reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Bodzia, oj tam :zawstydzona/y::-p. No proszę jakie ambitne wakacyjne plany :-). Oby tylko siły Ci starczyło <i cierpliwości ;-)>, pogoda dopisała i kasiorka wartkim strumieniem płynęła ;-):tak:. Gdzie do zoo się wybieracie?
My w tym roku <jak co roku> o Wolin zahaczymy <wstęp mamy za free ;-)> do M-je do babci jedziemy więc za dużo też się nie wyda ;-). Tylko nie wiem czy w sierpniu czy we wrześniu, bo T na dyżury <jak zda dzisiejsze egzaminy> wskakuje i nie wiadomo teraz :dry:.
Różyczk@, miłego kochana :tak:

Wrublik witaj i powodzenia z trójeczka;-):-Dpowodzenia w odpieluchowaniu a uważasz że jest już gotowa?

tak myślę, że jest gotowa, bo kilka nocy było suchy pampers, a w ciągu dnia ładnie do nocniczka siada (na razie i mam nadzieję że się jej to nie odwidzi :) wczoraj od południa zasikała 5 par majtek, a dziś do drzemki tylko 1 reszta ładnie lądowała w nocniku, ja ciśnienie na to mam bo trochę kasowo dwójkę pieluchować to jest zabójcze... ale jak w ciągu 2 tygodni nic nie zaskoczy, to odpuszczę, tylko jak nie teraz w cieple to potem w zimnie będzie trudniej...

Bodzia fajne plany wakacyjne! oby wszystko udało się zwiedzić i nabrać miłych wspomnień i wrażeń, ja chyba też powinnam coś wymyśleć na to lato, może nie tak ambitnie ale chociaż coś, skansen to mamy bliziutko w mieście, ale chciałoby się łyknąć powietrza znad morza...

Fanta no my Zoo to tylko Chorzów :-p Skansen tez tam ;-)
Najambitniejsze to są Dinki do to w Rybniku. Reszta to lajcik :-p

Bodzia, czyli wszystko masz pod ręką :-). Fajnie.
Wiecie co ja jednak na wiosce mieszkam :dry:. Wszędzie kuźwa daleko :wściekła/y:. Ja najbliżej mam zoo obok gorzowa. Zoo safari od osoby biorą 35zł ale cały dzień możesz sobie chodzić i zwiedzać. Dziecko do 4r.ż jest gratis :tak::-). Mam nadzieję, że uda mi się chłopa namówić na wypad tam, ewentualnie do parku dinusiów : Park Dinozaurów JuraPark Solec w Solcu jest albo chociaż do krzywego lasu w Gryfinie : Krzywy las - Wrota Gryfina . Oby się udało w tym roku, bo mi morze już nie wystarczy i nosi mnie :-D:-D

Fanta - Solec jest najbliżej nas, my tam już 2 razy bylismy!
W nastepną sobote wyruszamy na podboj Gdańska, oczywiscie na jeden dzionek.
Juz sie doczekac nie moge!

My po spacerku, a raczej lataninie po ogrodku!

Bodzia ale nie jest źle jak jest blisko. Ja mam najbliższą atrakcję ok 100km :wściekła/y:, toż to paranoja... Więc nie wyobrażam sobie tłuc się pociągiem, do Gryfina kursuje pks więc luzik :-). Trza patrzeć pozytywnie :tak:.
Asienka, zazdroszczę :-):tak:. Przywieź nam troszkę muszelek :-D:-D i ładnych zdjęć ;-)

O fajne temety wyjazdowe:tak: My mamy mini zoo ok 15 km od Lublina, a w Lublinie skansen ogród botaniczny, zalew... Ale to juz mi sie znudziło szczerze mówiac:sorry2: Do botanika sie umowiłam z kolezanka na niedziele, razem rodziłysmy i miedzy naszymi synkami jest 15 minut roznicy:-D
Morze i mi sie mazy... ale daleko... w gory daleko... i tak nigdzie nie pojedziemy:-(

Olo zasnał, ja jestem w trakcie prasowania, zaraz koncze i obiad robie:tak: Dzis moje dziecko nie chciało sie z dziecmi bawic tylko mnie do domu ciagnął:sorry2: dziwne...
Po obiedzie spacer na targ i plac zabaw:-D A moj P. ma dzis imieniny i jeszcze nic nie wymysliłam na ta okazje:baffled:

reklama
Łoooooooo matko, wreszcie klepnęłam na tyłek. Od rana biegam : poczta , szkoła, zakupy, sprzątanie , obiad. :oo2:
Dzieci na dworze , odpocznę se myślę. :unsure:
Julia zdała z nagrodą, nawet dwoma , bo dostała też książkę IDENTYCZNĄ :oo: za zajęcie III miejsca w konkursie : "Król Maciuś I" .:-D
Kacper można powiedzieć , że dobrze wyszedł na koniec roku. :cool2:

Co wy z tym ananasem, bananem, awokado, wiśnią na FB? :-D:-D:-D:-D:-D:-D Ale łańcuszek. :-D

Różyczko weekend mamy :-), Olka do babci a ty oddaj mu siebie na ten czas. ;-)
Ojj dziewczyny do zoo to ja bym musiała aż do Warszawy jechać. :-D Propos będę w następną sobotę siostrę odwoziła na lotnisko , któraś chętna na spotkanie? :-D
Asieńka ciocię mam w Solcu, tuż jak schodzi się do Wisły gdzieś mieszka. :tak:

Do góry