reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Elfie, jak mówi przysłowie nie chciało się nosić teczki, trza dźwigać woreczki :-D. Właśnie, to ich praca. Jak ta listonosza była na urlopie, to przychodziła taka młoda i przynosiła wszytko, a ta stara to jeszcze czasy komuny pamięta gdy listonosz był kimś. Raz były takie jaja, że zamiast podpisu walnęłam jej parawkę, a ta z wielkim oburzeniem, że co to ma być, że co to za podpis. Normalnie zła jak osa była :-D, a ja porostu czasu nie miałam. Zresztą w nosie ją mam jeszcze trafię ją ;-).
W planach mam ściąć młodemu mojemu włosy, a to trochę potrwa, potem obiad i po południu spacer, jak oczywiście nie będzie padało ;-). Ile Twoja niunia już ma?
Aguska, nic nie mów ja łóżka mam nie pościelone :-D.

reklama
No proszę z września, panienka tak jak ja :-D. W sumie, to już masz odchowaną córcię z najgorszego ;-). Pewnie już uczy się chodzić albo nawet biega. Ani się obejrzysz, a będziesz szykowała przyjęcie urodzinowe ;-).

Tak stawia już pierwsze kroki :) dostała na prezent chodzik-pchacz i ciągle tylko z nim spaceruje po chodniku przed domem

Elfie witaj.

U nas listonosz teraz działa bez zarzutu a nawet i lepiej:tak:. A co do nie noszenia przesyłek, to jest taki przepis, że jeśli list/przesyłka/paczka jest NORMALNY/A a nie zmieści się do skrzynki to listonosz nie musi go ze sobą targać i może wrzucić awizo, ale to się tyczy przesyłek NORMALNYCH. Polecone czy liścik wielkości mojego paznokcia, czy locha wielka jak pralka ma obowiązek w zębach pod drzwi przynieść!!!!

I tak na poczcie właśnie nie omieszkałam wtedy wykrzyczeć!:crazy:

Krolcia, teraz zamówiłam z allegro 3moskitiery, listem poleconym więc liczę na to, że mi przyniesie. Zresztą wszytko co otrzymuje, to listy polecone, 2 razy była tylko przesyłka polecona ale też na pocztę musiałam lecieć :dry:. Zobaczymy czy mi przyniesie, na dniach powinny być ;-).
Elfie, teraz to będziesz musiała mieć oczy do o koła głowy :-D.
Aguska, ruszyłaś się :-D. Ja dalej siedzę :dry:

U mnie też pada :crazy:. Kicha, no może po południu albo pod wieczór się przejaśni, tak jak miało to miejsce wczoraj. Młody mój męczy film: smurfy, a ja dalej nie mam chęci i weny na nic. Jak się pytam Dudka czy obcinamy to jest: mamo nieeee :-D.

reklama
Pralka sprawdzona. Działa jak trzeba. Osad brudzący ubranie to moja wina. Za rzadko prałam w wyższych temperaturach. U mnie jednak najwyżej to było 40 stopni, nie było potrzeby wyżej i przez to cały syf z ubrań zbierał się a niska temperatura nie powodowała jego systematycznego samoistnego usuwania się. Do tego co robiłam dotychczas(ocet) dołączyć mam przynajmniej 1 pranie w 90 stopniach raz na miesiac-dwa. Szmaty chociaż sobie wygotuję.:-p

Do góry