babo:no: teraz jak widzę kobietę z brzuchem to przepuszczam :tak:
a co się lekarzowi nie podobało w kolankach, kurde teraz sobie przypomniałam będąc na 2 wizycie u ortopedy że kazał nam się pojawić jak mała sama wstanie na nóżkach o ona już miesiąc temu sama wstała no nic muszę dzwonić i nas zapisać :szok::tak:

krolcia mi raz za jakiś czas reklamy wyskakują wiem że da się jakoś zablokować :tak:
mebi witamy, rozgość się moja dzidzia ma 9 miesięcy, którego urodziłaś bo ja 11.11.11, a skąd się przeprowadziłaś

u nas leje, leje i jeszcze raz leje brrrrrrrry:wściekła/y:
piję kawkę i się nudzę,czekam na kuriera i się doczekać nie mogę:no: kupiłam małej krzesełko uczydełko z FisherPrice, Liwia ucina sobie drzemkę :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry