reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Elfie, jak mówi przysłowie nie chciało się nosić teczki, trza dźwigać woreczki :-D. Właśnie, to ich praca. Jak ta listonosza była na urlopie, to przychodziła taka młoda i przynosiła wszytko, a ta stara to jeszcze czasy komuny pamięta gdy listonosz był kimś. Raz były takie jaja, że zamiast podpisu walnęłam jej parawkę, a ta z wielkim oburzeniem, że co to ma być, że co to za podpis. Normalnie zła jak osa była :-D, a ja porostu czasu nie miałam. Zresztą w nosie ją mam jeszcze trafię ją ;-).
W planach mam ściąć młodemu mojemu włosy, a to trochę potrwa, potem obiad i po południu spacer, jak oczywiście nie będzie padało ;-). Ile Twoja niunia już ma?
Aguska, nic nie mów ja łóżka mam nie pościelone :-D.

reklama
No proszę z września, panienka tak jak ja :-D. W sumie, to już masz odchowaną córcię z najgorszego ;-). Pewnie już uczy się chodzić albo nawet biega. Ani się obejrzysz, a będziesz szykowała przyjęcie urodzinowe ;-).

Tak stawia już pierwsze kroki :) dostała na prezent chodzik-pchacz i ciągle tylko z nim spaceruje po chodniku przed domem

Elfie witaj.

U nas listonosz teraz działa bez zarzutu a nawet i lepiej:tak:. A co do nie noszenia przesyłek, to jest taki przepis, że jeśli list/przesyłka/paczka jest NORMALNY/A a nie zmieści się do skrzynki to listonosz nie musi go ze sobą targać i może wrzucić awizo, ale to się tyczy przesyłek NORMALNYCH. Polecone czy liścik wielkości mojego paznokcia, czy locha wielka jak pralka ma obowiązek w zębach pod drzwi przynieść!!!!

I tak na poczcie właśnie nie omieszkałam wtedy wykrzyczeć!:crazy:

Krolcia, teraz zamówiłam z allegro 3moskitiery, listem poleconym więc liczę na to, że mi przyniesie. Zresztą wszytko co otrzymuje, to listy polecone, 2 razy była tylko przesyłka polecona ale też na pocztę musiałam lecieć :dry:. Zobaczymy czy mi przyniesie, na dniach powinny być ;-).
Elfie, teraz to będziesz musiała mieć oczy do o koła głowy :-D.
Aguska, ruszyłaś się :-D. Ja dalej siedzę :dry:

U mnie też pada :crazy:. Kicha, no może po południu albo pod wieczór się przejaśni, tak jak miało to miejsce wczoraj. Młody mój męczy film: smurfy, a ja dalej nie mam chęci i weny na nic. Jak się pytam Dudka czy obcinamy to jest: mamo nieeee :-D.

reklama
Pralka sprawdzona. Działa jak trzeba. Osad brudzący ubranie to moja wina. Za rzadko prałam w wyższych temperaturach. U mnie jednak najwyżej to było 40 stopni, nie było potrzeby wyżej i przez to cały syf z ubrań zbierał się a niska temperatura nie powodowała jego systematycznego samoistnego usuwania się. Do tego co robiłam dotychczas(ocet) dołączyć mam przynajmniej 1 pranie w 90 stopniach raz na miesiac-dwa. Szmaty chociaż sobie wygotuję.:-p

Do góry